تلگرام روسی در دست ایرانیها
به گزارش خبرنگار اقتصادی آنا، تلگرام با وجود آنکه در دنیا مقبولیت چندانی ندارد اما یکی از محبوب ترین پیام رسان ها در بین یرانیان است. این پیام رسان که به دنبال فیلتر و یا کند شدن سایر پیام رسان ها در کشور رواج گرفت،اکنون بیشترین استفاده کننده را در مقایسه با سایر برنامه های مشابه در ایران دارد.
اقبال ایرانی ها به تلگرام آنقدر زیاد است که بر اساس آمارها بالاترین درصد ترافیک آن به ایرانیان اختصاص دارد. به همین دلیل مسئولان ایرانی به دنبال آن بودند تا سرور این پیام رسان را به کشور منتقل کنند.
البته پیش از این، مدیرعامل شرکت ارتباطات زیرساخت در مورد موضوع انتقال سرور تلگرام به ایران و توافق با مدیران این نرم افزار پیام رسان محبوب اظهار کرد که تنها بحث انتقال سرور یک سرویس خاص همچون تلگرام مطرح نیست بلکه قرار است مقدماتی برای انتقال تمامی سرویسهای مهم فعال در ایران به داخل کشور فراهم شود.
محمود واعظی، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات نیز در جریان کنگره پست آسیا و اقیانوسیه در مورد پیگیری شورای عالی فضای مجازی برای انتقال سرور تلگرام به ایران و همچنین استقرار سایر شبکه های اجتماعی در کشورمان گفته بود که شورای عالی فضای مجازی تاکنون مصوبهای برای انتقال سرورها نداشته است.
به گفته واعظی، شبکه های خارجی دارای سرور در ایران و همینطور شبکه های بومی داخل کشور از امتیازاتی نسبت به شبکه های بدون سرور در ایران برخوردار خواهند بود.
در همین مورد، صبح امروز معاون وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات اظهار داشت: طبق مصوبه شورای عالی فضای مجازی، شرکتهای بینالمللی که میخواهند در ایران کار کنند، باید سرورشان به داخل ایران بیاید که برای این کار، به آنها زمان و مهلت میدهیم و به دلیل همین الزام، تلگرام پذیرفته که بیاید، در غیر این صورت مشمول سیاستهای مصوب خواهند شد.
نصر الله جهانگرد در رابطه با استفاده از شبکههای اجتماعی داخلی گفت: در صورتی که شبکههای اجتماعی داخلی ترافیک و مشترکشان بالا برود برای آنها بستههای حمایتی مانند پرداخت و ... در نظر گرفته شده است.
معاون وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات نسبت به شبکههای اجتماعی خارجی خاطرنشان کرد: اگر شرکتهای خارجی بخواهند در ایران فعالیت کنند الزام دارند که سرورشان را به ایران بیاورند.
همچنین جهانگرد تاکید کرد: این وضعیت برای تمامی شبکههای اجتماعی خارجی مانند تلگرام صدق میکند.
بررسی های جهانی از استفاده کاربران فضای مجازی از شبکه اجتماعی تلگرام نشان می دهد که بالغ بر ۸۰.۵ درصد کاربران این شبکه را ایرانی ها تشکیل می دهند، به نحوی که کاربران ایرانی از طریق وب ۴۴.۳ درصد و از طریق موبایل ۸۰.۵ درصد کاربران این اپلیکیشن پیام رسان هستند.
این درحالی است که شبکه روسی تلگرام در کشور روسیه آنطور که باید محبوب نیست و ۱۱.۳ درصد کاربران این شبکه اجتماعی از طریق وب و ۵.۵ درصد کاربران موبایل، روسی هستند. کاربران ایتالیایی نیز رتبه سوم استفاده کنندگان از تلگرام را بعد از ایران و روسیه در اختیار دارند که البته استفاده از این اپلیکیشن پیام رسان در این کشور میان یک تا ۴.۵ درصد اعلام شده است.
محبوبیت شبکه پیام رسان تلگرام در ایران به حدی چشمگیر است که حدود ۱۲ درصد از پهنای باند اینترنت کشور در اختیار تلگرام است و این سایت در رتبه ۱۴ در دسترسی از طریق وب و رتبه ۲۰ از طریق دسترسی موبایل در ایران قرار دارد.
انتهای پیام/