دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
02 خرداد 1394 - 14:39
همراه با نمایشگاه دستاوردهای پژوهش و فناوری دانشگاه آزاد /2/

ساخت عینک سنجش دید توسط دانشجوی مهندسی پزشکی دانشگاه آزاد مشهد

تیم دو نفره از دانشجویان کارشناسی رشته مهندسی پزشکی دانشگاه آزاد مشهد عینک سنجش دید یا Trial Frame MultiPower ساخته اند که نمونه داخلی و خارجی ندارد و هزینه اپتومتری و تعیین نمره چشم را در مرکز بینایی سنجی و چشم پزشکی کاهش می دهد.
کد خبر : 19456

به گزارش خبرنگار گروه علم و فناوری آنا، رامین یزدان پرست و مهدیس چمن آرا موفق به ساخت این عینک سنجش دید شده اند.


یزدان پرست در مورد این دستگاه گفت: «در حال حاضر در اپتومتریست و چشم پزشکی ها از عینک سنجش دید کلاسیک و جعبه لنز که حاوی 100 عدد عدسی با عیوب انکسازی دوربین، نزدیک بین و آستیگمات است، استفاده می کنند. حال ما فناوری‌ای را ابداع کرده‌ایم که در آن جعبه لنز به کلی حذف می شود و به جای آن دو عدسی با تراش خاصی جایگزین می شود که داخل تریال فریم ثابت شده اند».


وی افزود: «با دستگاه سنجش دید ما دیر لازم نیست که عدسی ها عوض شوند. در این دستگاه، چیزی حدود به 95 درصد افرادی که عیوب انکساری چشم دارند را دربرمی گیرد».


وی عنوان کرد: «این طرح نمونه داخلی و خارجی ندارد و تاکنون موفق به کسب 2 مقام یکی در جشنواره ملی فن آفرینی شیخ بهایی و دیگری در مسابقات ایده بازار مهندسی پزشکی دانشگاه امیرکبیر در سال های 93 و 94 کسب کرده است».


به گفته وی، این دستگاه گواهی ثبت اختراع را در سال 93 کسب کرده و قراردادهایی نیز با مرکز رشد دانشگاه آزاد مشهد و پارک علم و فناوری خراسان برای تیراژ بالاتر این دستگاه امضا شده است و این تیم سازنده در حال انجام مراحل تجاری سازی و صادرات آن به کشورهای دیگر است.


یزدان پرست در گفت و گو با خبرنگار آنا گفت: «این دستگاه در 23 اردیبهشت در کنگره اپتومتری خراسان رونمایی شد و در مرداد آینده وارد جامعه چشم پزشکی خواهد شد».


وی درباره مزیت های استفاده از این دستگاه گفت: «به غیر از اینکه این دستگاه با حذف جعبه لنز، حجم و روش کار را ساده‌تر و سریع‌تر کرده، از نظر هزینه نیز مقرون به صرفه تر است. در حال حاضر تجهیزات لازم برای تعیین نمره چشم در مراکز چشم پزشکی در حدود 4 میلیون تومان است که شامل تریال فریم و جعبه لنز می شود ولی این دستگاه فقط یک میلیون و 500 هزار تومان قیمت دارد».


چالش ها


یزدان پرست در مورد مشکلاتی که از مرحله ساخت نمونه اول تا ثبت اختراع و تجاری سازی با آنها مواجه بود، گفت: «این طرح قبل از اینکه به نتیجه برسد، از سوی هیچ ارگان دولتی حتی خود دانشگاه آزاد حمایت نشد و تمام هزینه های ساخت این دستگاه حتی سفرهای خارجی برای کسب اطلاعات بیشتر، به عهده خود ما بود و دو نفر از مشاوران و ریاست انجمن اپتومتری خراسان بوده است».


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب