دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
08 مرداد 1396 - 11:35
افزایش 8 درصدی قیمت نفت؛

طلای سیاه 52 دلاری شد

سرانجام پس از هفته ها کاهش در قیمت نفت، یکی دو هفته ای است که طلای سیاه روی خندان خود را به تولیدکنندگان نشان می دهد و در حالی که هفته گذشته 2 درصد افزایش را نشان داد،‌ در این هفته نیز در پایان معاملات افزایشی بیش از 8 درصدی قیمت‌ها را به ثبت رساند تا نفت برنت از 52 دلار در هر بشکه نیز بگذرد.
کد خبر : 198987

به گزارش خبرنگار اقتصادی آنا، بازارهای نفت فیزیکی سرانجام نشانه‌های محدود شدن عرضه را از خود نشان داد تا امیدها به افزایش قیمت نفت بیشتر شود.


نفت در پایان معاملات روز جمعه که قیمت‌ها از تعهد اعضای اوپک برای کاهش بیشتر تولید و همچنین ابهامات در ونزوئلا مورد حمایت قرار گرفتند، بیش از هشت درصد رشد هفتگی ثبت کرد که بزرگ ترین رشد هفتگی از اوایل دسامبر سال گذشته بود.


نفت برنت در پایان هفته بر روی عدد 52.67 دلار در هر بشکه بسته شد و برای کل هفته حدود ۹.۳ درصد رشد را ثبت کرد.


نفت سبک آمریکا نیز در قیمت ۴۹.۷۱ دلار در هر بشکه در پایان هفته بسته شد که بالاترین قیمت از ۲۶ مه تا کنون به شمار می رود. این قیمت حکایت از رشد ۸.۶ درصدی در طول هفته دارد. هر دو قیمت پایه شاهد بزرگ‌ترین رشد هفتگی از هفته منتهی به دوم دسامبر بودند.


مهمترین دلیل افزایش این قیمت را می‌توان تاثیر خوش بینی پیرامون کاهش اخیر ذخایر نفت آمریکا، دیدار اوپکی ها و غیر اوپکی ها در ابتدای هفته و شرایط ونزوئلا و محدودیت واردات آمریکا از این کشور دانست.


بر اساس آمار، ذخایر نفت خام آمریکا به میزان ۷.۲ میلیون بشکه کاهش یافت که چهارمین کاهش هفتگی متوالی بود. این رقم بالاتر از کاهش ۲.۵ میلیون بشکه‌ای بود که از سوی تحلیلگران پیش بینی شده بود.


همچنین نگرانی از احتمال مختل شدن عرضه نفت از سوی ونزوئلا از دلایل دیگر حمایت قیمت نفت در بازارهای جهانی بود.


از سوی دیگر رشد شمار دکل‌های حفاری روند آهسته‌تری پیدا کرده و نشان می‌دهد روند رشد تولید مشتریان در سراسر آمریکای شمالی کندتر می‌شود.


رکورد بالای مصرف پالایشگاهی در آمریکا با محدود شدن صادرات نفت از منطقه خلیج فارس مصادف شده است نیز از دیگر دلایلی است که به تقویت قیمت ها در بازار کمک کرده است.


در همین خصوص، پالایشگاه‌های آمریکا هفته گذشته به طور متوسط ۱۷.۳ میلیون بشکه نفت خام را فرآوری کردند که ۶۲۰ هزار بشکه در روز در مقایسه با هفته مشابه در سال ۲۰۱۶ افزایش داشت.


اگرچه صادرات اوپک در نتیجه تولید رو به رشد لیبی و نیجریه که از کاهش تولید معاف شده‌اند و پایبندی ضعیف برخی از اعضای این سازمان افزایش پیدا کرده است، اما عربستان سعودی و عراق در طول تابستان نفت کمتری صادر می‌کنن.


علت این امر را می توان مصرف نیروگاه‌های داخلی برای تامین تقاضای فزاینده برای مصرف انرژی در اوج گرما دانست، بنابراین بخشی از صادرات کمتر عربستان سعودی ممکن است فصلی باشد اما مقامات این کشور مایل هستند آن را به عنوان یک سیاست آگاهانه برای تسریع روند کاهش ذخایر جهانی نفت قلمداد کند.


با این حال بازگشت توازن به بازار نفت، در حال شتاب گرفتن است.اگرچه دورنمای تولید نفت اوپک همچنان مبهم است، داده های اخیر درباره بنیادهای بازار نفت، امیدوار کننده تر از انتظار ها به نظر می رسد.


با ادامه روندهای کنونی دستیابی به وضع عادی در بازار نفت در آغاز سال آینده میلادی در دسترس خواهد بود.


افت سطح ذخیره سازی نفت، کاهش شمار دکل های حفاری در آمریکا و آمارهای حاکی از تقاضای بالای سوخت سبب شده است قیمت نفت فراتر از پیش بینی‌ها باشد.


البته برای ادامه روند افزایش قیمت نفت، لازم است بهبود بنیادهای عرضه و تقاضای نفت استمرار داشته باشد.افزایش شدید قیمت نفت سبب می شود که دستیابی به میانگین قیمت ۵۵ دلار در پایان سال جاری میلادی به خطر بیفتد، زیرا تولیدکنندگان نفت شیل در آمریکا وسوسه خواهند شد که دوباره تولید را بالا ببرند.


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب