در شرایط اضطراری از مازوت استفاده میکنیم
به گزارش گروه اقتصادی آنا، علی فرهور در جریان بازدید خبرنگاران از نیروگاه شهید رجایی در نشستی خبری درباره وضعیت آلایندگی این نیروگاه اظهار کرد: در مرحله اول باید به فکر تامین برق مشترکان بود اما در کنار این مسئله تمام تلاش ما این است که از سوخت مازوت در مرحله اضطرار استفاده شود و سوخت گاز، سوخت اصلی نیروگاه باشد.
وی ادامه داد: در فصل زمستان چند عامل موجب میشود که از سوخت مازوت استفاده کنیم که یکی از این موارد مصرف بالای گاز خانگی در فصل سرما است. با این حال سال گذشته سوخت مازوت نسبت به کل سوخت مصرفی تنها ۲۰ درصد سهم داشته است.
مدیرعامل نیروگاه شهید رجایی تصریح کرد: 3 پارامتر برای اندازهگیری آلایندگی هوا در نظر گرفته میشود که در شرایط فعلی نیروگاه شهید رجایی در هر سه پارامتر وضعیت مناسبی دارد.
فرهور با بیان اینکه نیروگاه شهید رجایی یکی از بزرگترین پروژههای ملی پس از پیروزی انقلاب اسلامی است، عنوان کرد: علاوه بر تامین بخشی از برق مورد نیاز کشور معنای خودباوری برای صنعت برق کشور در بحث ساخت، نصب، مدیریت اجرای پروژه، راهاندازی و بهرهبرداری را به ارمغان آورده است.
وی با اشاره به اهداف کلی احداث نیروگاه شهید رجایی گفت: این نیروگاه ۲۰۰۰ مگاوات تامین برق میکند که فاز اول آن دارای چهار واحد ۲۵۰ مگاواتی است که نخستین واحد در آبان ماه سال ۱۳۷۱ مورد بهرهبرداری قرار گرفت و واحدهای بعدی هر کدام به فاصله تقریبی شش ماه در مدار قرار گرفتند.
مدیرعامل نیروگاه شهید رجایی با بیان اینکه این نیروگاه در ۱۳ واحد وارد خط تولید شد، اظهار کرد: در سال ۱۲ میلیارد کیلو وات ساعت انرژی توسط این نیروگاه تحویل شبکه داده میشود که با این حساب اگر سرانه مصرف برق در کشور را ۳۲۰۰ تا ۳۵۰۰ کیلو وات ساعت در نظر بگیریم، باید گفت که نیروگاه شهید رجایی ۳.۵ میلیون نفر از خانوارهای ایرانی را تحت پوشش خود قرار میدهد.
فرهور با بیان اینکه ۳۴ هزار قطعه در انبار ذخیره داریم، عنوان کرد: به طور متوسط باید در سال ۱۰ درصد قطعات مجددا شارژ شوند که با تلاشهای انجام شده در حال حاضر بیش از ۹۰ درصد قطعات در داخل کشور ساخته میشود.
وی با اشاره به میزان مصرف آب در نیروگاه شهید رجایی گفت: به طور متوسط در سال یک میلیون و ۵۰۰ هزار مترمکعب آب مصرف میشود که این میزان ۰.۱۲ لیتر به ازای هر کیلو وات ساعت است.
مدیرعامل نیروگاه شهید رجایی همچنین در خصوص میزان مصرف گاز این نیروگاه گفت: نیروگاه شهید رجایی به سه میلیارد مترمکعب گاز معادل نیاز دارد که اگر تامین نشود، مجبور به استفاده از سوخت دوم هستیم، در خصوص سال گذشته باید گفت که دو میلیارد و ۵۵۰ میلی متر مکعب گاز طبیعی به ما تحویل داده شد که از این طریق توانستیم کمترین آلایندگی را تولید کنیم.
به گفته وی، بر اساس برنامهریزیهای صورت گرفته دو واحد سیکل ترکیبی کلاس J به ظرفیت ۱۳۵۰ مگاوات قرار است تا دو سال دیگر وارد مدار شود.
انتهای پیام/