ارائه امتیاز سود بازرگانی صفر یا تخفیف 20 تا 80درصدی
به گزارش گروه اقتصادی آنا از روابط عمومی سازمان توسعه تجارت، مجتبی خسروتاج، با برشمردن عوامل متعددی که سبب غیر رقابتی شدن کالای إیرانی می گردند به أهمیت اقتصادی بودن واحدهای صنعتی اشاره کرد و گفت: چنانچه فضای مناسب بینالمللی در روابط خارجی ایران با دنیا به وجود آید، سرمایهگذاری در صنایع تولیدی با نگاه بازار منطقهای و جهانی صورت می گیرد، اندازه واحدها اقتصادی میشود و در نهایت قیمت محصولات پایین و رقابتی خواهد شد.
وی فضای مناسب بینالمللی را متکی به روابط سیاسی خارجی دانست و ادامه داد: دولت با نهاییکردن برجام گام مهمی را برداشته اما بخش دیگر اقدامات اقتصادی و تجاری است که دستگاهها و تشکلهای دولتی و خصوصی باید در این حوزه پیشقدم شوند.
خسروتاج با اشاره به اقدامات وزارت صنعت، معدن و تجارت در حوزه تجارت بینالمللی، اظهارکرد: وزارت صنعت و معدن و تجارت مدتهاست که موافقتنامههای تجارت آزاد و تجارت ترجیحی را با تعدادی از کشورهای هدف صادراتی از جمله کشورهایی مانند سوریه ، لبنان ،پاکستان ، اندونزی ، مالزی ، ویتنام ، روسیه ، قزاقستان و .... دنبال میکند.
قائم مقام وزیر صنعت، معدن و تجارت در امور تجارت با تاکید بر این موضوع که مذاکرات از حدود ١٦ ماه پیش با اتحادیه گمرکی اوراسیا متشکل از پنج کشور شروع شده است، عنوانکرد: خوشبختانه به تازگی در بخش کالاهای صنعتی توافقات أولیه صورت گرفته است که می تواند توسعه نیز یابد. همچنین بر اساس این توافقات چنانچه ایران به کشور های عضو اوراسیا مانند روسیه ، قزاقستان ، قرقیزستان ، بیلاروس و ارمنستان صادرات کالا انجام دهد از بخشی از این کالاها سود بازرگانی صفر و یا با تخفیف های ٢٠ تا ٨٠ درصد با امتیازاتی کم و بیش مشابه با محصولات آن ها در ایران دریافت خواهد کرد.
خسروتاج در ادامه سخنان خود گفت: در مذاکرات دور پنجم در ارمنستان تا حدود زیادی کالاهای صنعتی مورد تبادل مشمول این توافقات شد که برای اقلام کشاورزی مذاکرات ادامه خواهد یافت.
معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت با اشاره به برخی مفاد این توافقات اظهار کرد: بر أساس این توافقات کلیه کف پوش های ایرانی در صورت صادرات آتی به این کشورها و پس از نهایی شدن توافقات حداکثر تا اکتبر سال جاری میلادی مشمول حقوق گمرکی صفر درصد در کشورهای اوراسیا می شوند که این اقلام شامل انواع فرش دستباف ، ماشینی ، گلیم و گبه خواهند بود.
خسروتاج در پایان به مشمولیت ۸۰ درصدی کالاهای ساختمانی مانند انواع کاشی و سرامیک در حقوق گمرکی اشاره کرد و گفت: محصولات پایین دستی پتروشیمی ،انواع ظروف شیشه ای ، کابل و لوله و مصنوعات فلزی وسایر کالإها نیز در سطوح مختلف مشمول کاهش شده اند. همچنین مذاکرات برای نهایی کردن فهرست اقلام کشاورزی ادامه دارد که در اکتبر امسال سران کشورهای عضو در خصوص نتایج این مذاکرات اتخاذ تصمیم خواهند کرد.
انتهای پیام/