دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری

آیا سرور تلگرام به ایران منتقل می شود؟/ از شایعه تا واقعیت

معاون وزیر ارتباطات درباره شایعه انتقال سرور تلگرام به ایران گفت:‌ تنها بحث انتقال سرور یک سرویس خاص مانند تلگرام مطرح نیست بلکه قرار است زمینه انتقال سرویس‌های مهم به کشور ایجاد شود.
کد خبر : 192327

به گزارش گروه اقتصادی آنا از وزارت ارتباطات،‌ بار دیگر تلگرام خبرساز شد؛ خبری که حکایت از آن داشت که بزودی طبق توافق حاصله با مدیران تلگرام و نهادهای خاص در کشورمان سرورهای این پیام رسان محبوب به ایران انتقال خواهد یافت. خبری که در آن نشانه‌ای از نقل قول از سوی مسئولان در آن دیده نمی‌شد. حتی در اکانت رسمی توئیتر «پاول دورف» نیز خبری در این خصوص درج نشده است. از این‌رو روزنامه ایران برای بررسی صحت و سقم این مسأله با محمدجواد آذری جهرمی مدیرعامل شرکت ارتباطات زیرساخت تماس گرفت


این مقام مسئول در پاسخ به این سؤال که آیا انتقال سرور تلگرام به ایران صحت دارد، گفت: تنها بحث انتقال سرور یک سرویس خاص مانند تلگرام مطرح نیست بلکه قرار است زمینه انتقال سرویس‌های مهم به کشور ایجاد شود و اگر قرار باشد سرور یک سرویس خاص به داخل کشور منتقل شود آن را با شفافیت تمام اعلام خواهیم کرد.


در عین حال محمود واعظی وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات نیز در حاشیه دوازدهمین کنگره پست آسیا و اقیانوسیه در پاسخ به سؤالی درباره پیگیری مصوبه شورای عالی فضای مجازی درباره الزام انتقال سرور شبکه‌های اجتماعی خارجی به ایران گفت: شورای عالی فضای مجازی مصوبه‌ای برای انتقال سرورها نداشته است؛ اما این موضوع با مصوبات دیگری درباره اولویت‌ و نحوه ارائه تسهیلات به شبکه‌های بومی و خارجی پیگیری شده که بر این اساس شبکه‌های خارجی دارای سرور در ایران و شبکه‌های بومی نسبت به شبکه‌های خارجی بدون سرور در ایران امتیاز می‌گیرند.


ضرورتی به نام حفظ حریم خصوصی


محمدجواد آذری جهرمی، مدیرعامل شرکت زیرساخت در پاسخ به سؤالی در خصوص شایعات مطرح شده در خصوص استقرار سرورهای تلگرام گفت: آنچه در شورای عالی فضای مجازی مورد بحث قرار گرفته، صدور مجوز به وزارت ارتباطات برای مذاکره با CDN‌ های بین‌المللی برای استقرار در ایران است.


معاون وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در ادامه افزود: نقض حریم خصوصی آفت این اقدامات است، چرا که باعث می شود تعامل با سرویس دهندگان خارجی بهم بریزد و در نهایت این تعامل ها به نتیجه نرسد.


وی افزود: دولت مستقر و در رأس آن جناب رئیس جمهوری شخصاً حساسیت ویژه‌ای در خصوص حفظ حریم خصوصی دارند و طبیعتاً اگر ما به دنبال این موضوع برویم هیچ سرویس دهنده‌ای حاضر به همکاری با ما نخواهد بود. البته احترام به فرهنگ اسلامی ایرانی همواره مورد تأکید است.


وی گفت:‌ پیگیری برای توافق توسط وزارت ارتباطات از امروز آغاز خواهد شد و به محض حصول نتیجه به طور شفاف اطلاع‌رسانی می‌کنیم و گمانه زنی‌های امروز با هدف رقابت مابین سرویس دهنده‌های فعلی است و ما خود را دخیل در این شایعات نمی‌کنیم. طبیعتاً این پیگیری‌ها صرفاً برای یک سرویس دهنده نیست و نقطه تمرکز آن بر سرویس‌های فیلتر شده در کشور است.


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب