دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
در نشست خبری جشن سینمای مستند مطرح شد؛

اهدای نشان ویژه به جای تندیس خانه سینما به برگزیدگان/ راه‌اندازی وب‌سایت رسمی

نشست نهمین جشن مستقل سینمای مستند ایران با حضور محمد تهامی‌نژاد، رئیس هیات‌مدیره انجمن صنفی کارگردانان سینمای مستند، رامین حیدری فاروقی، رئیس هیات‌مدیره انجمن صنفی تهیه‌کنندگان سینمای مستند و سام کلانتری، رئیس نهمین جشن مستقل سینمای مستند ایران در خانه سینما برگزار شد.
کد خبر : 191888

به گزارش خبرنگار فرهنگی آنا، در ابتدای این نشست سام کلانتری با اشاره به اینکه امسال اولین دوره‌ای است که نشان ویژه خود را دارد و به زودی طراحی خواهد شد، گفت: در 8 دوره قبل این جشن تندیس خانه سینما را به کارگردان، تهیه‌کننده و پژوهشگر اهدا می‌کرد اما امسال این نشان ویژه به همه شاخه‌های فنی و غیرفنی اعم از فیلمبرداران، صداگذاران، تدوین‌گران و آهنگ‌سازان اهدا خواهد شد.


وی ادامه داد: امسال 2 تندیس در بخش اصلی جشن داریم. این جشن متعلق به تمام اعضای مستند در ایران است که با مشارکت‌شان در جشن به مستند ایران کمک می‌کنند. جشن مستند از جشن اصلی مستقل است اما جدا نیست. این دو جشن مکمل همدیگرند. علت اینکه اسم مستقل داریم، حرکت به سمت آکادمی شدن، است.



کلانتری توضیح داد: جایزه هر جشنی به یک نفر می‌رسد اما به این معنا نیست که باقی شرکت‌کنندگان بازنده هستند. یکی از وظیفه‌های اصلی ما این است که مستندسازان را سرلوحه کار خود قرار دهیم و از آنها حمایت کنیم. وب‌سایتی در این خصوص طراحی شده که از نظر خبری مستندسازان را حمایت می‌کند و از طریق آن مخاطب می‌تواند به آثار و مشخصات فردی آن‌ها دسترسی داشته باشد.


وی افزود: در این وب‌سایت امکان دسترسی به آثار مستندسازان برگزیده و آنهایی که مستندشان در جشن انتخاب و داوری شده وجود دارد و مخاطب می‌تواند در طول یکسال از عملکرد مستندسازان و اتفاقاتی که برای مستندشان رخ داده (به این منظور که در چه جشنواره‌ای نمایش داده شده و یا چه جایزه‌ای کسب کرده) مطلع شوند.


کلانتری در ادامه به راه‌اندازی دبیرخانه دائمی جشن اشاره کرد و گفت: از فعالیت‌های این دبیرخانه، ساپورت و همراهی برگزیدگان است. از طرفی هیات رئیس جشن از 8 نفر متشکل از 2 صنف تهیه‌کنندگان و کارگردانان تشکیل شده که وظیفه تدوین آئین‌نامه و تدوین اساسنامه جشن و پشتیبانی آن را برعهده دارد.


وی در خصوص اختلاف اخیر میان مستندسازان عنوان کرد: اتفاقی که بین مستندسازان و اختلافی که میان آنها بود به زودی مرتفع و حل می‌شود و این اختلاف ارتباط مستقیمی با جشن ندارد. جشن سینمای مستند سفره‌ای برای همه مستندسازان و کسانی است که خانه سینما را خانه خود می‌دانند و همه آنها می‌توانند سر این سفره بنشینند.


کلانتری افزود: در این جشن دو بزرگداشت خواهیم داشت که اسامی این بزرگواران را در نشست بعدی اعلام خواهیم کرد و تاریخ برگزاری 19 شهریور است. همچنین فراخوان جشن از امروز تا 15 روز کاری ادامه دارد. از شنبه تا سه‌شنبه هر هفته از ساعت 12 تا 5 بعد از ظهر آثار را دبیرخانه تحویل می‌گیرد.



وی اشاره کرد: فیلم‌های مستند ساخته شده در سالی که در آن بودیم را دیده‌ایم که به سینمای جنگ و تحولات منطقه نگاه ویژه‌ای شده است. برآوردمان این است که به تفاق خوبی در فیلم‌ها برسیم. اما همه‌چیز بستگی به آثار رسیده به دبیرخانه جشن دارد. ما جشن هستیم نه جشنواره و این دو با هم تفاوت دارند. بخش‌های جنبی مثل جشنواره‌ها نداریم، اما مطمئن هستیم که اتفاق ویژه‌ای در مستندهای جنگ و مدافعین حرم رخ دهد.


در ادامه این جشن رامین حیدری فاروقی بیان کرد: در دیداری که با محمدمهدی حیدریان داشتیم، قرار شد شورایی میان دو صنف شکل گیرد که برای سینمای مستند یک اشل طراحی شده در نظر گرفته شود و شرایط پیش‌روی این سینما و جریانات مربوط به آن در این شورا مورد بررسی قرار گیرد.


وی افزود: به طور متمرکز همه مستندسازان می‌توانند به جشن ما راه‌ پیدا کنند. خواهش می‌کنم شما به عنوان رسانه به ما کمک کنید تا به این امر استمرار و تداوم بخشیده و این امر فرهنگی را با هم پررنگ کنیم.


محمد تهامی در پایان این نشست بیان کرد: در جشنواره‌های ملی مستند مثل سینمای حقیقت به دلیل وسعت آن فراگیری مستندسازان بیشتر است و انواع فیلم‌ها به آن رسیده می‌شود، در نتیجه گستردگی فیلم‌ها از نظر موضوعی هم بیشتر می‌شود. اما جشن ما بیشتر صنفی است که ما با فیلم‌هایی که در یک سال ساخته شده سروکار داریم. به همین دلیل با محدودیت موضوع روبه‌رو هستیم.


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب