دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
24 خرداد 1396 - 13:34

طرح ایجاد زیرساخت‌های شهرها و روستاهای جهانی صنایع دستی در شورای عالی سازمان میراث فرهنگی تصویب شد

مشاور معاون صنایع دستی و هنرهای سنتی کشور عنوان کرد: برای نخستین بار یکی از طرح های صنایع دستی کشور برای حفاظت و حمایت از صنایع دستی کشور در شورای عالی سازمان میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشگری برای ایجاد زیرساخت های شهرها و روستاهای جهانی صنایع دستی پیشنهاد و مصوب شد.
کد خبر : 187369

به گزارش گروه فرهنگی آنا از روابط عمومی معاونت صنایع دستی و هنرهای سنتی کشور، ویدا توحدی مشاور معاون صنایع دستی و هنرهای سنتی کشور گفت: پس از جلسات متعدد کارشناسی با حضور کارشناسان سازمانی و نمایندگان سایر دستگاه‌های اجرایی مرتبط، متن پیشنهادی معاونت صنایع دستی مورد بررسی قرار گرفت و روز گذشته 23 خرداد ماه در شورای عالی سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری به ریاست اسحاق جهانگیری معاون اول ریاست جمهوری و نمایندگان دستگاه‌های اجرایی عضو شورا بررسی و با هدف ارتقای جایگاه صنایع دستی کشور در سطح ملی وبین المللی به تصویب رسید.


وی افزود: خوشبختانه دو طرح پیشنهادی معاونت صنایع دستی که در شورای عالی سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری مطرح شده بود به طور کامل به تصویب رسید. یکی از این طرح‌ها در زمینه بیمه کارگاه‌های با کمتر از 5 نفر صنعتگر و طرح دوم نیز در زمینه ایجاد زیرساخت‌های شهرها و روستاهای جهانی صنایع دستی تصویب شدند.


وی همچنین تاکید کرد: در این جلسه اسحاق جهانگیری معاون اول ریاست محترم جمهوری با اشاره بر اهمیت صنایع دستی در کشور افزودند با توجه به رشدی که صنایع دستی در سال های اخیر داشته است باید بیش از پیش مورد توجه و حمایت قرار گیرد و دولت بیش از گذشته به صنایع‌دستی توجه خواهیم داشت و از آن حمایت می‌کنیم.


توحدی ادامه داد: با افتخار داشتن 4 شهر جهانی تا کنون، پس از چین دومین کشور جهان در داشتن شهرهای جهانی هستیم. در حال حاضر نیز 5 شهر ملی و 2 روستای ملی را پس از بررسی و ارزیابی در شورای راهبردی شهرها و روستاهای ملی صنایع دستی انتخاب کردیم .


وی با اشاره بر چگونگی بررسی پرونده شهرهای ملی و جهانی نیز افزود: خوشبختانه در آخرین جلسه شورای راهبردی انتخاب شهرها و روستاهای جهانی به ریاست زهرا احمدی پورمعاون رییس جمهور و رئیس سازمان میراث فرهنگی سازمان توانستیم 2 پرونده شهر و یک روستا را از استانهای کرمان، کردستان و سیستان و بلوچستان تایید کرده و به شورای جهانی صنایع دستی ارسال کنیم و منتظر حضور داوران بین‌المللی برای بازدید و ارزیابی این شهرها در کشورمان باشیم.


توحدی افزود: مزیت‌های این انتخاب‌ها تاثیر مثبت برروی اشتغال‌زایی، حمایت از صنایع دستی و توسعه آن شهر و روستا است، جاذبه‌های فرهنگی و گردشگری نیز تحت تاثیر این جهانی‌شدن قرار می گیرد. همچنین این انتخاب‌ها می‌تواند به عنوان یک برند جهانی در مجامع جهانی مطرح شده و بر روی جذب گردشگر به ایران تاثیر بسزایی داشته باشد.


وی همچنین بیان کرد: این انتخاب‌ها ابتدای راه است در حال حاضر در حال انجام مطالعات بیشتر و تهیه شیوه‌نامه‌های مرتبط برای توسعه صنایع‌دستی با استفاده از سند ششم توسعه در زمینه شهرهای جهانی هستیم که در گسترش صنایع‌دستی در کشور بسیار تاثیرگذار است. به این وسیله می‌خواهیم بر روی رشد و توسعه صنایع دستی و ارتقای وضعیت معیشیت صنعتگران و فعالان مناطق مختلف برنامه های جدی تر از گذشته داشته باشیم.


