دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری

همه شایعه‌های فضای مجازی پس از حادثه تروریستی

شایعه زمانی داغ می‌شود که اطلاع‌رسانی دقیق و بموقع از سوی رسانه‌های معتبر و پرمخاطب صورت نمی‌گیرد و افراد مجبور می‌شوند برای کسب خبر، سراغ مجاری غیرمستند بروند. این انتخاب می‌تواند در بزنگاه‌های مهم، مانند حادثه تروریستی اخیر در تهران، باعث انتشار بیشتر شایعه‌ها شود و حس ناامنی در جامعه را افزایش دهد.
کد خبر : 189380

به گزارش گروه رسانه‌های دیگر خبرگزاری آنا از جام‌جم، در روزهای پس از این حادثه، عده‌ای اقدام به انتشار شایعه‌هایی در فضای مجازی از قبیل تیراندازی در شهرهای مختلف یا بمبگذاری کردند که البته پس از دقایقی از سوی مسئولان تکذیب شد.


اما این اتفاق توانست برای مدتی، شبکه‌های اجتماعی را به احاطه خود درآورد و افکار عمومی را تحت‌تاثیر قرار دهد.


بمبگذاری در حرم حضرت عبدالعظیم(ع)


چند روز از حادثه تروریستی تهران نگذشته بود که برخی شبکه‌های اجتماعی از بمبگذاری در حرم حضرت عبدالعظیم حسنی(ع)، هنگام برگزاری مراسم شب قدر خبر دادند.


ماجرا از شنیده شدن صدایی در ضلع شرقی حرم آغاز شد و برخی افراد جامعه با شنیدن این خبر دچار اضطراب شدند. واقعیت اما نه یک حمله تروریستی که استفاده پسری نوجوان از یک ترقه دست‌ساز بود.


پلیس پایتخت در اطلاعیه خود درباره این حادثه نوشت: «بررسی ماموران نشان داد این صدا ناشی از انفجار یک ترقه دست‌ساز بود و یک نوجوان 17 ساله نیز به عنوان مظنون در این ارتباط بازداشت شد.»


وقوع قتل‌های دسته‌جمعی توسط اتباع بیگانه


«قتل‌های دسته‌جمعی توسط اتباع بیگانه و داعشی‌ها در کرمان»؛ این خبری بود که چندی پیش بسرعت در شبکه‌های اجتماعی منتشر شد، اما طولی نکشید که پلیس از آن به عنوان شایعه نام برد و انگیزه منتشرکننده‌ها را ایجاد حس ناامنی در مردم و تشویش اذهان عمومی اعلام کرد. به گفته پلیس کرمان، افرادی که دست به انتشار این قبیل اخبار می‌زنند، تحت تعقیب قرار می‌گیرند و پس از دستگیری در مراجع قضایی به اتهام تشویش اذهان عمومی جامعه محاکمه می‌شوند.


حمله افراد ناشناس به پاسگاه


اقدام به خودزنی یک سرباز در یکی از پاسگاه‌های بندرعباس با استفاده از سلاح گرم باعث شد شایعه حمله افراد ناشناس به این پاسگاه برای مدتی در شبکه‌های اجتماعی دست به دست شود.


به گفته پلیس هرمزگان، سرباز وظیفه‌ای هنگام نگهبانی به دلیل سهل‌انگاری و مشکلات روحی به سمت بازوی خود تیراندازی کرد، اما بسرعت توسط سایر افراد مستقر در پاسگاه به بیمارستان خاتم‌الانبیا منتقل شد و به شکل سرپایی تحت درمان قرار گرفت.


از زمان وقوع تیراندازی تا انتقال سرباز به بیمارستان فقط چند دقیقه گذشت، اما شایعه حمله افراد ناشناس با سرعت بیشتری در شبکه‌های اجتماعی منتشر شد.


تکذیب حضور خفاش شب در بندرعباس


چندی پیش خبری با عنوان حضور خفاش شب (داعش) در بندرعباس و شهرهای اطراف آن در فضای مجازی منتشر شد که پلیس با تکذیب آن از دستگیری عامل انتشار آن خبر داد.


رئیس پلیس فتای استان بندرعباس گفت: پس از انتشار این خبر در فضای مجازی، تیمی از کارشناسان برای بررسی ابعاد ماجرا وارد عمل شدند و فردی را که اقدام به انتشار این شایعه کرده بود، دستگیر کردند.


‌سرهنگ علی‌اصغر افتخاری، نتیجه انتشار این خبر را تشویش اذهان عمومی جامعه دانست و از مردم خواست به این شایعات که در فضای مجازی منتشر می‌شود، توجهی نکنند.


فشفشه بازی بود، نه تیراندازی


تعدادی از اهالی محله‌ای در میدان جمهوری تهران به مناسب میلاد امام حسن مجتبی (ع) به پرتاب ده‌ها فشفشه در آسمان اقدام کردند و صحنه زیبایی را در دل شب به وجود آوردند.


این اقدام اما چند روز پس از حملات تروریستی در تهران رخ داد و باعث شد عده‌ای بدون کسب اطلاع، تصور کنند در میدان جمهوری تیراندازی شده است. آنها بسرعت در شبکه‌های اجتماعی نظیر توییتر خبر از تیراندازی‌های مداوم دادند و برخی نیز از ترس خود نوشتند.


مدتی بعد اما خبر اصلی روی خروجی برخی شبکه‌های اجتماعی قرار گرفت و بر بازار شایعه پایان داد: «مردم به مناسبت میلاد امام حسن (ع) ده‌ها فشفشه به آسمان پرتاب کرده بودند.»


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب