مهمترین ماموریت وزارت ارشاد بالابردن حساسیت اجتماعی درباره تئاتر است/ تجلیل از خبرنگار آنا در اردیبهشت تئاتر تهران
به گزارش خبرنگار فرهنگی آنا، علی مرادخانی معاون هنری وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در سخنانی در آیین پایانی اردیبهشت تئاتر تهران، گفت: «استان تهران یکی از استانهای مهم ما است که معمولاً گرفتاریهایش هم بیشتر از استانهای دیگر است. مدیران ما در استانهای دیگر مجموعه کارهایی که میخواهند انجام دهند با همکاری دیگر نهادها به سرانجام میرسانند ولی در تهران با اینکه همه بخشها مسئول دارد و روسا جمع هستند ولی مدیرکل در انجام فعالیتها خیلی با مشکل روبهرو است. ضرغامی هم که از افراد فعال و پر تلاش در اداره کل استان است این زحمت را قبول کرده و من هم از این بابت که میبینم اتفاقات خوبی را انجام شده خوشحال هستم.
مراد خانی تاکید کرد: «نمایش، بروز و ظهور همه آن چیزی است که به عنوان مظهر اصلی فرهنگ است. تئاتر یکی از مهمترین وجوه فرهنگ و عامل اصلی پیوندهای اجتماعی است. فکر میکنم که مهمترین کاری که وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی باید انجام دهد این است که حساسیت اجتماعی را نسبت به تئاتر بالا ببرد.»
وی ادامه داد: «ما سال 1394 را سال توجه به تئاتر اعلام کردیم و وزیر نیز این موضوع را به عنوان یکی از موضوعات فرهنگی کشور مطرح کرده است و من نیزاز هنرمندان تئاتر خواهش میکنم که امسال با انگیزهتر کار کنند و فضا را بیشتر به نفع تئاتر در حوزههای مختلف هنر پیش ببرند تا تئاتر بتواند خود را به عنوان سرآمد هنرهای دیگر نشان دهد.»
امسال برای این که تئاتر فعالیت بهتری داشته باشد 20درصد از بودجه معاونت هنری را برای تقویت استانها در نظر گرفتهایم که به نظرم مدیر کل میتواند از این موضوع استفاده کند |
20 درصد از بودجه معاونت هنری برای تئاتر استان ها
وی اعلام کرد: «امسال برای این که تئاتر فعالیت بهتری داشته باشد 20درصد از بودجه معاونت هنری را برای تقویت استانها در نظر گرفتهایم که به نظرم مدیر کل میتواند از این موضوع استفاده کند. همچنین به نظرم این امکان وجود دارد که با همکاری نهادهای مرتبط و خانه تئاتر فعالیت مشخصی شکل گیرد.»
مرادخانی تصریح کرد: «اردیبهشت تئاتر آغاز فعالیتهای تئاتری کشور در سال است و جشنی است که امیدوارم در پایان سال به عنوان کارنامهای درخشان باشد و ما بتوانیم برای شرایطی که در آینده اتفاق میافتد امسال را مبنا قرار دهیم.»
سال گذشته تئاتر تهران سال خوبی را پشت سر گذاشت
برزین ضرغامی مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان تهران نیز در این مراسم بیان کرد: « مرادخانی کسی است که سالهای سال در حوزه فرهنگ و هنر فعالیت کرده و بسیاری از نهادهای موجود حوزه فرهنگ و هنر زاییده تفکر و پیگیریها و اهتمام ایشان است و حضورش در میان هنرمندان تئاتر و نمایش فرصت مغتنمی است که امیدوارم آن را پاس بداریم و از آن کمال استفاده و بهرهبرداری را ببریم. شفیعی نیز که از صاحبنظران حوزه تئاتراست و همچنین از صاحبنظران و هنرمندان و فرمانداران(ناجی و بیگی و خراسانی) که از حامیان فرهنگ و هنر هستند و حسین عاطفی تشکر میکنم. عاطفی در طول یک سال و نیم فعالیتش تلاشهای زیادی انجام داده است و اگرچه امسال سال تئاتر نامگذاری شده ولی سال گذشته تئاتر تهران سال خوبی را پشت سر گذاشت و یکی از سالهای سرسبزو پررونقی را سپری کرد.»
