دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
05 مرداد 1396 - 11:31
در هم‌اندیشی علمی واحد یادگار و بخش صنعت ری عنوان شد

فعالیت بیش از ۳ هزار واحد صنعتی در ری/ دولت، دانشگاه و صنعت مکمل یکدیگر شوند

رئیس اداره صنعت، معدن و تجارت شهرستان ری از فعالیت بیش از ۳۰۰۰ واحد صنعتی بزرگ در ۲ شهرک صنعتی مصوب ری خبر داد.
کد خبر : 198295
دانشگاه آزاد اسلامی واحد یادگار امام خمینی(ره) شهرری

به گزارش خبرنگار آنا، دکتر عزیزاله افضلی در جلسه هم‌اندیشی تعاملات علمی واحد یادگار امام خمینی (ره) ‌ شهرری و بخش صنعت، معدن و تجارت شهرستان ری گفت: ری در بخش صنعت به لحاظ شاخص صنعتی جایگاه ۱۴ را در میان ادارت صنعتی کشور داراست یعنی از ۱۷ استان کشور به لحاظ شاخص صنعتی بالاتر هستیم و از نظر شاخص صنفی جایگاه ۱۰ را داریم.


وی با اعلام اینکه بیش از ۳۰۰۰ واحد صنعتی بزرگ در ۲ شهرک صنعتی مصوب ری وجود دارد گفت: بزرگ‌ترین و بیشترین انبارها در ری مستقر است و این بخش ۲۸۰۰ قرارداد بهره برداری دارد که حدود ۱۸۰۰ قرارداد آن به بهره برداری رسیده است.


جمالی‌پور: زمانی می‌توانیم بیان کنیم که کشوری توسعه یافته هستیم که در حوزه‌های علم، تکنولوژی و صنعت تعاملات خوبی شکل گیرد

رئیس اداره صنعت، معدن و تجارت ری بر ضرورت همکاری بین دانشگاه و صنعت تأکید کرد و خواستار برگزاری جلسات تخصصی در راستای همسو کردن تولید علم با نیاز صنعت شد.


معاون استاندار تهران و فرماندار ویژه شهرستان ری هم با توجه به وجود معضلاتی در بخش دانشگاه و مراکز آموزش عالی کشور گفت: نبود ارتباط مناسب بخش‌های توسعه‌ای در سالیان متوالی سبب شده است که دانشگاه‌ها فقط وظیفه تربیت نیروی انسانی را به عهده بگیرند و صنعت هم فقط در زمینه تولید فعالیت کند و در این زمینه که یک کار مشترک میان دانشگاه و بخش صنعت است هیچگونه تعاملی دیده نشود. این موضوع باعث شده است که صنعت ما متکی به فناوری‌های خارجی و واردات شود و کشورمان را با معضلات جدید اقتصادی مواجه کند.


دکتر هدایت‌الله جمالی‌پور گفت: در برهه‌ای، آسیب‌هایی که به سبب نبود تعامل بخش صنعت با دانشگاه وجود داشت دیده نمی‌شد اما اکنون و با توجه به عصر ارتباطات و تکنولوژی این مسئله به یکی از معضلات اصلی تبدیل شده است چراکه باعث شده مطلوبیت کار پایین بیاید و چون نیروی جوان ما در دانشگاه‌ها میل و رغبتی در فرایند تحصیل نداشته، صنعت هم متضرر شده و نیروی متخصص و متعهدی به وجود نمی‌آید.



وی با بیان این مطلب که از سال ۱۳۷۷ بحث ارتباط با صنعت و دانشگاه به صورت جدی مطرح شد اما باز هم توجه کافی نبوده و هنوز شکاف‌های زیادی وجود دارد، بیان کرد: دولت، دانشگاه و صنعت باید مکمل یکدیگر باشند و کمک کنند که هم شرایط توسعه اقتصادی کشور تغییر و هم روند تسهیل در امور پدید آید و از سویی توسعه علمی کشور نیز شکل گیرد.


معاون استاندار تهران و فرماندار ویژه ری افزود: زمانی می‌توانیم بیان کنیم که کشوری توسعه یافته هستیم که در حوزه‌های علم، تکنولوژی و صنعت تعاملات خوبی شکل گیرد.


این مقام سیاسی اظهار کرد: مقالاتی که استادان ما ارائه می‌کنند اکثرا جنبه تولیدات کتابخانه‌ای دارد و صرفا برای کتابخانه‌ها تهیه می‌شود. به جای باز کردن گره کار محققان که به مراحل اجرا برسند و از تحقیقات بیشتر استفاده شود به تکنولوژی پناه بردیم که این خود آسیب‌های جدی اقتصادی فراوانی را به کشور وارد می‌کند.


جمالی‌پور با اشاره به مقاله‌ای که در سال ۱۳۸۹با عنوان فرصت مطالعاتی صنعت و دانشگاه تهیه کرده گفت: در این مقاله سعی کردیم به فرصت‌های مطالعاتی این دو حوزه بپردازیم و معضلات عدم رشد صنعت را بررسی کنیم.