مشاور معاون صنایع دستی و هنرهای سنتی کشور با اشاره به حمایت‌ها و همکاری بیشتر مسئولان ذیربط دستگاهای مرتبط تصریح کرد: این کار حمایت و همکاری مسئولان دستگاه‌های اجرایی مستقر در مناطق شهری و روستایی مرتبط را می‌طلبد، امیدواریم تا با روز افزون‌شدن همکاری‌های این دستگاه ها به این مهم نیزنائل شویم.


لازم به ذکر است، هم اکنون چهار شهر لالجین، اصفهان، مشهد و تبریز شهرهای جهانی سفال و سرامیک، صنایع دستی، سنگ‌های قیمتی و فرش هستند.


نمایشگاه ملی «خاص‌پردازی در صنایع دستی» برگزار می‌شود


معاونت صنایع دستی و هنرهای سنتی کشوردر راستای معرفی و توسعه خاص پردازی در صنایع دستی از 27 خرداد تا سوم تیرماه نمایشگاه ملی «خاص پردازی در صنایع دستی» را با 160 اثر از 80 هنرمند خاص پرداز در مرکزگالری مجموعه سعد آباد برگزار می‌کند.



نخستین نمایشگاه ملی «خاص‌پردازی در صنایع دستی» در راستای برگزاری مسابقه بزرگ خاص پردازی در صنایع دستی به همت معاونت صنایع دستی و هنرهای سنتی کشور با همکاری مجموعه تاریخی فرهنگی سعدآباد از ۲۷ خرداد تا سوم تیرماه در مرکز گالری مجموعه سعد آباد برگزار می‌شود


این نمایشگاه مشتمل بر 160 اثر از 80 هنرمند است که از میان صدها اثر شرکت‌کننده در مسابقه ملی خاص‌پردازی برگزیده شده‌اند. هدف از برگزاری این نمایشگاه معرفی آثار مسابقه و همچنین ترویج خاص‌پردازی در صنایع دستی است.


تاکنون بیش از 30 رشته در مسابقه ملی خاص پردازی شرکت داشته اند، که در این میان بیشترین آثار ارسالی مربوط به استان اصفهان شهرستان شهرضا می باشد.


در مجموع برای مسابقه بزرگ خاص پردازی در صنایع دستی آثار هنرمندان 14 استان کشور پذیرفته شده‌اند.


خاص پردازی نام ایده‌ای است که به تازگی در صنایع دستی ایران ترویج داده شده است و بر اساس آن صنایع دستی نه تنها می‌تواند نقش‌های سابق خود را ایفا کند بلکه تبدیل به یک یادمان فردی، هدیه خاص فردی یا عینیت بخش به معانی خاص می‌شود.


در خاص پردازی از طریق کتیبه‌نگاری، نقش، تصویر، حکاکی و یا ترکیبی از آنها ردی از زندگی افراد بر روی اثر ثبت می‌شود و از این طریق اثر مربوطه تبدیل به اثری خاص می‌شود.


علاقه‌مندان می‌توانند جهت بازدید از این نمایشگاه همه روزه از تاریخ 28 خرداد ماه تا 3 تیرماه از ساعت 9 تا 18 به میدان دربند، نگارخانه و مرکز هنری مجموعه فرهنگی تاریخی سعدآباد مراجعه کنند.


لازم به ذکر است، این نمایشگاه عصر روز شنبه ۲۷ خرداد ماه راس ساعت ۱۷ با حضور بهمن نامور مطلق معاون صنایع دستی و هنرهای سنتی کشور، مدیران و معاونان سازمانی و جمعی از هنرمندان و علاقه‌مندان در محل نگارخانه و مرکز هنری مجموعه فرهنگی تاریخی سعدآباد افتتاح می‌شود.


همچنین، علاقه‌مندان می‌توانند برای کسب اطلاعات و آشنایی بیشتر با مقوله خاص‌پردازی به کانال تلگرامی خاص‌پردازی مراجعه کنند.


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب