کارگران از وام 80 میلیون تومانی مسکن بیبهره میمانند
معاون دبیرکل خانه کارگر در گفتوگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری آنا با بیان اینکه اقساط بازپرداختی وامهای 80 میلیون تومانی مسکن معادل حقوق کامل یک ماه کارگر است، گفت: با وامهای 80 میلیون تومانی مسکن شاید بتوان گامی در راستای به حرکت درآوردن این بخش و خارج کردن آن از رکود برداشت اما این وامها نمیتوانند نیاز کارگران برای تامین مسکن را مرتفع کنند.
حسن صادقی با بیان اینکه اقشار دارای بیش از 3 میلیون تومان درآمد در ماه میتوانند از این وامها برخوردار شوند، افزود: یقینا این افراد به لحاظ برخورداری از پس انداز، دارای مسکن بوده و نیازی به استفاده از این وامها برای خرید ندارند.
وی با تاکید بر اینکه اندک حقوق افراد فاقد مسکن نمیتواند پاسخگوی پرداخت اقساط یک میلیون و 150 هزار تومانی وام 80 میلیون تومانی مسکن باشد، تصریح کرد: بنابراین این امر تنها یک حرکت شعاری است و مشکلات همه افراد فاقد مسکن را حل نمیکند.
75 درصد کارگران حقوق کمتر از یک میلیون و 500 هزار تومان دارند
رئیس اتحادیه پیشکسوتان کارگری متوسط حقوق دریافتی کارگران را یک میلیون و 300 هزار تومان تا یک میلیون و 500 هزار تومان عنوان کرد و ادامه داد: در حال حاضر حدود 75 درصد کارگران حداقلبگیر هستند و درآمد ماهیانه آنها کمتر از یک میلیون و 500 هزار تومان است.
وی اظهار کرد: سقف دریافت دستمزد کارگران نیز به لحاظ میزان برخورداری آنها از تخصص و مهارتهای کاری حدود 2 میلیون و 500 تا 3 میلیون تومان است اما تعداد این افراد به نسبت جامعه کارگری بسیار کم و حدود 5 درصد است.
وام مسکن کارگران باید کارگری باشد
صادقی با بیان اینکه محدودیت و ضوابط تعریف شده برای دریافت وام 80 میلیون تومانی مسکن موجبات عدم بهرهمندی کارگران از این وامها را فراهم کرده است، عنوان کرد: برای اعطای وام مسکن به کارگران باید مدت زمان بازپرداخت آن بیشتر از 12 سال و به 20 سال برسد.
وی تاکید کرد: مبلغ اقساط هم باید حداکثر نیمی از حقوق ماهانه کارگر یعنی معادل 500 هزار تومان در ماه باشد چرا که اقساط فعلی وامها چیزی برای امرار معاش کارگر باقی نمیگذارند.
مسکن اجتماعی گزینهای مناسب برای تامین مسکن کارگران
رئیس سابق شوای اسلامی کار با تاکید بر اینکه اجرای طرح مسکن اجتماعی میتواند گزینهای مناسب برای خانهدار کردن کارگران باشد، گفت: افراد فاقد مسکن و برخوردار از درآمدهای پایین میتوانند با پرداخت اقساط کمتر در بخش مسکن اجتماعی از مسکن برخوردار شوند زیرا اقساط آن به نسبت سایر تسهیلات فعلی کمتر است.
وی با بیان اینکه البته برای اجرای صحیح طرح باید مکانیزمهای عملیاتی مناسبی در نظر گرفته شود، افزود: اگر مکانیزمهای مسکن اجتماعی به درستی اجرا و به سرنوشت مسکن مهر دچار نشوند یقینا از طرفی بسیاری از اقشار متوسط و ضعیف جامعه را خانهدار میکند و از طرفی دیگر در کاهش قیمت مسکن تاثیر به سزایی میگذارد.
صادقی خاطر نشان کرد: در مسکن مهر نه تنها رکود بازار مسکن مرتفع نشد بلکه قیمت واحدهای مسکونی نیز در برخی کلانشهرها تا 100 درصد افزایش یافت که امیدواریم مسکن اجتماعی به سرنوشت آن دچار نشود.
انتهای پیام/