وی افزود: «سال گذشته اجراهای زیادی را در گوشه و کنار شهر شاهد بودیم که از این میان میتوانیم به جشنواره کودک و نوجوان، یادواره ملی طلوع خرداد، اجرای تئاترهای عمومی در مجتمعهای فرهنگی هنری استان و برگزاری برنامه سوگ خورشید اشاره کنیم. همچنین راهاندازی انجمنهای نمایش اتفاق خوبی بود که رخ داد تا کسانی که دغدغه تئاتر و فرهنگ دارند در این انجمنها جمع شوند.»
ضرغامی در اشاره به چند درخواست عنوان کرد: «آنچه در حوزه تئاتر مطرح است استفاده از توان و پتانسیل سایر نهادها و شهرداری ها است که در حوزه فرهنگی هنری فعالیتهایی را آغاز کردهاند.خوب است با فرهنگ سازی و سیاستگذاری تئاتر به عنوان ضرورت فرهنگی که نیاز جامعه است معرفی شود.»
وی در ادامه به پیشینه فرهنگی و هنری جمهوری اسلامی ، تمدن ایرانی و فولکلورها به عنوان پتانسیلهای موجود یاد کرد که میتواند در قالب سیاستگذاری متمرکز تئاتر را به عنوان یک ضرورت مطرح کند.
قول میدهیم تلاش و همدلی بیشتری در استان تهران داشته باشیم
در ادامه این مراسم، حسین عاطفی، رئیس انجمن هنرهای نمایشی استان تهران اظهار کرد: «در شرایطی قرار داریم که باید حمایتهای مدیر کل را مغتنم بشماریم. ما باید برای فرهنگ کشورمان و رشد تئاتر شهرستان تلاش کنیم تا تصویر بهتری از زندگی را به هموطنانمان ارائه کنیم.»
رئیس انجمن هنرهای نمایشی استان تهران در تشکر از علی مرادخانی گفت: «ما از معاون هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برای سهم ویژهای که برای تئاتر قائل است و زحماتی زیادی که در این حوزه میکشد تشکر میکنیم.»
وی خطاب به مرادخانی اعلام کرد: «جناب آقای مرادخانی آرزو میکنم با توجه به اینکه وزیر امسال را سال توجه به تئاتر نامگذاری کرده است، سالی پر از خوبی، پر از شکوفایی و پر از نشاط در تئاتر داشته باشیم و تصاویر خوبی از زندگی بهتر را توسط هنرمندان شاهد باشیم.»
عاطفی همچنین اظهار کرد: « با توجه حمایتهای بیدریغ از هنر و تئاتر و تاکیدی که ضرغامی بر ضرورت اجرای تئاتر در شهرستانها دارد، ما هم قول میدهیم در سال جاری تلاش و همدلی بیشتری در استان تهران داشته باشیم.»
سعید ناجی فرماندار شهریار نیز در این مراسم گفت: «کارکرد اصیل فردی هنر ارتقای فضیلت انسانی است، کارکرد اجتماعی آن هم ایجاد همگرایی اجتماعی حول محورهای اخلاقی و تعالی روح و لطافت است تا بیان موردپسندی از فضایل اخلاقی را در برابر خشونت و چهرههای زمخت حیات بشری ارائه کند. هنر متعالی فرصت انسجام مثبت در جامعه بشری را فراهم میآورد. این انسجام در نوع دوستی، زیبایی طلبی و تأمل عمیق در معانی بلندی که اذهان مخاطبان جا میافتد و از این جهت میتوان اشاره کرد که چشم و گوش و حس هنرمند به ظرافتها توجه دارد.»
وی افزود: «در واقع هنرمند در پی کشف ظاهر است در حالی که ارزشهای نهفته در هر پدیده را شناسایی میکند. همچنین طبق سخن سهراب سپهری که میگوید: چشمها را باید شست، جور دیگر باید دید باید بگویم که این نوع نگرش به هنر، خط مرز میان هنر اصیل با هنر بیمحتوا است و در حقیقت هنر معناگرا در تقابل ارزشهای معنوی قرار ندارد و در پی تنزل نیروهای انسانی به حیات خویش نیست بلکه از ابتذال پرهیز میکند و ایدهآل گرا است.»
هر نوع اثر تولید شده به نام هنر چنانچه نتواند ماندگاری مفهومی داشته باشد مدت دارد و محکوم به انقراض است و این مدعا را میشود امروز نیز در تجلیل از آثار فاخری که مورد توجه و تحسین بشر است به اثبات رساند |
عرصه هنرمندی، عرصه به سرحد کمال رساندن
سعید ناجی تاکید کرد: «در نهایت، عرصه هنرمندی، عرصه به سرحد کمال رساندن است. در این حوزه بعضاً تعبیر میشود هنر متعهد هنر خالص نیست و هنری که منتقد به یک رفتار فردی و اجتماعی است از جرگه هنر خالص خارج میشود. پیامد این نوع نگاه شکلگیری ابتذال و خرده گرایی و افراط گرایی و سطحی نگری است.»
وی تصریح داشت: «هر نوع اثر تولید شده به نام هنر چنانچه نتواند ماندگاری مفهومی داشته باشد مدت دارد و محکوم به انقراض است و این مدعا را میشود امروز نیز در تجلیل از آثار فاخری که مورد توجه و تحسین بشر است به اثبات رساند.»
سعید ناجی اظهار کرد: «هنر قابلیت خاصی دارد و زبان هنر زبان فرامرزی است و کلام مشترک بشری است، زبان مکالمه و فهم عبارات وسوالات مشترک جاودان است که محکوم به زمان، مکان و یا ملت یا فرهنگ خاص نیست. یک اثر هنری وقتی قویتر است که به لحاظ فهم، معنای درستی به تمام بشر داشته باشد که این امر همدلی را میان بشریت افزایش میدهد و فرصت آرامش و تفکر و لذت عمیق را با عبور از محدودیتهای سیاسی و فرهنگی فراهم آورد.»
تئاتر اختتامیه ندارد
ایرج راد نیز که از حاضران در این مراسم بود، یادآوری کرد که تئاتر اختتامیه ندارد، تئاتر همواره جریان دارد و همواره بوده و خواهد بود بنابراین اختتامیه لفظی است برای مراسمی که طی یک ماه برای تئاتر برگزار شده که میتواند زنده و پویا ادامه داشته باشد.»
وی تاکید کرد: «با تمام مشکلاتی که در تئاتر است، تئاتر ادامه خواهد داشت و با وجود کمبود سختافزاری سالنهای نمایشی و مشکلات مالی در حوزه نمایش وجود دارد، امیدوارم مشکلات تئاتر به زودی برطرف شود و تئاتر به صورت مستمر همچنان ادامه داشته باشد.»
تئاتر اختتامیه ندارد، تئاتر همواره جریان دارد و همواره بوده و خواهد بود بنابراین اختتامیه لفظی است برای مراسمی که طی یک ماه برای تئاتر برگزار شده که میتواند زنده و پویا ادامه داشته باشد |
تقدیر از هنرمندان تاثیرگذار و حامیان تئاتر
در این مراسم با حضور مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان تهران، معاون هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، مدیر اداره کل هنرهای نمایشی و پیشکسوتانی چون محمد مطیع، ایرج راد، معاون توسعه مدیریت و پشتیبانی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان تهران از هنرمندان تاثیرگذار استان تقدیر شد. در این بخش از مراسم روحاله اسفندیار از فیروزکوه، سهیل صدیقی از پاکدشت، سید حسین یعقوبی از ری، مهدی معبودی از رباط کریم و ندا ثابتی از پردیس با دریافت لوح و هدیه نقدی مورد تجلیل قرار گرفتند.
همچنین ملکوتیخواه فرماندار پیشوا، علی بیگی فرماندار رباط کریم، علی حیدریان شهردار ورامین، علی اکبرخراسانی شهردار ملارد، ابوالفضل کارگر مسئول کانون بسیج هنرمندان شهر قدس، میثم کریمایی رئیس اداره سازمان تبلیغات اسلامی دماوند، معصومه ذوده مسئول کانون پرورش فکری قرچک،سرهنگ یامی فرمانده سپاه شهریار و مهدی اکبری زاده مسئول فرهنگی موسسه فرهنگی بهارستان مورد تقدیر قرار گفتند.
تقدیر از انجمنهای فعال شهرستانهای تهران
در بخش دیگری از این برنامه در حضور علی مرادخانی، داود فتحعلی بیگی، رضا رویگری، بیوک میرزایی، حسین محب اهری و سعید ناجی و فرمانده رباط کریم انجمنهای فعال شهرستانهای استان تهران بدین شرح تقدیر شدند.
در بخش رسانه از ناهید منصوری خبرنگار خبرگزاری آنا، بابک احمدی خبرنگار خبرگزاری ایلنا و محراب محمد زاده خبرنگار خبرگزاری تسنیم تجلیل به عمل آمد |
تجلیل از اصحاب رسانه
در بخش تئاتر خیابانی از روحالله سنایی از پیشوا، در بخش تعزیه استان از رضا فراهانی از پاکدشت و احد صدقی از شهرستان بهارستان و در بخش رسانه از ناهید منصوری خبرنگار خبرگزاری آنا، بابک احمدی خبرنگار خبرگزاری ایلنا و محراب محمد زاده خبرنگار خبرگزاری تسنیم تجلیل به عمل آمد.
تقدیر از مسئولان انجمنهای هنرهای نمایشی استان
همچنین در بخش تجلیل از مسئولان انجمنهای هنرهای نمایشی استان، از سعید یعقوب لو مسئول انجمن هنرهای نمایشی شهرستان شهریار و علیرضا اردستانی مسئول انجمن هنرهای نمایشی تهران تقدیر شد. رتبه سوم شهرستانهای تهران نیز به صورت مشترک به سامان ناصری مسئول انجمن هنرهای نمایشی شهرستان رباط کریم و مهدی فنائیان مسئول انجمن هنرهای نمایشی شهرستان اسلامشهر اختصاص یافت.
لوح، تندیس و هدیه نقدی رتبه دوم شهرستانهای تهران به علیرضا ترامشلو مسئول انجمن هنرهای نمایشی شهرستان قرچک و جایزه رتبه اول به حسین ناصری مسئول انجمن هنرهای نمایشی شهرستان دماند اهدا شد.
تجلیل از فعالان نمایش
در بخش تجلیل از فعالان نمایش نیز مجتبی پیرصاحبدل از شهرستان رباط کریم، سجاد حریر مینا، از شهرستان شهریار، سعید تاجیک از شهرستان دماوند، محمد توده فلاح از شهرستان پاکدشت و رستا رضوی از شهرستان پیشوا تجلیل شدند.
معرفی انجمنهای برتر شهرستانها
در اختتامیه اردیبهشت تئاتر تهران ادارات و انجمنهای شهرستانهای دماوند، اسلامشهر، رباط کریم و قرچک به عنوان ادارات برتر معرفی شدند. همچنین تقدیر از مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان تهران، معاون توسعه مدیریت و پشتیبانی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان تهران، ابوالفضل شهریار مدیر روابط عمومی شهرداری باغستان، حمید پشمچی، فهیمه فرامرزی و نماینده مردم رباط کریم در مجلس شورای اسلامی تقدیر شدند.
تقدیر از آموزشگاه هنرهای نمایش
از دیگر تجلیلهای شب گذشته، تقدیر در بخش آموزشگاههای هنرهای نمایش بود که در این قسمت از علیرضا امینی مدیر مسئول آموزشگاه بازیگری امین از شهرستان ورامین تقدیر به عمل آمد.
این مراسم با اجرای نمایش مبارک آغاز شد و در پایان آن نیز اعلام شد که شرکت پاژن در برگزاری آیین پایانی اردیبهشت تئاتر همکاری داشته است.
اجرای رقصهای کردی و آذری به سرپرستی علی براتی و اجرای نمایش «عمو نوروز و حاجی فیروز» توسط جواد انصافی و گروه نمایشیاش از بخشهای پایانی این مراسم بود.
علی مراد خانی، بیوک میرزایی،مهدی شفیعی، برزین ضرغامی مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان تهران ، حسین محب اهری، داود فتحعلی بیگی، بیوک میرزایی، رضا رویگری، محمد مطیع، و ایرج راد از جمله هنرمندانی بودند که در این مراسم حضور داشتند. همچنین ژاله صادقیان مجری این برنامه بود.
گزارش از ناهید منصوری
انتهای پیام/