کسرایی: تولید بدون ابتکار امکان پذیر نیست و متاسفانه باعث افزایش واردات کالاهای بی‌کیفیت بویژه از کشور چین شده است که شاید برای برهه‌ای از زمان مناسب باشد اما در درازمدت اثرات بسیار مخربی بر سیستم اقتصادی کشور دارد

معاون استاندار تهران و فرماندار ویژه ری افزود: امیدواریم با توجه به ظرفیت‌های عظیم صنعتی که در شهرستان وجود دارد شاهد تعامل هرچه بیشتر دانشگاه آزاد اسلامی واحد یادگار امام خمینی (ره) شهرری و بخش صنعت، معدن و تجارت باشیم و دانشجویان پیش از پایان درس خود ۶ ماه را به عنوان پروژه کارآموزی در این بخش به فعالیت بپردازند.


به گزارش آنا، رئیس واحد یادگار امام خمینی (ره) شهر ری نیز گفت: اکنون این واحد دانشگاهی با برخورداری از همکاری تعداد ۴۲۰ عضو هیات علمی تمام وقت و نیمه وقت، ۱۳۰۰ نفر استاد مدعو و حق ­التدریس و ۴۱۲ نفر کارمند در بخش­ های مختلف اداری و با درجه علمی بسیار بزرگ در مساحتی بالغ بر ۸۴ هکتار و با بیش از ۱۰۳۳۹۰مترمربع با کاربری­‌های آموزشی و پژوهشی، یکی از بزرگ‌ترین سایت­ های دانشگاهی دانشگاه آزاد اسلامی در استان تهران است.


دکتر محمد سالار کسرایی ادامه داد: این واحد دارای حوزه برنامه­ ریزی و امور اقتصادی دانش ­بنیان، مرکز رشد واحدهای فناور و نیز مرکـز تحقیقات اکوفیزیولوژی، مرکز تحقیقات آمـایش سرزمین، مرکـز فناوری اطلاعات و ارتباطـات، کتابخانه دیجـیتال، مزرعـه بزرگ آموزشی و تحقیقاتی، سوله ­های آموزشی، کارگاه­‌ها و آزمایشگاه­‌ها است.


رئیس واحد یادگار امام خمینی (ره) شهرری افزود: این واحد دانشگاهی دارای حدود ۳۰ هزار دانشجو در ۱۶۰ رشته در مقاطع کاردانی، کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکتری تخصصی در هفت دانشکده مصوب: مهندسی برق، فنی مهندسی، علوم پایه، هنر و معماری، مدیریت و حسابداری، آموزش معلمان و علوم انسانی و نیز دارای ۴ نمازخانه، ۴ سالن ورزشی، بیش از ۱۶۴۳۷۴هزار جلد کتاب، ۷ سالن غذاخوری و رستوران است.



به گفته وی، این واحد اقدام به تربیت بیش از ۵۹ هزار دانش­ آموخته کرده و به سهم خویش نقش موثری در پیشبرد اهداف والای نظام مقدس جمهوری اسلامی و تقویت بنیان توسعه پایدار داشته است.


کسرایی با اشاره به اهمیت ارتباط دانشگاه و بخش صنعت اظهار کرد: تولید بدون ابتکار امکان پذیر نیست و متاسفانه باعث افزایش واردات کالاهای بی‌کیفیت بویژه از کشور چین شده است که شاید برای برهه‌ای از زمان مناسب باشد اما در درازمدت اثرات بسیار مخربی بر سیستم اقتصادی کشور دارد.


رئیس واحد یادگار امام خمینی (ره) شهرری با توجه به تبادل اطلاعات گفت: «آر اند دی» (R&D) یا واحدهای «تحقیق و توسعه» ابزارهایی ارزشمند برای توسعه و بهبود هر صنعتی هستند، بدین معنا که «آر اند دی» می‌تواند صنعت یک کشور را به سمت و سوی تولید محصولات و ارائه خدمات نوآورانه پیش ببرد و از این طریق رشد کسب و کار و افزایش توان رقابتی آن را در بازار تضمین کند.


این مقام دانشگاهی گفت: «آر اند دی» باعث شناخت بهتر نیازهای مشتریان می‌شود و در ادامه تولید و یا بهبود در روند ارائه تولیدات و خدمات نو جهت تطابق با نیازهای مشتری و گرایشات بازار را هدف قرار می‌دهد.


کسرایی با اشاره به این مطلب که دانشجو باید در بخش صنعت قرار بگیرد گفت: تعامل بین دانشگاه و بخش صنعت سبب می‌شود این ارتباط دوجانبه جنبه علمی به خود گیرد و امیدواریم شاهد تعامل هرچه بیشتر بین این دو بخش باشیم.


دکتر علی اشجاران معاون پژوهش و فناوری واحد یادگار امام خمینی (ره) شهرری هم با ارائه گزارشی از حوزه معاونت پژوهشی و اقدامات صورت گرفته و با اشاره به پتانسیل‌ها و توانمندی‌های بسیار زیاد در این واحد دانشگاهی گفت: امیدواریم شاهد تعاملات هرچه بیشتر بین دانشگاه و اداره صنعت، معدن و تجارت شهرستان ری باشیم.


معاون استاندار تهران و فرماندار ویژه شهرستان ری و دیگر افراد حاضر در این هم‌اندیشی قبل از جلسه از بخش های مختلف این دانشگاه بویژه فعالیت های علمی پژوهشی و دانش بنیان واحد یادگار امام خمینی شهرری بازدید کرد.



انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب