دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری

گرفتن حق پخش مسابقات بانوان در شبکه ورزش

وزارت ورزش و جوانان در حالی این روزها به دنبال فراهم‌کردن شرایط فرهنگی مناسب برای حضور زنان در استادیوم‌های ورزشی به‌عنوان تماشاگر است که گام‌های مثبت دیگری را در جهت فعالیت هرچه‌بیشتر حوزه ورزش بانوان برداشته است.
کد خبر : 187324

به گزارش گروه رسانه‌های دیگر خبرگزاری آنا از شرق، پخش مسابقات ورزشی بانوان، یکی دیگر از مطالبات و دغدغه‌های جامعه زنان است که در طول سال‌های گذشته به آن توجه جدی نشده است؛ دغدغه‌ای که هربار بر سر آن بحث شده به سرانجامی نرسیده و در نهایت مخالفت مراجع و علمای دینی را به دنبال داشته است.


ورزش زنان ایران در شرایطی در چند سال اخیر با رشد قابل‌ملاحظه‌ای در میادین بین‌المللی روبه‌رو بوده که مسئولان سیما تنها توانسته‌اند به صورت مقطعی مسابقات آنها را به صورت زنده از تلویزیون پخش کنند، آن‌هم مربوط به مسابقاتی که آسیایی، جهانی یا بازی‌های المپیک بوده است.
مسئولان صداوسیما استارت همین اقدام کم‌رنگشان را از شش سال پیش زدند؛ جایی که کاروان ورزش ایران در بازی‌های آسیایی ٢٠١٠ گوانگجو، بزرگ‌ترین رویداد ورزشی قاره کهن، شرکت کرد و بهترین نتیجه تاریخ خود را در این بازی‌ها به دست آورد.
مسابقات بانوان در رشته‌هایی مثل ووشو، تکواندو و کاراته که در این بازی‌ها مدال‌آور شدند، به نمایش درآمد و امید را در دل بانوان علاقه‌مند به ورزش زنده کرد تا بالاخره این سد شکسته شود.این حرکت اما رفته‌رفته با راه‌اندازی شبکه ورزش چشمگیرتر شد و مسابقات بانوان ایرانی در همه رشته‌ها به نمایش درآمدند. المپیک ٢٠١٢ لندن، بازی‌های آسیایی ٢٠١٤ اینچئون کره‌جنوبی و المپیک ٢٠١٦ ریودوژانیرو سه رویداد مهمی بودند که شبکه ورزش مسابقه زنان ورزشکار کشور را در تمامی رشته‌ها به صورت زنده پخش کرده است.اگرچه همین حمایت کم‌رنگ مسئولان از ورزش بانوان در شرایط فعلی را باید به فال نیک گرفت، اما باید گفت مطالبه زنان از پخش مسابقات این قشر از جامعه هم موضوع بغرنج و پیچیده‌ای نیست.زنان می‌خواهند طبق موازین شرعی و اسلامی، متناسب با شئونات زنانه، ورزش‌هایی که پوشش تصویری آنها مشکلی را ایجاد نمی‌کند، از تلویزیون پخش کنند.نمونه آن ورزش تنیس روی میز است که به‌تازگی در اقدامی پسندیده، رقابت‌های لیگ باشگاه‌های کشور بانوان آن به صورت زنده و با پوشش کامل ورزشکاران از شبکه ورزش پخش شد. حالا به‌تازگی مسئولان وزارت ورزش و جوانان درصددند تا بتوانند با افزودن رشته‌هایی از این قبیل مانند تیراندازی، قایقرانی و بدمینتون به فهرست پخش شبکه ورزش، دریچه‌ای تازه روی ورزش بانوان باز کنند؛ موضوعی که فریبا محمدیان، معاون وزارت ورزش و جوانان در امور بانوان به آن اشاره می‌کند: «در جلسات متعدد وزیر ورزش و جوانان با مسئولان شبکه ورزش درخصوص امکان پخش مسابقات تلویزیونی رشته‌های مختلف ورزشی زنان گفت‌وگوهایی صورت گرفته و مدیران این شبکه آمادگی خود را برای پخش رقابت‌های ورزشی بانوان با حفظ شئونات اسلامی اعلام کردند. البته درحال‌حاضر رقابت‌های برخی رشته‌ها چون تنیس روی میز زنان پخش تلویزیونی دارد ‌و درخصوص برخی رشته‌ها نیز با هماهنگی صداوسیما و رعایت برخی ملاحظات، امکان پخش تلویزیونی فراهم می‌شود».این اتفاق در صورتی که عملی شود، از جهات مالی هم به‌نفع ورزش بانوان خواهد بود و آنها از دست‌وپنجه‌نرم‌کردن با بی‌پولی نجات خواهند یافت: «پخش مسابقات بانوان قطعا باعث جذب حامی در این حوزه خواهد شد. با حمایت دولت و تلاش‌های مسئولان ورزشی در حوزه قانون‌گذاری اقدامات خوبی در این زمینه صورت گرفته است که «بخشودگی‌های مالیاتی» در حوزه ورزش زنان از جمله آنهاست».


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب