صالحیامیری: میزان گردش مالی در جامعه سینمایی متناسب با ظرفیت آن نیست/ تجلیل از 4 نسل کارگردان سینما
به گزارش گروه فرهنگی آنا از مهر، هفتمین جشن کانون کارگردانان سینما شامگاه ۲۱ تیرماه در پردیس سینمایی ملت برگزار شد.
در ابتدای این مراسم داریوش فرهنگ درباره هفتمین شب کانون کارگردانان سینمای ایران بیان کرد: این کانون در این سال ها توانسته این مراسم را برگزار کند و علیرغم مشکلات کانون کارگردانان حفظ شد.
سپس محمدرضا بزرگ نیا؛ رئیس کانون کارگردانان خانه سینما با اشاره به اینکه سال گذشته به دلیل درگذشت عباس کیارستمی مراسم شب کانون کارگردانان برگزار نشد از گفتگوهایی درباره مشکلات سینمای ایران صحبت کرد و اینکه امشب به این موضوعات هم پرداخته می شود. امشب با توجه به حضور وزیر ترجیح می دهیم به شرایط تولید و سختی های آن بپردازیم که تاکنون مطلوب نبوده است.
بزرگ نیا اظهار کرد: معیشت صنوف برای بعضی از مرز بحران هم گذشته است. دولت، خانه سینما و صنوف باید برای رفع مشکل معیشتی و از کار افتادگی و بیکاری طرح و برنامه داشته باشد. دور از شأن سینمای ایران است که این افراد احساس رهاشدگی داشته باشند. سینمایی که فضیلتی برای همکاران اش قایل نیست، قابل اعتماد نیست. خواسته ما این است که نگذارید این مسائل ادامه داشته باشد.
وزیر ارشاد: دهه چهارم اتفلاب میتواند دهه جهش در سینمای ایران باشد
در ادامه این مراسم صالحی امیری؛ وزیر فرهنگ و ارشاد در سخانی عنوان کرد: سینماگران نقش پررنگی در فرهنگ دارند و ما و مردم ما به آنها مدیون هستیم. سینمای ایران در آستانه یک جهش است و این جهش باید رخ دهد زیرا ظرفیت این جهش وجود دارد. دهه چهارم اتفلاب میتواند دهه جهش در سینمای ایران باشد.
وی در ادامه با اشاره به درخواست های کارگردانان در این شب درباره معضلاتی مثل توقیف فیلم ها و ممیزی ها در سینمای ایران اظهار کرد: ما و شما در یک صف و یک جریان قرار داریم. می توانم تاکید کنم از آغازین روزهایی که ما آمدیم هر هفته یک مصاحبه و بیانیه در حمایت از جریان های سینمایی ایران داشتم و آخرین اش امروز ظهر بود که گفتم جریان سینمای ایران در مسیر تحول و توسعه قرار دارد و همه باید از آن حمایت کنیم.
وزیر ارشاد تاکید کرد: اینکه شما انتظار حمایت دارید حق طبیعی شما است، ما تا امروز یک راهبرد مشخص داشته ایم که حمایت همه جانبه از خانواده بزرگ سینما برای رسیدن به قله های توسعه است.
صالحی امیری همچنین درباره اقتصاد سینما گفت: اقتصاد سینما باید دستخوش تحول شود. میزان گردش مالی در جامعه سینمایی متناسب با ظرفیت آن نیست.
وزیر ارشاد عنوان کرد: من هفته پیش با بعضی مدیران عامل بانک ها جلسه ای داشتم و خواستم حرکتی برای حمایت مالی از سینما داشته باشیم تا همه تهیه کنندگان بتوانند ظرفیت اقتصادی بالایی در سینما داشته باشند.
وی در پایان سخنانش گفت: امنیت، کرامت و منزلت شما را امنیت و کرامت خود می دانیم و در شرایطی که تا امروز قرار گرفتیم کنار شما بودم و باور دارم برای حل مسائل جامعه ایران نیازمند توسعه سینمای ایران هستیم.
نکوداشت کیومرث پوراحمد
در ادامه این مراسم و در بخش نکوداشت؛ از کیومرث پوراحمد با حضور کیانوش عیاری تقدیر شد. عیاری در این بخش گفت: پوراحمد شخصیت ذاتی پاکی دارد و آثار جذابی ساخته است. پوراحمد هرگز در فیلمهایش شعار نداده است و خوشحالم که امشب در خدمت پوراحمد هستم.
سپس پوراحمد خطاب به حاضران و مدیران ارشاد گفت: باید کاری کنیم که تهیهکنندگان پولهای زیادی را به ستارهای دوزاری سینما بدهند. من ده سال است که فیلم نساختهام. چهار سال آن در دولت احمدینژاد بوده است و شش سال در دولت روحانی. اما وظیفه خودم میدانم که از دولت روحانی در برابر افرادی همچون حسن عباسی دفاع کنم.
تجلیل از 4 نسل کارگردان در سینمای ایران
در بخش های دیگر این مراسم از ۴ نسل از کارگردانان سینمای ایران و همچنین کارگردان تازه وارد و حرفه ای تجلیل به عمل آمد.
اولین تجلیل به سیروس الوند اختصاص داشت که تندیس وی توسط مسعود کیمیایی اهدا شد.
کیمیایی هنگام اهدای تندیس الوند گفت: در دوره ما اگر فیلم ما از فستیوال خارجی جایزه می گرفت ضد ارزش بود و ما تلاش می کردیم که فیلم مان جایزه نگیرد. ما از قافله قطاری که برای سینمای ایران افتخار می آفریند عقب افتایم.
کیمیایی همچنین با اشاره به الوند اظهار کرد: من شاگرد دبستانی بودم که پدر سیروس الوند مدیر آن بود. وقتی «قیصر» را ساختم سیروس الوند یکی از بهترین نقدها را نوشت و ای کاش در کنار فیلمسازان به عنوان منتقد می ماند.
الوند نیز در این بخش از مراسم تصریح کرد: به عنوان هنرمند باید بگویم اگر کیمیایی «قیصر» را نمی ساخت بعید بود که من و بسیاری از سینماگران اینجا می بودیم. او سینما را به بعد و قبل خود تقسیم کرد و خوشحالم که او اینجا ایستاده و این تندیس را به من می دهد. من چهار روز پر ارزش در زندگی ام دارم؛ شب تولدم، شب ازدواجم که در موشک باران تهران بود، شبی که در کنار فیلمسازان بزرگ جایزه گرفتم و شب چهارم هم امشب است.
جشن تولدی که برای داودی گرفته شد
در ادامه این مراسم از ابولحسن داوودی دعوت شد تا به عنوان کارگردان نسل دوم روی سن بیاید و از او تجلیل شود.
رخشان بنی اعتماد که اهدا کننده تندیس ابوالحسن داودی بود، بیان کرد: خوشحالم این مسئولیت به عهده من گذاشته شد که جایزه ابوالحسن داوودی را اهدا کنم؛ کسی که جزو کمتر فیلمسازانی است که توانسته پیوند موفقی بین اندیشه، مخاطب و اثر برقرار کند. همه ما باید بابت سال ها تلاش داوودی مدیون وی باشیم.
داوودی نیز که امشب تولدش بود و به همین مناسبت مراسم تولد کوچکی برایش گرفته شد اظهار کرد: واقعا شگفت زده شدم چون یک ماه است سر کار هستم و امروز هم مشغول کار بودم و خود را رساندم اما نمیدانستم چنین لطف مضاعفی وجود دارد. این جلسه مرا یاد ۳۰ سال پیش انداخت که دوستان در یک سینما تئاتر کوچک جمع شدند و کانون کارگردانان را راه انداختند.
وی اضافه کرد: خیلی از وقت ها بزرگداشت ها در مواقعی گرفته می شود که افراد بازنشسته شدند. حتی زمانیکه مازیار میری تماس گرفت ترسیدم که شاید قرار است این آخرین کار من باشد و به همین دلیل خواستم بگویم نه.
داودی ادامه داد: من هم جزو کسانی هستم که به تدریج آینده را کنار گذاشتم و از حال لذت میبرم اما وقتی پشتوانه لازم از فیلم ها و مجوزهایی که به ما داده می شود نداریم و گاهی با یک میل سیاسی کوچک اوضاع برمی گردد، تلاش ما هیچ می شود. خو شحالم که فیلم ام بعد از ۱۰ سال اکران می شود امیدوارم به سرنوشت فیلم های دیگری که پای تلفن به آنها گفته شده که پایین کشیده شوند، دچار نشود و تا پایان اکران بر سر کار باشد.
تجلیل بعدی به سامان مقدم اختصاص داشت که همایون اسعدیان اهدای تندیس وی را بر عهده گرفت.
اسعدیان با شوخ طبعی گفت: بعضی ها ذاتا بدقول هستند اما شاید خدا دوست شان دارد و خوش شانس هم هستند و شما باز هم دوست شان دارید.
وی درباره مقدم بیان کرد: وقتی سامان مقدم فیلمسازی را شروع کرد یک نگاه طنز انتقادی و اجتماعی را وارد کار کرد اما به دلیل کارهای ما مسئولان سینمایی، به سمت سینمای دیگری رفت.
سامان مقدم نیز اظهار کرد: روی سخنم با وزیر است که دستور دادند فیلم های توفیقی دو دهه پیش ساخته شود. فیلم من با نام «صدسال به این سال ها» ۱۱ سال پیش ساخته شد ولی بعد از نمایش اول فیلم مورد اتهامهای مختلف قرار گرفتم، درحالیکه این فیلم مجوز نمایش و ساخت داشت.
در ادامه ضمن خوش آمد گویی به نرگس آبیار به عنوان یک سینماگر تازه وارد و حرفه ای، از وی تجلیل شد.
محمد بزرگ نیا رئیس کانون کارگردانان سینما این تجلیل را انجام داد و به آبیار گفت: نفس تازه در سینمای ایران از حضور شماست.
نرگس آبیار نیز در این بخش از مراسم گفت: برای من افتخار بزرگی است که از کانون این تندیس را دریافت کنم، کانونی که استادان من در آن هستند. آرزو می کنم وقتی سینماگران ما در جشنواره ها جایزه میگیرند مثل ورزشکاران از آنها استقبال شود و برای شان سرود کشور را بخوانند.
وی اظهار امیدواری کرد که ماجرای تلخ عباس کیارستمی دیگر رخ ندهد و همه صنوف به هنرمندان احترام بگذارند. امیدوارم مجوزها اعتباری داشته باشد که دیگر شاهد توقیف آثار نباشیم.
گفتنی است؛ در شب کانون کارگردانان در این مراسم جمعی از فیلمسازان، کارگردانان، هنرمندان و مسئولان سینمایی از جمله محمدمهدی حیدریان رئیس سازمان سینمایی، کیانوش عیاری، رخشان بنی اعتماد، داریوش فرهنگ، فاطمه معتمدآریا، سامان مقدم، نرگس آبیار، سیروس الوند، محمدحسین قاسمی، همایون اسعدیان، مازیار میری، محمدحسین مهدویان، فریدون جیرانی، غلامرضا موسوی و امیرحسین شریفی حضور داشتند.
انتهای پیام/