دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
09 مرداد 1396 - 11:39
از سوی انتشارات سروش؛

کتاب" سازشناسی" آخرین اثر مرحوم دکتر محمدتقی مسعـودیه منتشر شد

چاپ دوم کتاب " ساز شناسی" تألیف مرحوم دکتر محمدتقی مسعودیه از سوی انتشارات سروش منتشر و روانه بازار نشر شد.
کد خبر : 199340

به گزارش گروه فرهنگی ‌آنا از روابط عمومی انتشارات سروش؛ سـازشناسی آخرین اثر مرحوم دکتر محمدتقی مسعـودیه (1377 – 1306)، استـاد گروه موسیـقی دانشـکدۀ هنرهای زیبای دانشـگاه تهران است که در زمان حیات ایشان مجال انتشار نیافت. از ایشان، غیر از این اثر، تعداد ده عنوان کتـاب و بیش از بیسـت مقاله به زبان‌های فـارسی و آلمـانی و فرانسـوی در موضوعات مختلف موسیـقی شامل اصول موسیـقی، تحلیل انواع موسیقی‌های محلی ایران و دیگر کشورها، و معرفی علمی انواع سازها باقی مانده است.


"سـاز" به­طور کلی واژه­ای فارسی و ترکی است به معنای "آلت موسیقی". نیز نام خانواده­ای از لوت­‌های دسته بلند است که در ایران و قفقاز و اروپای جنوب شرقی و آسیای صغیر یافت می­‌شوند. سازها اغلب دستگاه تشدیدگر گلابی­ شکلی دارند که از چوبِ یک ­تکّه تراشیده شده یا از چند باریکة چوب به هم پیوسته ساخته می­‌شوند. دستة ساز راست و مستقیم است و تعداد متغیری دستان روی آن بسته شده است که قابلیت جابه ­جا شدن نیز دارند. امّا سازها را به چند دسته تقسیم می‌­کنند: سازهای ایدیوفون که خودبه ­خود ایجاد صوت می­‌کنند؛ سازهای ممبرانوفون که صوت در آنها بر اثر زخمه زدن، مالش دادن، یا دمیدن در پوست حیوان یا کاغذ یا بادکنک حاصل می­‌شود؛ سازهای آئروفون (سازهای بادی چوبی، برنجی، کلاویه دار و هارمونیکا)؛ و سازهای کوردوفون که در آنها وسیلة اصلی ایجاد صدا سیم است. کتاب حاضر به­ طور علمی و با جزئیات آموزشی به این دسته­‌بندی­ها پرداخته است و مخاطب را در مجموع با سازهای دنیا آشنا می­‌سازد.


در کتـاب حاضـر استـاد به بررسـی انـواع سـازها و تـاریخچۀ آن‌ها، تشریح سـاختمان سـازها، حدود اجرایی و نوتاسـیون سازها، امکانات اجرایی و روش نوازنـدگی سـازها، کیفیـات صوتی سـازها، و چگـونگی تلفیق هر ساز با سایر سازهای ارکستر سنفونیک می‌پردازد.


چاپ دوم کتاب " ساز شناسی" با قیمت 23 هزار تومان از سوی انتشارات سروش منتشر و در اختیار علاقمندان به هنر موسیقی قرار گرفته است.


علاقمندان برای تهیه کتاب به صورت تک جلدی و کلی به فروشگاه شهید مطهری انتشارات سروش به نشانی: خیابان استاد مطهری، نرسیده به خیابان شهید مفتح، جنب ساختمان سروش، تلفن۸۸۳۱۰۶۱۰-۰۲۱ و یا به فروشگاه مرکزی سروش (ترنجستان سروش) به نشانی خیابان انقلاب، بعد از تقاطع ابوریحان، بین خیابان وصال و فلسطین، فروشگاه ترنجستان سروش مراجعه یا با تلفن۶۶۴۹۳۶۲۰-۰۲۱ تماس حاصل کنند.


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب