دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس در گفت‌وگو با آنا مطرح کرد؛

عرق فرسودگی معادن بر پیشانی اقتصاد/ ظرفیت زیر80 درصدی معادن در تولید با ارزش افزوده

عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس گفت: ورود دانش و تکنولوژی‌های نوین در بحث اکتشاف، استخراج و فراوری معادن به لحاظ ایجاد درآمدزایی، ارزش افزوده، دوری از خام‌فروشی، اشتغال‌زایی و ... می‌تواند امنیت اقتصاد و معیشت افراد فعال در این حوزه را به همراه داشته باشد.
کد خبر : 185857

رمضانعلی سبحانی‌فر عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس در گفت‌وگو با آنا درباره میزان اشتغال‌زایی و بهره‌وری معادن در اقتصاد کشور گفت: ظرفیت تولیدی، اشتغال‌زایی و درآمدزایی معادن نسبت به منابع نفتی دارای کمبودی نیست بنابراین باید با تغییر نگرش درخصوص چگونگی میزان درآمدزایی در معادن، رویکرد مدیریتی را تغییر داد.


وی ادامه داد: بیش از 6هزار معدن در کشور وجود دارد که بسیاری از این معادن پیر و فرسوده شدند و نیاز به تزریق سرمایه و به‌روزرسانی تکنولوژی از استخراج تا بهره‌وری در معادن از مهم‌ترین و ضروری‌ترین امور معادن به‌شمار می آید.


نماینده مردم در خانه ملت با اشاره به اینکه بهره‌وری در معادن نادیده گرفته می‌شود، تصریح کرد: با وجود ضعف‌های ورود دانش و تکنولوژی همیشه تمامی ظرفیت معادن به‌کار گرفته نمی‌شود و تقریبا کمتر از 20درصد از این ظرفیت‌ها به‌کار گرفته می‌شود.


سبحانی‌فر درخصوص اینکه اگر نگرش درآمدزایی و بهره‌وری در معادن تغییر کند، اقتصاد تکان می‌خورد گفت: نفت به عنوان درآمد چندساله دولت همواره بودجه سالیانه را دبون دغدغه تامین کرده ضمن آنکه تجربه اقتصادی کشور حاکی از آن است که دولت‌ها از تغییر درآمدزایی و پیدا کردن جایگزینی برای نفت بیم داشته‌اند؛ بنابراین تمرکز بر صنعت نفتی که نسبت به معادن از صنایع، امکانات و تکنولوژی به‌روزتری بهره‌مند است بسیار آسان‌تر از دیگر حوزه‌هایی نظیر معادن بوده چراکه سرمایه‌گذاری در آن نوپا و بازار مصرفی آن چندان به حضور ایران عادت ندارد.


این نماینده مجلس با اشاره به اینکه باید تکنولوژی روز به معادن بیاید نیز افزود: خام‌فروشی به‌عنوان دیگر ضعف اقتصاد نامیده می‌شود که در معادن نیز این پدیده بسیار پررنگ است چراکه شرایط ایجاد صنایع معدنی و فرآوری آن در کشور فراهم نشده و بیشتر صادرات به‌صورت خام‌فروشی صورت می‌گیرد.


عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی به‌روزرسانی معادن همگام با دانش روز دنیا را ضروری دانست و تاکید کرد: ورود دانش و تکنولوژی‌های نوین در بحث اکتشاف، استخراج و فراوری معادن به لحاظ ایجاد درآمدزایی، ارزش افزوده، دوری از خام‌فروشی، اشتغال‌زایی و ... می‌تواند امنیت اقتصاد و معیشت افراد فعال در این حوزه را به همراه داشته باشد.


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب