دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری

عدم تکمین شهرداری به مبحث مقررات ملی ساختمان

عضو هیات مدیره سازمان نظام مهندسی ساختمان تهران با انتقاد از عدم تکمین شهرداری به مبحث مقررات ملی ساختمان گفت: بر اساس مقررات ملی ساختمان استفاده از مجری ذی‌صلاح و مهندس در 4 گرایش اجباری است اما تمام این مسئولیت‌ها بر عهده مهندس عمران است که صلاحیت رسیدگی به تمامی بخش‌ها را ندارد و شهرداری در این زمینه از قانون تمکین نمی‌کند.
کد خبر : 196750

به گزارش خبرنگار گروه اقتصادی آنا، رامین کرمی در نشست خبری امروز نظام مهندسی ساختمان تهران از برگزاری کنفرانس ملی نقش مهندسی مکانیک در ساخت و ساز شهری در دوم و سوم مردادماه خبر داد و تاکید کرد: رشد و اعتلای نظام مهندسی ساختمان، تقویت و توسعه فرهنگ و ارزش‌های اسلامی معماری و شهرسازی و بالا بردن کیفیت خدمات مهندسی است بنابراین ارتقای دانش فنی صاحبان حرفه و صنوف ساختمان در راستای طرحهای توسعه و آبادانی با برگزاری کنفرانس ها و گردهمایی های تخصصی و تبادل اطلاعات در داخل کشور و سطح بین الملل حاصل می شود.


وی تصریح کرد: برای دستیابی به اهداف فوق کاهش مصرف انرژی، تکنولوژی های نوین، مصالح ساختمانی استاندارد در راستای منویات مقام معظم رهبری باید مورد توجه باشد.


دبیر کنفرانس ملی نقش مهندسی مکانیک در ساخت و ساز شهری، برگزاری بیش از 50 جلسه طی 10 ماه گذشته، همکاری بیش از 20 شرکت تولیدی صنعتی پیشرو در صنعت تاسیسات، مشارکت بیش از 30 وزارتخانه و سازمان از بخش دولتی و خصوصی، عقد تفاهم نامه های معتبر با ISI، SILivca و چند ژورنال و فدارسیون و اتاق بازرگانی، برگزاری بیش از 20 کارگاه آموزشی و تخصصی و انتقال تجربه از صنعتگران و صاحبان تکنولوژی، ارائه بیش از 30 مقاله از 150 مقاله اصلی و برگزاری 50 نشست تخصصی با دیگاه زیرساخت شهری، قوانین و مقررات ملی و توجه به موضوعات آینده پژوهی، بهینه سازی مصرف انرژی و بازچرخانی و مدیریت مصرف آب و سایر تکنولوژِهای مدرن را از جمله محورهای برگزار شده در کنفرانس برشمرد.


وی همچنین با اشاره بر اینکه تاکنون بخش تاسیسات حلقه مفقوده در کشور ما بوده است، عنوان کرد: متاسفانه شهرداری تهران در متراژهای کم‌تر از یک هزار و 500 متر نسبت به استفاده از مهندس برق به قوانین عمل نمی‌کند. از طرفی تجهیزات مورد استفاده در ایران با تکنولوژی‌های یکی دو دهه اخیر است.


به گفته وی، در کشور بیش‌ از 40 درصد انرژی مصرفی مربوط به بخش ساختمان است و تکنولوژی‌های مورد استفاده هم راندمان بسیار پایین دارند.


وی عنوان کرد: به همین علت دولت و سازمان بهینه‌سازی مصرف سوخت برنامه افزایش کارایی و راندمان 600 هزار موتورخانه را در دستور کار قرار داده‌اند که 100 هزار واحد آن مربوط به ساختمان‌های دولتی و باقی مربوط به واحهای با متراژ 500 متر است.


گفتنی است، نخستین کنفرانس ملی نقش مهندسی مکانیک در ساخت و ساز شهری را با هدف افزایش بهره وری ساختمان و کاهش مصرف انرژی در پژوهشگاه نیرو برگزار خواهد شد.


همچنین عابدی ترکی دبیر اجرایی این کنفرانس نیز اظهار کرد: ما در کشور بیش از ۴۰۰ نفر عضو داریم که در سازمان نظام مهندسی کل کشور در ۷ رشته تخصص عمران ،تاسیسات برق،نقشه برداری و ترافیک و شهرسازی به ارائه خدمات می پردازند.


وی تصریح کرد: یکی از رشته های مهم ساختمان بحث تاسیسات ساختمان است که این صنعت با آرامش و ایمنی و بهره وری آنرا در جهت ارایه خدمات بهتر انجام می دهد.


ترکی ادامه داد: اهمیت صنعت تاسیسات در واقع با پیچیده شدن ساختمان روز به روز مشخص می شود که از جمله آن سیستم آب و فاضلاب و سیستم تهویه و سیستم هوشمند و آسانسور است.در همین راستا سازمان نظام مهندسی استان تهران این کنفرانس را برگزار می کند.


ترکی تاکید کرد: هماهنگی لازم با کمیته شورای سیاست گذاری، کمیته اجرایی، علمی و صنعت انجام شده است. همچنین طراحی و راه اندازی سایت کنفرانس انجام شده به طوری که بیش از ۷۰۰ نفر از مهندسین این بخش ثبت نام کرده اند.


وی خاطر نشان کرد: در کنار این کنفرانس نمایشگاه توانمندی ها که نقش راهبری بازار را دارند، برگزار خواهد شد همچنین کارگروه تخصصی برای ارتقای پایه برگزار می شود.


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب