على گرانمایهپور: برخى چهرههاى خبرى براى پاسخدهى آموزش ندیدهاند
دکتر على گرانمایه پور در گفتگو با خبرنگار فرهنگی آنا در خصوص توهین هنرمندان به خبرنگاران گفت: بحثی به اسم خشونت علیه روزنامه نگاران و خبرنگاران وجود دارد که چیز جدیدی هم نیست. این مبحث در تمام دنیا هست؛ اما یک نکته ای در کشور ما وجود دارد و آن هم این است که چرا کارگزاران سیاسی و افراد مشهور و نخبگان این اجازه را به خودشان می دهند که در یک جمع یا در یک جلسه، به هر نحوی به خبرنگار توهین کنند.
وى ادامه داد: در شرایطى که اگر خبرنگار به هر دلیلى مهارت لازم براى پرسش و یا شم خبرنگارى را نداشته باشد، مسئولان باید خیلى مودبانه به خاطر عدم پاسخگویى عذرخواهی و جلسه را خیلى لطیف ترک کنند.
این استاد دانشگاه ضمن اشاره به آموزش ندیدن برخى از مسئولان، مقامات و هنرمندان در مقابل پاسخدهى به خبرنگاران، توضیح داد: باید به آنها مهارت های لازم برای مواجه ناخودآگاه با خبرنگاران را آموزش داد. ضمن اینکه از طرفى روزنامه نگاران ما هم باید یک هوش اجتماعی و شم خبری داشته باشند که ببینند افراد آیا دارای ظرفیت پرسش های سخت هستند یا خیر؟
وى ادامه داد: گاهى یک فرد هنرمند شکست شغلی خورده و یا یک کاری را ساخته که از آن استقبال نشده، در این شرایط ممکن است در شبکه های مجازی یک موضوع فنی و مالی را برای او مطرح کنند اما در توضیح این مساله شخص ضرر دیده یا نتوانسته پاسخگوی آن موضوع باشد و یا از پاسخگویی فرار کرده است، اگر خبرنگار در یک جمعى در خصوص این موضوع از آن هنرمند سوال بپرسد، مسلما هر کجای دنیا که باشد با او برخورد می شود. پس این موضوع دو جنبه است؛ اما باز این دلیل نمی شود که کسی به خود اجازه دهد به خبرنگار توهین کند.
گرانمایه پور افزود: این روال عادی شده که چهره های ما اول به خبرنگار توهین می کنند و بعد به جای عذرخواهى حضورى از طریق رسانه ها عذرخواهی میکنند. اما این درست است که شما به خبرنگار توهین کنید و بعد در رسانه خودتان یک نامه بلند بالا برای عذرخواهی بنویسید؟! ما دچار یک به هم ریختگی در این اوضاع هستیم. این واکنش هاى مسئولان و افراد در جامعه ایران بنا به دلایلی به سمت عصبانیت حرکت می کند. در جامعه ای که عصبانی است و بنا به دلایل مختلف افراد آن مانند بشکه باروت می مانند، بروز این گونه واکنش ها بعید نیست.
این مدرس علوم ارتباطات بیان کرد: فضای آداب دیپلماتیک سیاسیون در دو دهه گذشته بسیار تغییر کرده است. ظهور نسل سیاسیون جدید، هنرمندان جدید و بسیاری از افرادی که مهارت کنترل خشم خود را ندارند به وضوح مشهود شده است. امروزه در راس هیات حاکمه آمریکا، دو گروه؛ نظام سیاسی را اداره می کنند. گروه پیرمردها و گروه جوانان. همواره شاهدیم که این جوانان در مصاحبه هایشان بسیار تندرو و گاهی اوقات بی ادابانه رفتار مى کنند.
گرانمایه پور در پایان خاطرنشان کرد: فضای دنیا به دلایل مختلف که یکى از این دلایل ظهور شبکه های اجتماعی است باعث شده که قبح بسیاری از مسایل کمرنگ شود چرا که شبکه های اجتماعی به همه این اجازه را می دهند که صراحتا مسایلشان را عنوان کنند.
انتهای پیام/