دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
دبیر سندیکای لوله و پروفیل فولادی ایران در گفت و گو با آنا :

تولید کالای ایرانی زیر فشار انحصار فولادسازان خصولتی‌

دبیر سندیکای لوله و پروفیل فولادی ایران و عضو اتاق بازرگانی ایران گفت: ‌ ورق‌های فولادی به‌عنوان مواد اولیه 600 گروه کالایی در این به شمار می‌آیند اما امروز منابع ملی کشور برای خارجی‌ها حراج می‌شود و تولیدی‌های داخل علی‌رغم کمبود شدید مواد اولیه ، با دامپینگ‌های صادراتی در اقتصاد مواجه هستند.
کد خبر : 199982

امیرحسین کاوه دبیر سندیکای لوله و پروفیل فولادی ایران و عضو اتاق بازرگانی ایران در گفت‌وگو با خبرنگار اقتصادی آنا از اهمیت تأمین فولاد برای صنایع پایین‌دست و جلوگیری از دامپینگ گفت و تصریح کرد: تحریم‌های اقتصادی همیشه از سوی کشورهای خارجی بر اقتصاد ایران تحمیل نمی‌شود و گاها با سیاست‌گذاری‌های اشتباه و مدیریت‌ ناکارآمد، صنایع داخلی با نوعی تحریم مواجه می‌شوند.


وی ادامه داد: از سوی دیگر صنایع فولادی ایران از سوی اروپا متهم به دامپینگ شده و این پرونده در بحبوحه جنگ صنایع داخلی و گران‌فروشی شرکت‌های دولتی به صنایع پائین‌دستی مبنی بر ارزان‌فروشی و دامپینگ فولاد ایران در اروپا افشاشده است.


کاوه با اشاره به تأثیرات منفی دامپینگ در صنایع تولیدی کشور افزود: : دامپینگ کالا تنها به صنعت خودروسازی محدود و خلاصه نمی‌شود بلکه بسیاری از صنایع پایین‌دستی امروز با تأمین مواد اولیه از صنایع بالادستی خود روبه‌رو هستند و حتی این صنایع گام بلندی در مسیر دامپینگ برداشته‌اند و صنایع داخلی پایین‌دست را مجبور به واردات مواد اولیه خود کرده‌اند.


کاوه تأکید کرد: فولاد مبارکه با انحصار طلبی شدید و افزایش قیمت‌ها چاره‌ای به‌غیراز واردات برای تولیدکننده‌های نگذاشته، زیرا تولیدات خود را در بازار داخلی نسبت به بازار خارجی باقیمت به‌مراتب بیشتری به فروش می‌رساند.


کاوه همچنین گفت: شرکت فولاد مبارکه دریک سال گذشته نسبت به صدور ورق‌های موردنیاز داخل به‌صورت دامپینگ عمل کرده که متأسفانه این اقدام در سال جاری نیز با حجم کمتری در حال انجام است.


وی در بخش دیگری از سخنان خود بابیان اینکه ایران هم‌اکنون در مقطعی مورد اتهام دامپینگ فولاد قرارگرفته که خود واردکننده این محصول است، گفت: واردات و صادرات ورق‌های گرم فولادی در سال 94به ترتیب 3 میلیون تن و 1.8 میلیون تن بوده است.


دبیر سندیکای لوله و پروفیل فولادی ایران و عضو اتاق بازرگانی افزود: جدا از این سال گذشته 1.5 میلیون تن صادرات و به همین میزان واردات ورق‌های گرم فولادی در کشور انجام‌شده اما با فشار و پیگیری سندیکای مزبور صادرات 1.8 میلیون تنی ورق‌های گرم فولادی شرکت فولاد مبارکه در سال 94 با کاهش 300 هزار تنی به 1.5میلیون تن در سال 95رسید.


عضو هیات نمایندگان اتاق بازرگانی ایران با اشاره به اینکه این کارخانه از مزایای دولتی بهره‌مند است،‌ تصریح کرد: این کارخانه برای تولید و تأمین مواد اولیه کارخانه‌های دیگر سوبسیدهایی نظیر دریافت انرژی ارزان‌قیمت و تحویل مواد اولیه صادراتی را از دولت گرفته است اما هیچ نظارتی بر عملکرد فروش و نحوه قیمت‌گذاری این کارخانه وجود ندارد.


دبیر سندیکای لوله و پروفیل فولادی ایران به کمبود مواد اولیه فولادی در کشور اشاره و از دامپینگ صادراتی آن نیز انتقاد کرد و گفت:‌ ورق‌های فولادی به‌عنوان مواد اولیه 600 گروه کالایی در این به شمار می‌آیند اما امروز منابع ملی کشور برای خارجی‌ها حراج می‌شود چراکه تولیدی‌های داخل علی‌رغم کمبود شدید این نوع مواد، با دامپینگ‌های صادراتی را در اقتصاد شاهد هستیم.


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب