دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری

وزیر ارشاد بر وجود ثبات و آرامش نسبی در محیط فرهنگی کشور تاکید کرد

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: در حال حاضر در محیط فرهنگی کشور ثبات و آرامش نسبی وجود دارد.
کد خبر : 198197

به گزارش گروه فرهنگی آنا از مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، سیدرضا صالحی امیری وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی امروز پس از پایان جلسه هیات دولت در جمع خبرنگاران با بیان این مطلب، در پاسخ به پرسشی مبنی بر اینکه چه نمره ای به عملکرد خود در دولت یازدهم می دهید، اظهار داشت: ارزیابی باید توسط رییس جمهوری و معاون اول انجام شود. تلاش من و همکارانم در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی این است که همزمان چند مساله و استراتژی اساسی را سرلوحه کار خود قرار دهیم.


وی گفت: نخستین استراتژی این است که ثبات و آرامش را در محیط فرهنگی کشور ایجاد کنیم و معتقدیم که اینک در این محیط ثبات و آرامش نسبی وجود دارد.


صالحی امیری افزود: واگذاری امور تصدی گری به نهادها و خانه های صنفی نکته بعدی است. در ٢٥ استان انتخابات خانه مطبوعات برگزار شده که برای هر استان هفت هیات مدیره انتخاب شد. انتخابات به صورت الکترونیک و آزاد برگزار شد.


وی ادامه داد: خانه مطبوعات یکی از مهمترین نهادهایی است که می تواند از حقوق خبرنگاران و اصحاب رسانه در سراسر کشور دفاع کند.


صالحی امیری با بیان اینکه در این دوره خانه سینما را تقویت کرده ایم، اضافه کرد: بنا داریم بسیاری از امور اجرایی را به خانه سینما واگذار کنیم. حوزه موسسات و نمایشگاه ها را به صنف مربوطه واگذار می کنیم. در واقع استراتژی دوم تقویت نهادهای صنفی و مردمی در حوزه فرهنگ و هنر است که گام های موثری در این زمینه برداشته ایم و در این راستا عملا صندوق هنر به خانه سینما، تئاتر و موسیقی واگذار شده است.


وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی ادامه داد: نکته دیگر این است که تعامل سازنده با همه اصحاب فرهنگ و هنر در همه اجزای نظام داشته باشیم.


صالحی امیری با بیان اینکه در نظام فرهنگی با گستردگی نهادهای فرهنگی مواجه هستیم، تاکید کرد: تنها راه تداوم فعالیت فرهنگی در کشور انسجام میان نهادهای فرهنگی است، با تقابل به هدف نمی رسیم، از این رو با حوزه های علمیه، نهادهای دینی، فرهنگی، هنری و همه تعامل سازنده و مثبت داشته ایم و معتقدیم بدون تعامل، انسجام، همگرایی و همدلی امکان کار فرهنگی وجود ندارد.


صالحی امیری در موردبرگزاری دهه کرامت نیز گفت: خبر خوشی را به مردم بدهم، ما همزمان در ٧٠٠ شهر برنامه هایی را آغاز کرده ایم؛ ٢ هزار و ٥٠٠ برنامه فرهنگی تعریف شده و در ٧٧ کشور به طور همزمان برنامه های دهه کرامت اجرا می شود.


وی با یادآوری این نکته که فعالیت های دینی در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی گسترده تر شده، افزود: بودجه قرآنی را صد در صد افزایش داده ایم. روز گذشته(سه شنبه) نیز در جلسه ای که با اتحادیه قرآنی داشتم، توافق شد که سال آتی در ٤٣٥ شهرستان در سراسر کشور فعالیت قرآنی گسترش یابد.


صالحی امیری توضیح داد: پیام مهم این دهه این است که بدانیم این سرزمین متعلق به اهل بیت (ع) و حضرت ثامن الحجج (ع) است. در این سرزمین اخترهای تابناک حضرت فاطمه معصومه (ع) و شاهچراغ ولی نعمتان ما هستند.


وی با بیان اینکه امسال بیش از سال های گذشته دهه کرامت را در جامعه گرامی می داریم و آن را تبلیغ می کنیم، افزود: اشاعه فرهنگ رضوی در کشور اشاعه فرهنگ اهل بیت (ع) است و اشاعه فرهنگ اهل بیت (ع) نیز پایه های مبانی اخلاقی و دینی جامعه ما را شکل می دهد.


صالحی امیری در پاسخ به پرسش هایی درباره فیلم های ساعت ٥ عصر مهران مدیری، اکسیدان و مادر قلب اتمی گفت:سینما دارای یک نظام استاندارد است. شورای ساخت و شورای نمایش از صاحبنظران انتخاب شدند و وزیر و رییس سازمان سینمایی مداخله مستقیم در فرآیند تایید یک فیلم ندارند و منطق اداره یک وزاتخانه نیز این نیست که وزیر در همه امور جزیی وزارتخانه دخالت کند.


وی ادامه داد: آنچه برای ما در فیلم ها اهمیت دارد این است که مسیر قانونی را طی کرده باشد. در مورد فیلم های موجود می توانم بگویم هم در مرحله ساخت و هم در مرحله پروانه نمایش مجوزهای لازم را کسب می کنند و پس از آن برای اکران به شورای صنفی ارجاع می شود.


وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی اضافه کرد: درباره فیلم هایی که نام بردید واکنش هایی از سوی برخی نمایندگان و برخی افراد صاحب نظر داشتیم، جلساتی را برگزار کردیم. نقطه نظراتی را که نمایندگان یا شخصیت های فرهنگی داشتند، مجددا به شورای نمایش ارجاع کردیم، خانه سینما و سازمان سینمایی با نمایندگان جلساتی را برگزار و نمایندگان، فیلم را دوباره مشاهده کردند.


صالحی امیری در پاسخ به پرسشی مبنی بر اینکه چه توصیه ای به وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در دولت دوازدهم دارید، گفت: در این وزارتخانه باید سه نکته استراتژیک شکل بگیرد، داشتن برنامه، چشم انداز و نقشه راه. باید بدانیم ٥ یا ١٠ سال آینده دستگاه فرهنگی به کدام سمت و جهت حرکت خواهد کرد.


عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی گفت: داشتن نقشه راه، برنامه راهبردی، چشم انداز و یک برنامه استراتژیک پنج ساله ضروری است که در وزارتخانه این کار را آغاز کردیم که در این راستا برنامه جامع بخشی از سازمان ها همچون سازمان سینمایی تدوین شده است.


صالحی امیری اظهار داشت: نکته مهم دیگر این است که وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی باید بتواند برای پیشبرد اهداف متعالی با سایر نهادهای فرهنگی انسجام و هماهنگی لازم را ایجاد کند.


وی تصریح کرد: مورد بعدی توجه اساسی به فرهنگ دینی، ارزش ها و هنجارهای دینی جامعه است، مردم ما دین مدار و جامعه ما اخلاق مدار است. به همین دلیل باید محتوای تولیدات فرهنگی در راستای ارزش ها و هنجارهای دینی و باورهای مردم باشد.


انتهای پیام/

ارسال نظر
هلدینگ شایسته