اعلام آمادگی فائو برای مقابله با تخریب اراضی در ایران
به گزارش گروه اقتصادی آنا و به نقل از دفتر فائو در ایران، سرج ناکوزی نماینده فائو در ایران در پایان بازدید سه روزه خود از استان کرمان و حضور در شهرستان ریگان به عنوان یکی از سایتهای پروژه « احیای اراضی جنگلی و تخریبشده» بر نتایج ارزشمند حاصل از انجام این پروژه در احیای اراضی جنگلی و تخریبشده تحت تاثیر فرسایش بادی و خاکهای شور تاکید کرد.
او تصریح کرد: این پروژه نمونهای از همکاری موثری است که دستاوردهای آن نه تنها حفاظت از منابع ارزشمندی طبیعی را به همراه داشته است، بلکه عاملی برای ارتقای معیشت جوامع محلی نیز به شمار میآید.
نماینده فائو در ایران تصریح کرد: تکمیل دانش و قابلیتهای موجود در دفتر امور بیابان، سازمان جنگلها، مراتع و آبخیزداری کشور با تجارب فنی فائو عملا منجر به تسریع مقابله با چالشهای اقتصادی و زیستمحیطی شده که جوامع روستایی ریگان را هدف قرار داده است.
وی افزود: این همکاری دقیقا نمونه ایدهآل مشارکت فائو در ایران است که تجارب فنی بین المللی در حمایت از سازمانهای ملی برای پر کردن خلاءهای ظرفیتی به کار گرفته میشود، به گونهای که ما را قادر میسازد با موفقیت به راه حلهای پایداردر بلندمدت دست یابیم.
ناکوزی در نشستی جداگانه با علیرضا رزم حسینی، استاندار کرمان چالشهای فراروی این استان در بخش های فرسایش خاک، احیای اراضی جنگلی، مقابله با بیابانزایی، بهبود معیشت جوامع روستایی و مواجهه با مساله کمبود آب را مورد بحث و بررسی قرار داد.
نماینده فائو با مطلع ساختن استاندار کرمان از « ابتکار منطقه ای کمبود آب» در منطقه خاورمیانه و شمال آفریقا توسط سازمان خواربار و کشاورزی ملل متحد، گفت: این اقدام در چارچوب درخواست کشورهای عضو برای مدیریت منابع آب صورت گرفته است، چرا که در ایران نیز حدود 92 درصد منابع آب کشور در بخش کشاورزی مصرف میشود.
رزم حسینی نیز با اذعان به اینکه تجارب و تخصص های فائو که در بخشها و زمینههای مختلف در مقابله با چالشهای فراروی استان بسیار حائز اهمیت است، از فائو خواست با پشتیبانیهای فنی خود استان کرمان را در تدوین برنامهای جامع و یکپارچه که پیش بینی مشارکت پررنگتر بخش خصوصی را داشته باشد، حمایت کند.
پروژه «احیای اراضی جنگلی و تخریب شده با تاکید بر اراضی تحت تاثیر فرسایش بادی و خاک های شور» با بودجهای معادل 11 میلیون دلار به احیای تنوع زیستی و ظرفیت اراضی جنگلی تخریب شده میپردازد، به طوری که مقامات محلی و جوامع روستایی را برای تامین محصولات و خدمات مورد نیاز جهت معیشت پایدارهمراه با داشتن امنیت غذایی در عین مقابله با بیابانزایی یاری میکند.
در حال حاضر فرسایش خاک شامل فرسایش بادی و آبی یکی از مهمترین عناصر تخریب اراضی در ایران محسوب میشود.
انتهای پیام/