دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
نائب رئیس اتاق بازرگانی ایران تاکید کرد

دولت با کاهش ماموریت‌ها سبک می‌شود نه تفکیک و ادغام

بخش خصوصی نباید در موضع قضاوت درباره تفکیک یا ادغام قرار بگیرد و به نفع یکی از آن‌ها حکم بدهد. بخش خصوصی باید اصلاح جریان حال حاضر در مدیریت و مأموریت‌های وزارت خانه را دنبال کند.
کد خبر : 189143

به گزارش گروه اقتصادی آنا از روابط عمومی اتاق بازرگانی تهران، محمدرضا انصاری نائب رئیس اتاق ایران درباره تفکیک و ادغام در وزارتخانه‌های دولت گفت: مقوله تفکیک و ادغام وزارتخانه‌ها از اساس عجولانه بدون فکر و بی‌هدف دنبال شده است. طراحان این بحث‌ها فکر می‌کنند یکی کردن سه وزارتخانه باعث شده صمت بزرگ شود تا حدی که وزیر نتواند آن را به‌خوبی اداره کند، درحالی‌که این‌طور نیست.


وی ادامه داد: کوچک یا بزرگ‌شدن یک سازمان به‌تناسب حجم مأموریتی است که برای سازمان تعریف می‌کنند اما زمانی که مأموریت سازمان همه وظایف بخش‌خصوصی و تصدی‌گری را در بربگیرد، چه آن را تفکیک کنید و چه جمع کنید بازهم بزرگ است؛ اگر قصد داریم دولت را سبک کنیم باید مأموریتش را کم کنیم و فقط باید مدیریت را به آن بسپاریم، مأموریت تصدی‌گری و اجرا که بخش خصوصی به‌مراتب باراندمان و بهره‌وری بالاتری به آن شکل می‌دهد و اجرا می‌کند، نباید به وزارت خانه سپرده شود. وزارت‌خانه بزرگ هم بهره‌وری پایین دارد و هم اداره آن سخت است.


عضو هیات نمایندگان اتاق بازرگانی تهران با اشاره به ادامه روند کنونی وضعیت فعالیت های این وزارتخانه را بدتر می کند نیز افزود: به‌طورمعمول وزیر می‌خواهد تمام وزارت‌خانه را شخصاً زیر نظر بگیرد و اداره کند، وزیر از ظرفیت عظیم کارشناسی که وزارت‌خانه دارد، استفاده نمی‌کند درنتیجه بار خود را به‌طور مضاعف سنگین می‌کند.


وی اضافه کرد: این شیوه کار به مشکلات اضافه می‌کند و درنهایت کار ما می‌رسد به یافتن یک نابغه؛ فکر می‌کنیم حتماً باید یک نابغه وزیر شود که وزارت‌خانه را اداره کند درحالی‌که اگر وزارتخانه‌ها را جدا کنیم، بازهم این قصه هست و این مشکلات پابرجاست.


عضو هیات رئیسه اتاق بازرگانی ایران تاکید کرد: نعمت‌زاده ظرفیت علمی، دانشی و تجربه بالایی دارد و صمیمانه هم کارکرده، وی مدیر کوچکی نیست اما باید توجه کرد که مشکلات امروز وزارت صمت، به این معنی نیست که نعمت زاده کم آورده است.


وی اظهار کرد: به دو دلیل یعنی چاق شدن مأموریت و فربه کردن وزارت خانه، و دوم شیوه کار اشتباه به مشکل برخوردیم، بدنه کارشناسی درون وزارت‌خانه می‌تواند لنگر پایدار برای وزارت‌خانه باشد و بار وزیر را کم کند اما از آن استفاده نمی‌شود، در تمام وزارتخانه‌ها با همین شیوه کار می‌کنیم درحالی‌که اگر این دو مسئله را تغییر دهیم، دیگر مقوله تفکیک یا ادغام وزارتخانه‌ها مطرح نیست.


وی افزود: اگر اولاً مأموریت وزارت‌خانه را کم کنند و مأموریت‌های متعدد آن را به بخش‌خصوصی واگذار کنند و دوم اینکه شیوه کار را تغییر دهند به نتایج بهتری می‌رسیم و دیگر بحث تفکیک و ادغام مطرح نیست.


انصاری با اشاره به اینکه جریان تاریخی کارشناسی وزارتخانه‌ها را باید مدیریت کرد افزود: اگر تغییری در وزارت‌خانه اتفاق می‌افتد از یک نظر کارشناسانه منبعث شود نه نظر شخصی وزیر؛‌ کاهش مأموریت‌های وزارت‌خانه و تغییر شیوه مدیریتی وزرا البته لازم و ملزوم یکدیگر است. زمانی که از مأموریت‌های وزارت خانه کم کنید، در عمل از وظایف وزیر کم شده است درنتیجه مدیریت وزارت خانه راحت‌تر است.


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب