ورود سالانه۵۰۰ میلیون مترمکعب آب به دریاچه ارومیه با اجرای طرح نکاشت
به گزارش خبرگزاری آنا، سیدهادی بهادری در گفتوگو با خانهملت در خصوص عدم اجرای طرح نکاشت در حاشیه دریاچه ارومیه، گفت: ستاد احیا دریاچه ارومیه طرح نکاشت در حاشیه دریاچه را در مجلس نهم مطرح کردف دولت حتی 200 میلیارد تومان جهت اجرای این طرح مصوب کرد تا هزینهای به کشاورزان جهت نکاشتن محصول و جبران خسارت داده شود اما نمایندگان ارومیه و میاندوآب و حاشیه ارومیه ایستادگی کرده و با ارسال نامه و مذاکرات حضوری مانع اجرای این طرح شدند.
نماینده مردم ارومیه در مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: طرح نکاشت در شرایط اضطراری در کشورهای مختلف توصیه شده تا کشاورزی به مدت زمان محدودی انجام نشود تا اکوسیستم حفظ شود، البته طرح مذکور در دوره قبل اشکالاتی چون عدم تعیین تکلیف باغات و وضعیت کشاورزان را داشت اما در کلیت طرح هدف روانه شدن آب زرینه رود و سیمینه رود به دریاچه ارومیه بود که اجرایی نشد.
وی افزود: اجرای طرح نکاشت در حاشیه دریاچه ارومیه سبب ورود 300 میلیون مترو مکعب از سد زرینه رود به دریاچه و در مجموع کل آبهایی که به دریاچه روان میشدند نیز حدود 500 میلیون مترمکعب در سال میشد، این میزان در احیا دریاچه ارومیه تاثیر مناسبی داشت اما اشتغال کشاورزان نیز از اهمیت بسیار برخوردار است که در این طرح به صورت شفاف بدان نپرداخته شده بود.
بهادری معتقد است: طرح مذکور چون خلقالساعه مطرح شد با واکنشهای تند رو به رو شد هرچند مردم با اجرای آن موافق بودند، مردم با اجاره زمین های خود به دولت حاضر به همکاری بودند، کما اینکه در حال حاضر هم بسیاری از کشاورزان اراضی خود را به دولت اجاره میدهند.
عضو کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی، یادآور شد: طرح نکاشت در حاشیه دریاچه ارومیه میتوانست پختهتر ارایه و اطلاع رسانی میشد، عدم اطلاع رسانی این طرح در بین مردم و کشاورزان در توقف آن نیز تاثیر داشت، در واقع برخوردهای تند و عدم انعطاف از سوی نمایندگان دوره قبل و ستاد احیا دریاچه سبب توقف طرح مذکور شد.
مسعود تجریشی مدیر دفتر برنامهریزی و تلفیق ستاد احیای دریاچه ارومیه گفته است: اجرای طرح نکاشت در حاشیه دریاچه ارومیه به منظر صرفهجویی مصرف آب در حوزه کشاورزی و ورود آب بیشتر به سمت دریاچه، یکی از برنامههای ستاد احیای دریاچه ارومیه در ابتدای کار بود، اما این طرح هرگز اجرا نشد.
انتهای پیام/