دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
04 تير 1396 - 14:09
در جلسه معاونت صنایع‌دستی با وزارت کار مطرح شد

مرتفع شدن مشکلات بیمه هنرمندان صنایع‌دستی با راه‌اندازی سامانه خوداظهاری

در جلسه معاونت صنایع‌دستی و هنرهای سنتی سازمان میراث‌فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری با وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی، مشکلات هنرمندان صنایع‌دستی درخصوص بیمه بررسی شد و درنهایت اعلام شد که با راه‌اندازی سامانه خوداظهاری مشکلات بیمه مرتفع می‌شود.
کد خبر : 190180

به‌گزارش گروه فرهنگی آنا از مرکز روابط‌عمومی و اطلاع‌رسانی سازمان میراث‌فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری، جلسه بررسی دیدگاه‌های مشترک معاونت صنایع‌دستی و هنرهای سنتی کشور و وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی، عصر دیروز شنبه 3 تیر 96، در خصوص راه‌اندازی سامانه خوداظهاری بیمه مشاغل خاص و شاغلان صنایع‌دستی کشور، در محل وزارتخانه تعاون، کار و رفاه اجتماعی، برگزار شد.


در این جلسه بهمن نامور‍‌مطلق معاون صنایع‌دستی سازمان میراث‌فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری، احمد میدری معاون رفاه اجتماعی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی، فریدون میرزالو مدیرکل دفتر حمایت از تولید، اسماعیل گرجی‌پور مدیرکل بیمه‌های اجتماعی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی، مهرداد شرافت رئیس‌گروه دفتر حمایت از تولید معاونت صنایع‌دستی و هنرهای سنتی سازمان میراث‌فرهنگی، حسین بختیاری رئیس مجمع ملی هنرمندان صنایع‌دستی، فریده سیاوشی مشاور معاون صنایع‌دستی و هنرهای سنتی سازمان میراث‌فرهنگی و جمعی از مدیران دو مجموعه حضور داشتند.


نامورمطلق در این نشست، با اشاره به میزان ریزش هنرمندان صنایع‌دستی در حوزه بیمه تأمین اجتماعی، افزود: «با توجه به این ریزش، این قشر زحمت‌کش دچار مشکل و دغدغه‌های بسیاری شدند که برای رفع این مسئله، معاونت صنایع‌دستی و هنرهای سنتی سازمان درصدد برآمد طرح حمایت از هنرمندان و استادکاران صنایع‌دستی را به مجلس شورای اسلامی ارائه کند و خوشبختانه با تصویب نمایندگان محترم مجلس مواجه شد که در این زمینه بسیار راهگشا خواهد بود.»


میدری نیز در ادامه این جلسه گفت: «راه‌اندازی سامانه برای درج اطلاعات شاغلان صنایع‌دستی و مشاغل خاص بسیار مفید و پُرکاربرد خواهد بود و روند کار متقاضیان بیمه پس از ثبت‌نام و وارد کردن اطلاعات در دفعات بعدی بسیار راحت‌تر صورت خواهد گرفت و این عزیزان پس از ثبت‌نام برای همیشه در بانک اطلاعاتی این سامانه ثبت خواهند شد و کافی است که به‌صورت ماهانه حق بیمه خود را واریز کنند.»


معاون رفاه اجتماعی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی همچنین بر همکاری متقابل معاونت صنایع‌دستی و هنرهای دستی با وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی تأکید کرد و با نگاهی مثبت و روبه‌رشد، طرح‌های موردنظر دو طرف را دارای قابلیت اجرایی شدن توصیف کرد.


این نشست پس از حداقل 16 جلسه پی‌درپی با مسئولان وزارت تعاون برگزار شد و در آن حاضران به بررسی نحوه راه‌اندازی سامانه خوداظهاری بیمه مشاغل خاص و صنایع‌دستی پرداختند.


در این جلسه مقرر شد که با بازنگری و سامان‌دهی سهم بیمه صنایع‌دستی و مرکز ملی فرش مشمول قانون بیمه قالی‌بافان و صنایع‌دستی براساس تعداد شاغلان هر دو بخش، بیمه‌شدگان صنایع‌دستی بدون تغییر و ریزش حفظ شوند و در فرایند فوق مشمول بازرسی مجدد قرار نگیرند. همچنین بررسی موارد بیمه‌ای صنایع‌دستی در کارگروه هیئت‌دولت با دبیری سازمان مدیریت از دیگر موارد مطرح‌شده در این نشست بود که در مورد آن‌ها بحث و گفت‌وگو شد.


در این نشست پیشنهاد شد که پس از راه‌اندازی سامانه، کارگروهی مشترک برای تسریع فرایند اجرایی پایگاه رفاه اجتماعی به‌منظور تأمین منابع و پوشش‌دهی کامل واجدان شرایط ایجاد شود. زنان سرپرست خانوار در بخش صنایع‌دستی نیز با حمایت وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی و تأمین اعتبار آن مشمول بیمه می‌شوند.


در این جلسه همچنین پیشنهاد شد تمهیداتی اندیشیده شود تا متقاضیان بتوانند در سامانه به‌صورت آنلاین حق بیمه خود را پرداخت کنند.


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب