دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
رئیس کنفدراسیون صادرات ایران:

صادرکنندگان علاقه‌ای به سیستم صرافی ندارند

رئیس کنفدراسیون صادرات ایران گفت: وجود مشکلات بانکی تجار ایرانی، فضای کار صرافی‌ها را در تجارت افزایش داده اما تجار به فعالیت‌های صرافی محور علاقه‌ای ندارند.
کد خبر : 189703

محمد لاهوتی رئیس کنفدراسیون صادرات ایران با اشاره به نیاز اقتصاد مبنی بر واقعی شدن نرخ ارز، به خبرنگار گروه اقتصادی آنا گفت: تک‌نرخی شدن ارز در اقتصاد کشور در ابتدای دهه هفتاد تجربه شده اما این تجربه محکوم به شکست بود چراکه تک‌نرخی شدن بدون فاکتور واقعی‌شدن نرخ ارز چندان نتیجه مطلوبی را در بر نخواهد داشت.


وی ادامه داد: صادرکنندگان خواهان مطالبه‌ای قدیمی از دولت‌اند که تاکنون اجرای آن از برنامه سوم تا به امروز مغفول مانده است؛ بنگاه‌های اقتصادی خواهان ریسک پایین در نوسانات ارزی هستند و تنها درخواست فعالان اقتصادی این است که نرخ ارز، متناسب با افزایش تورم، تعیین شود.


عضو هیات نمایندگان اتاق بازرگانی تهران با تاکید بر اینکه نرخ پر نوسان ارز، بنگاه‌های تولیدی را با چالش مواجه می کند،‌ افزود: نرخ ارزی که نوسانات آن متناسب با نرخ تورم نباشد، عملا لطمه و آسیب فراوانی را به تولید وارد می‌کند که طی چند سال گذشته فرصت‌سوزی‌های بی‌شماری را به واسطه این نوسان و کاهش قدرت پول کشور داشته‌ایم.


وی اضافه کرد: فرصت‌سوزی در اقتصاد به معنای ضربه‌زدن به معیشت و تولی یک کشور است و تا زمانی که مشکل نرخ ارز برطرف نشود، فرصت در اختیار واردات رسمی و غیررسمی و به‌خصوص قاچاق قرار می‌گیرد.


عضو هیات نمایندگان اتاق بازرگانی ایران با اشاره به اینکه صادرات نیازمند حمایت است و معنای این حمایت افزایش نرخ ارز نیست تصریح کرد: صادرکنندگان در افق پیش‌روی خود خواهان افزایش نرخ ارز توسط دولت نیستند چراکه افزایش نرخ ارز، افزایش صادرات را در پی ندارد، بلکه افزایش نرخ ارز متناسب با تورم، حفظ صادرات را در پی خواهد داشت.


وی با انتقاد از اینکه هنوز سیستم صرافی در اقتصاد کشورمان حاکم است، خاطرنشان کرد:‌ روابط بانکی ایران هنوز مثل قبل از دوران تحریم نیست و این فضای مناسبی را به سیستم صرافی کشور داده با این حال که صادرکنندگان علاقه‌ای به استفاده از سیستم صرافی ندارند.


وی تاکید کرد: بنگاه‌های صادراتی نیز به دلیل نبود فضای استفاده از سیستم بانکی ناگزیر به عملیات پرریسک صرافی روی می‌آورند چراکه بانک‌های اروپایی، اسناد کالاهای ایرانی را قبول نمی‌کنند.


وی در پایبان خاطر نشان کرد:‌ بیشترین شرکای تجاری با ایران یعنی عراق، افغانستان و امارات نیز مشکل کارگزاری بانکی وجود دارد؛ در این کشورها کارگزاری غیر از بانک‌های ایرانی فعال نیست و بانک‌های خارجی با آن‌ها کار نمی‌کنند.


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب