دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
07 تير 1396 - 13:26
موسس کتابخانه «فاطمه‌ها» استان کرمان:

استفاده از فضای مجازی، به حمایت مردم و تاسیس 5 کتابخانه در کرمان انجامید

موسس کتابخانه «فاطمه‌ها» استان کرمان که چندی است زمینه تاسیس کتابخانه را در دیگر روستاهای استان فراهم کرده‌است، گفت: «به واسطه مطالبی که در فضای مجازی منتشر می‌کردم، بخش خصوصی و عموم مردم کتاب، میز و صندلی‌هایی اهدا کردند که باعث تاسیس 5 کتابخانه در روستاها شد.»
کد خبر : 190724

فرزاد میرشکاری موسس کتابخانه «فاطمه‌ها» در استان کرمان در گفت‌وگو با خبرنگار فرهنگی آنا درباره طرح تاسیس کتابخانه و ترویج فرهنگ کتابخوانی در روستاهای کرمان گفت: «حرفه اکثر مردم روستای دهکهان کشاورزی بود و با وجود این‌که در این میان افراد تحصیل‌کرده زیادی هستند و دهکهان از روستاهای پرجمعیت است همواره علاقه‌مند بودم تا در کنار کار معلمی فعالیت موثری در این منطقه داشته باشم که نتیجه و خروجی خوبی برای مردم به دنبال بیاورد، بنابراین طرح راه اندازی کتابخانه را شروع کردم.»


وی ادامه داد: «در گام نخست کتابخانه‌ای در مدرسه دهکهان را راه اندازی کردم که سه دانش‌آموز 9 ساله که همه فاطمه نام‌ داشتند عضو آن بودند. بر همین اساس نیز نام کتابخانه را «فاطمه‌ها» گذاشتم. در اولین اقدامات در راستای افزایش سطح علمی به خواندن کتاب، شعر، بازی‌های محلی و یا دیدن فیلم روی آوردم که توانست به افزایش اعضای کتابخانه بینجامد.»


موسس کتابخانه «فاطمه‌ها» همچنین اظهار کرد: «با معروف شدن کتابخانه «فاطمه‌ها» به عنوان کوچکترین کتابخانه، ناشران و عموم مردم از سراسر ایران کتاب‌های متعددی ویژه کودک و نوجوان را اهدا کردند. با همکاری مردم و ناشران 40 عنوان کتاب این روستا به 9 هزار عنوان افزایش یافت.»


میرشکاری گام دوم فعالیتش در حوزه ارتقای سطح علمی دانش‌آموزان را تاسیس کتابخانه در دیگر روستاهای استان کرمان معرفی کرد که امروز 5 روستا را شامل می‌شود.


وی در بخش دیگری از صحبت‌هایش درباره ترویج این طرح تشریح کرد: «ما برای دیگر روستاهای استان نیز برنامه داریم و می‌خواهیم همچون 5 روستای دیگر تاسیس کتابخانه را ترویج کنیم. من پیش از این نیز در موضوع تاسیس کتابخانه را در شبکه‌های اجتماعی که حامی ما هستند اعلام کردم و در ادامه با اهدای کتاب در کتابخانه‌های روستایی روبه‌رو شدیم. ما می توانیم در خصوص تاسیس کتابخانه در روستاهای اطراف نیز در فضای مجازی اطلاع‌رسانی داشته باشیم و با اهدای کتاب‌های جدید، کتاب‌های جدیدی را به روستا ببریم. روستاها می‌توانند همچون کتابخانه «فاطمه‌ها» با تعداد پایین کتب، فعالیت کتابخانه را آغاز کنند و در ادامه فعالیت‌ها را توسعه دهند.»


میرشکاری درباره موضوع و مضامین کتاب‌های اهدایی به روستاها گفت: «عموما کتاب‌ها ویژه کودکان و نوجوانان هستند و شامل کتاب‌های علمی، رمان، داستان و شعر برای کودک و نوجوان می‌شوند.»


وی همچنین در خصوص حمایت‌هایی که برای تاسیس کتابخانه‌ها شده است، تاکید کرد: «کتابخانه «فاطمه‌ها» زیر نظر کانون مساجد فعالیت می‌‌کند که این حمایت شامل اهدای قفسه می‌شود چراکه کانون بودجه‌ای برای ترویج کتابخوانی ندارند، اما دیگر کتابخانه‌ها که در روستاهای اطراف فعال شده‌اند زیر نظر بخش خصوصی و با حمایت‌های مردمی حمایت می‌شوند.»


موسس کتابخانه «فاطمه‌ها» درباره کتابخانه شهرستان فهرج بیان کرد: «ما به این روستا 600 عنوان کتاب و 2 قفسه اهدا کردیم. در این روستا داوطلبی وجود داشت که در مسجد کتاب‌های خود را در اختیار علاقه‌مندان قرار می‌داد، ما ضمن اشاره به این‌که در روستای دهکهان راه‌اندازی کتابخانه را با کتاب‌های کم آغاز کردیم به حامیان پیام‌هایی ارسال کردیم که باعث اهدای یک میز و دو کمد شد. با وجود این‌که کتابخانه روستای فهرج از کتابخانه‌های تازه است اما امروزه جزو فعال‌ترین کتاب‌های روستایی محسوب می‌شود.»


میرشکاری ضمن اشاره به فرهنگ کتابخوانی در روستاهای استان کرمان به جمعیت اکثر روستاها اشاره کرد که معمولا بالغ بر 5 هزار نفر است و با اهدای میز و صندلی می‌تواند کتابخانه‌های فعالی داشته باشد.


وی درباره حمایت هرچه بیشتر از جوانانی که در شهرستان سرباز کتابخانه روستایی راه‌اندازی کرده‌اند گفت: «ما جوانان این شرستان را دلگرم کردیم و با اعزام مشاور سعی در ترغیب هرچه بیشتر داریم و حتی اعلام کرده‌ایم که از کسانی که با فعالیت‌هایشان در حوزه صنایع دستی در روستاها کارآفرینی ایجاد کنند نیز حمایت خواهیم کرد.»






انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب