افزایش ظرفیت تصفیه خانههای فاضلاب در دولت یازدهم
به گزارش خبرنگار گروه اقتصادی آنا، حمید چیتچیان در این مراسم با بیان اینکه ما در کشور نیاز به احداث شبکههای مدرن فاضلاب، دفع فاضلاب و تصفیهخانه داریم، عنوان کرد: اگر فاضلاب شهری بدون تصفیه شدن در محیط اطراف رها شود آلودگیهای بسیاری را برای منابع آبی خواهد داشت.
به گفته وی بر اساس استاندارد جهانی اگر یک متر مکعب فاضلاب در محیط رها شود 40 متر مکعب منابع آب آلوده و از دسترس خارج میشود بنابراین جمعآوری و تصفیه فاضلاب در جلوگیری از آلودگی منابع آبی اهمیت ویژهای دارد.
چیتچیان ادامه داد: سردشت یکی از مناطق پرآب کشور است اما اکنون در مناطقی مانند سیستان و بلوچستان شهرهایی وجود دارند که هیچ منابع آبی نداشته و ما برای آب شرب و مصارف بهداشتی ناگزیر به انتقال آب با تانکر از فواصل یکصد کیلومتری هستیم.
وی با تاکید بر اینکه در برخی مناطق کشور مسائل آب بسیار حاد است، تاکید کرد: دومین اثر اجرای طرحهای تصفیه فاضلاب این است که رهاسازی فاضلاب موجب آلودگی گسترده محیط زیست و پیدایش زمینه انواع بیماریها خواهد بود بنابراین سلامت مردم منطقه تهدید میشود.
وزیر نیرو تاکید کرد: زمانی که فاضلاب به صورت خام برای کشاورزی و سایر مصارف مورد استفاده قرار میگیرد علاوهبر آلودگیهای زیست محیطی مشکلات بهداشتی و بیولوژیکی را نیز به همراه خواهد داشت در حالی که پساب حاصل از فاضلاب، آبی است که میتوان برای صنعت، کشاورزی، آبیاری فضای سبز و ... مورد استفاده قرار گیرد. حتی در برخی کشورها تکنولوژی تا جایی پیش رفته که پساب فاضلاب به عنوان آب شرب هم استفاده میشود اما خوشبختانه منابع آبی کشور در حدی است که ما فعلا نیازی به چنین گزینههایی نداریم.
وی با تاکید بر اینکه در دولت یازدهم یک همت ویژه برای طرحهای زیست محیطی انجام شده، افزود: مجموع ظرفیتهای ایجاد شده برای تصفیه خانه فاضلاب پیش از دولت یازدهم و در 50 سال گذشته قریب به 3/3 میلیون متر مکعب در شبانه روز بوده اما در طول 4 سال گذشته یک میلیون متر مکعب ظرفیت جدید اضافه شده است این یک حرکت بسیار جدی و گسترده بوده که ما سعی کردیم از تسهیلات ملی، صندوق توسعه ملی و اعتبارات بینالمللی مانند بانک جهانی استفاده کنیم.
به گفته وی وزارت نیرو یکی از دستگاههای پیشرو در میان تمام دستگاههای اجرایی برای جذب اعتبارات بینالمللی بوده است تا به عنوان یک محرک برای تسریع اجرای پروژهها استفاده شود.
وزیر نیرو ابراز کرد: پیش از دولت یازدهم 44 طرح در حوزه آب و فاضلاب با اعتباراتی بالغبر یک هزار و 200 میلیارد تومان به بخش خصوصی واگذار شده بود اما در طول 4 سال گذشته 100 پروژه را به بخش خصوص واگذار کردیم که ارزش سرمایهگذاری آن بیش از 6 هزار میلیارد تومان است.
چیتچیان اظهار کرد: در 37 شهر پروژه تصفیه خانه فاضلاب احداث شده که 5 شهر آن مربوط به آذربایجان غربی است به عبارتی یک دهم ظرفیت ایجاد شده برای تصفیه خانه فاضلاب مربوط به این استان است که امیدواریم ایجاد این تاسیسات موجب خیر و برکت مردم منطقه به ویژه سردشت باشد.
وی درباره خطوط انتقال آب از سد سردشت هم بیان کرد: خط انتقال آب از سد سردشت به شهر به طور کامل تکمیل شده و تصفیه خانه آن هم حدود 60 درصد پیشرفت فیزیکی دارد که تا پایان شهریور ماه امسال این تصفیه خانه به طور کامل به بهرهبرداری خواهد رسید. امیدواریم با بهرهبرداری این تصفیه خانه مردم منطقه سردشت از آب شرب با کیفیت بهرهمند شوند.
وی تصریح کرد: احداث سد سردشت هم به اتمام رسیده و امروز آبگیری آن آغاز میشود این سد 150 مگاوات برق تولید کرده و آب شرب سردشت و ربط و آب کشاورزی منطقه را تامین میکند. همچنین این سد میتواند جاذبه توریستی و گردشگری را ایجاد کند که دستاورد اقتصادی آن چه بسا بیشتر از تولید برق آن باشد.
انتهای پیام/