دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
جزییاتی از برنامه‌های «جشن حافظ» بدون علی معلم؛

حضور پسر به جای پدر در جشن حافظ

امید معلم فرزند زنده‌یاد علی معلم به عنوان دبیر هفدهمین دوره از جشن حافظ، گفت: حافظ تنها جشن خصوصی ایران است که پایگاه اصلی آن مردم هستند، این جشن می‌تواند کمک کننده به جشنواره های دیگر کشور مثل جشنواره فجر باشد زیرا که منجر به بالا بردن استانداردها می‌شود.
کد خبر : 191348

به گزارش گروه فرهنگی آنا از ایسنا، در نشست خبری هفدهمین جشن دنیای تصویر (حافظ)، آذر معماریان؛ همسر زنده‌یاد علی معلم با بیان اینکه امسال هفدهیمن جشن حافظ را بدون حضور ایشان ولی با انرژی ایشان ادامه می‌دهیم، گفت: امسال امید معلم به جای پدرش علی معلم به عنوان تهیه‌کننده و مدیر اجرایی جشن حضور دارد.


در ادامه این نشست که 10 تیر ماه برگزار شد، امید معلم با اشاره به اینکه جشن حافظ برآمده از مردم و برای مردم است، افزود: ما تلاش کردیم در داوری‌های امسال هم مانند سال‌های گذشته رویکرد پدر را ادامه دهیم و سیاستگذاری‌های جشن نیز به گونه‌ای بوده است که به فیلم‌هایی که از نظر مخاطب جالب بوده و همینطور از یک استاندارد مناسبی هم برخوردار هستند، توجه ویژه‌ای شود.


معلم درباره‌ نمادهای به کار رفته در پوستر امسال جشن «دنیای تصویر» گفت: امسال در پوستر جشن 2 مورد حائز اهمیت است؛ اول اینکه از نماد کبوتر سفید استفاده شده است زیرا که علی معلم به کت و شلوار سفیدش مشهور بود و اشاره به این دارد که پدر از بُعد جسمانی خود خارج شده و به بعد روحانی خود رفته است. دوم آن که امسال جنگ در دنیا سایه انداخته است و چون کبوتر سفید نماد صلح است ما سعی کردیم از این نماد استفاده کرده تا بگوییم سینما نمادی از صلح است و به نوعی اعلام کنیم که جهان پیش رو کمی به سمت صلح حرکت کند.


امسال در چند رشته افزایش نامزد داشتیم / تندیس ویژه‌ای به نام علی معلم


وی درباره‌ تغییراتی که امسال در جشن حافظ رخ داده است گفت: امسال در چند رشته افزایش نامزد داشتیم تا حق کسی ضایع نشود؛ به طور مثال در رشته بهترین فیلم، تعداد نامزدها را به 10 مورد رساندیم. همچنین امسال یک تندیس ویژه نیز به نام علی معلم اضافه شده که این جایزه به یک فرد ایرانی موثر در سطح ملی اهدا می‌شود. در نتیجه این جایزه در کنار نشان عباس کیارستمی که از سال گذشته اضافه شده است، قرار می‌گیرد.


تقدیر از شهرام جعفری‌نژاد


امید معلم در ادامه افزود: امسال در بخش یک عمر فعالیت نوشتاری نیز از آقای شهرام جعفری‌نژاد برای یک عمر فعالیت هنری و نوشتاری تقدیر خواهد شد.


تهیه کننده جشن حافظ با بیان اینکه امسال در بخش تدوین نیز جوایزی خواهیم داشت، گفت: به دلیل بهتر شدن تدوین‌ها و استاندارد بودن آنها سعی کردیم امسال جایزه‌ای نیز به عنوان جایزه فنی نیز در نظر بگیریم.


معلم با اشاره به اینکه امسال نیز مانند سالهای گذشته کاندیداها به شکل تک تک و در طول روزهای مختلف اعلام می‌شود افزود: معیار جشن اینگونه است که از ابتدا عیدنوروز تا انتهای اسفند 95 هرآنچه در سینما و تلویزیون و همچنین در سینمای خانگی اکران شده است، مورد داوری قرار می‌گیرد.


به گفته‌ی او؛ تاریخ جشن اوایل مرداد ماه خواهد بود ولی هنوز زمان و مکان به قطعیت نرسیده است.


حواشی پارسال جشن ربطی به خود جشن نداشت


مدیر اجرایی جشن دنیای تصویر درباره‌ی حاشیه‌هایی که در شانزدهمین دوره از جشن رخ داده است، گفت: سال گذشته جشن حافظ با حواشی‌ای مواجه شد اما ربطی به خود جشن نداشت، ضمن اینکه می‌توانم با اقتدار بگویم که جشن ما بیشتر از هر جشن دیگری به مضامین اسلامی و شرعی توجه کرده است.


وی درباره‌ی نحوه‌ی داوری گفت: امسال 13 داور داریم که اسامی آنها در روز جشن مشخص می‌شود. ما در داوری و در عملکرد خودمان فراجناحی رفتار می‌کنیم و هیچ گاه به این توجه نکردیم که فیلم برای چه گروه خاصی است، ما بر اساس استاندارد سینما داوری می‌کنیم و اگر هرکسی این استانداردها را رعایت کند در جشن دیده می‌شود.


مدیر اجرایی جشن با اشاره به اینکه در جشن حافظ همه دعوت می‌شوند ادامه داد: ما تاکید خاصی به حضور شخصی نداریم ولی به نسبت اینکه چه کسی دوست داشته باشد، شرکت کند، هرسال متفاوت است. بستگی دارد که خودشان دوست داشته باشد حضور پیدا کنند یا نه.





انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب