دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
21 خرداد 1396 - 12:29

روزگار ناسازگار قیمت طلای سیاه

در سه هفته اخیر قیمت نفت با تولیدکنندگان سر ناسازگاری گذاشته است و با وجود تلاش های صورت گرفته،‌ قیمت طلای سیاه به زیر 50 دلار رفته است.
کد خبر : 186419

به گزارش خبرنگار اقتصادی آنا، روند کاهشی قیمت نفت در هفته های اخیر بسیار سریع بوده است تا آنجا که از زمان نشست 172 اوپک تاکنون ارزش هر بشکه نفت خام بیش از 10 درصد کاهش پیدا کرده است. عوامل تضعیف قیمت نفت آنقدر با قدرت ظاهر شده که حتی تنش سیاسی بین کشورهای عربی نیز کاری از پیش نبرده است.


البته تنش بین عربستان و قطر از آن رو بر بازار نفت بی‌تاثیر است که قطر تنها 608 هزار بشکه نفت در روز تولید می کند. همچنین عربستان در روند بازار نفت تغییر محسوسی را ایجاد نخواهد کرد زیرا این کشور نیازمند قیمت های بالاتر نفت است.


از سوی دیگر تولیدکنندگان اوپک و غیر اوپک با امید به اینکه تمدید 9 ماهه توافق کاهش تولید، تقویت قیمت ها را به دنبال خواهد داشت،‌ تولید خود را تا ماه مارس 2018 محدود نگه داشتند.


با این حال قیمت نفت خیال صعود ندارد. مهمترین دلیل کاهش قیمت نفت در بازار را می توان در سیاست های آمریکا جستجو کرد. در هفته های اخیر اعلام اخباری مربوط به رشد ذخیره سازی ها در این کشور، ‌قیمت نفت را به زیر 50 دلار رساند.


همچنین شرکت های انرژی آمریکا برای بیست و یکمین هفته متوالی دکل‌های نفت بیشتری را اضافه کردند و به روند احیای حفاری در یک سال گذشته ادامه دادند.


شرکت‌های حفاری آمریکایی در هفته منتهی به ۹ ژوئن، ۸ دکل حفاری اضافه کرده و مجموع دکل‌های حفاری را به ۷۴۱ حلقه رساندند که بیشترین میزان از آوریل سال ۲۰۱۵ به این طرف است. شمار دکل‌های حفاری نفت آمریکا در مقایسه با ۳۲۸ حلقه در مدت مشابه سال گذشته، تقریبا بیش از دو برابر افزایش یافته است.


اما روند رشد دکل‌های حفاری با کاهش قیمت‌های نفت در دو ماه گذشته، آهسته شده است.


همچنین بر اساس پیش بینی ها،‌ ذخیره نفت آمریکا نیز بیشتر از پیش بینی هاست. از سوی دیگر بر اساس آمارهای اعلام شده،‌ افزایش تولید نفت آمریکا نیز می تواند یکی از عوامل نگران کننده عرضه در بازار نفت باشد.


آمار نشان می دهد تولید نفت آمریکا تا سال 2018 به 10 میلیون بشکه در روز خواهد رسید که این امر تا حد زیادی این کشور را از واردات نفت خام بی نیاز می‌کند.


توجه بازار بار دیگر بر حجم نگران کننده مازاد عرضه نفت و اینکه شرایط به گونه ای پیش می رود که این مازاد همچنان در بازار باقی می ماند، متمرکز شده است.


از همین رو به نظر می رسد کاهش تولید اوپک به اندازه ای نیست که موجب کاهش مازاد عرضه نفت در بازارها شود.


همین امر سبب شده تا قیمت نفت خام در بازار نیویورک به کمترین سطح در بیش از سه هفته اخیر برسد، زیرا پس از آنکه پیش بینی شد تیرگی روابط عربستان و قطر تاثیر چندانی بر صادرات نفت ندارد، بازار بار دیگر روی موضوع نگران کننده مازاد عرضه نفت متمرکز شد.


قیمت نفت وست تگزاس اینترمدیت این هفته 4.3 درصد کاهش یافت و بیشترین کاهش هفتگی را از اوایل اردیبهشت تجربه کرد.


هر بشکه نفت برنت دریای شمال نیز در پایان معاملات آتی هفته میلادی در بازار لندن با 48 سنت کاهش به بهای49 دلار و 47 سنت معامله شد که در مقایسه با اول هفته کاهش 3.6 درصدی را نشان می دهد.


کاهش قیمت نفت سبب شده تا برخی اعضای اوپک اعلام کنند که برای تعادل در بازار کاهش بیشتر تولید این کارتل باید در دستور کار باشد. اما در مقابل کشورهای دیگر می گویند با کاهش بیشتر تولید نفت و بالا رفتن قیمت ها سرعت بازگشت نفت غیر متعارف بالا می رود و در میان مدت قیمت نفت کم خواهد شد.


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب