دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
28 ارديبهشت 1394 - 14:06

رئیس سازمان ملی بهره‌وری: وضعیت بهره‌وری در کشور چندان هم فاجعه‌بار نیست

رئیس سازمان ملی بهره‌وری با بیان اینکه اصلی‌ترین عامل کاهش بهره‌وری کشور در 3 سال اخیر به تحریم‌ها علیه کشورمان باز می‌گردد، گفت: وضعیت بهره‌وری در کشور چندان هم فاجعه بار نیست.
کد خبر : 18547

رویا طباطبایی یزدی در نشست خبری امروز خود در سازمان ملی بهره‌وری با بیان اینکه مدیریت‌های ناصحیح در سال‌های 90 تا 92 از دیگر عوامل کاهش بهره‌وری در کشور به شمار می‌رود، افزود: با توجه به تحریم‌ها و شرایط اقتصادی کشور و همچنین کاهش قیمت جهانی نفت و گاز و شرایط اقتصاد جهانی، بهره‌وری تنها راه برای توسعه اقتصادی کشور است.


وی با تاکید بر اینکه بهره‌وری همان راه برتر است، تصریح کرد: صرف نظر از 3 سال اخیر که به علت موضوع تحریم‌ها و مشکلات مدیریتی در سطح قابل قبولی از بهره‌وری قرار نداریم، متوسط رشد بهره‌وری کل عوامل تولید در سال های 79 تا 83 به میزان درصد 1.74 و در سال های 84 تا 89 به میزان 1.63 درصد بوده است، بنابراین وضع بهره‌وری در کشور چندان هم فاجعه بار نیست.


طباطبایی یزدی با تاکید بر اینکه متوسط رشد بهره‌وری کل عوامل تولید در سال 90 تا 92 به میزان منفی 3.53 بوده است، ادامه داد: رشد بهره‌وری نیروی کار در سال‌های 79 تا 83 (برنامه سوم توسعه) 2.22 درصد و رشد بهره‌وری سرمایه منفی 1.28 بوده است. از طرفی در حال حاضر بسیاری از کارخانجات به علت نداشتن توان تامین قطعات تعمیری تولید در شرایط تحریم‌ها نمی‌توانند از همه توان تجهیزات خود استفاده کنند.


رئیس سازمان ملی بهره‌وری با بیان اینکه پایین بودن رشد بهره‌وری سرمایه در 3 سال اخیر بیش از سایر عوامل زمینه‌ساز مشکلات بوده است، اضافه کرد: نبود رقابت‌پذیری داخلی و جهانی، کارآفرینی، فرهنگ‌سازی، کیفیت نیروی انسانی، ‌مشکلات مدیریتی و توجه نکردن به کار شایسته از جمله مانع ارتقای بهره‌وری در کشور به حساب می‌آیند.


وی با بیان اینکه سنگاپور در میان 19 کشور عضو سازمان بهره‌وری جهانی با 2.2 میلیارد نفر جمعیت به لحاظ رقابت‌پذیری رتبه دوم جهان را به خود اختصاص داده است، اظهار کرد: همه ما به مطلوب نبودن کیفیت آموزش عالی در کشور باور داریم، چرا که جذب شاخص‌ترین افراد هنر نیست بلکه تربیت عالی متوسط‌ ترین افراد به لحاظ سطح آموزشی باید مورد توجه واقع شود.


طباطبایی یزدی با بیان اینکه نمی‌توان بدون در نظر گرفتن آموزش‌های ضمن خدمت برای ارتقای کیفیت افراد انتظار افزایش بهره‌وری داشت، تاکید کرد: تمام شرکت‌های بزرگ و موفق دنیا مانند گوگل سرمایه‌های زیادی را برای ارتقای کیفیت نیروی انسانی خود صرف می‌کنند.








همه ما به مطلوب نبودن کیفیت آموزش عالی در کشور باور داریم، چرا که جذب شاخص‌ترین افراد هنر نیست بلکه تربیت عالی متوسط‌ ترین افراد به لحاظ سطح آموزشی باید مورد توجه واقع شود

وی با بیان اینکه کارآفرینی در ارتقای بهره‌وری نقش بسیار پراهمیتی دارد، عنوان کرد: در حال حاضر بسیاری از جوانان دارای ایده‌های خوب هستند، اما به علت نداشتن امکانات مالی لازم نمی‌توانند ایده‌های برتر خود را اجرا درآورند.


رئیس سازمان ملی بهره‌وری درباره پیش‌بینی میزان بهره‌وری در برنامه ششم توسعه کشور نیز گفت: شورای برنامه‌ریزی ارتقای بهره‌وری با حضور نمایندگان دستگاه‌ها و 2 نفر از متخصصان بهره‌وری برای نخستین بار جزء شوراهای برنامه‌ریزی برای برنامه‌های توسعه کشور قرار گرفته است که تاکنون با برگزاری 6 جلسه به بررسی چالش‌های دستگاه‌های مختلف برای ارتقا بهره‌وری پرداخته است.


وی افزود: با توجه به اینکه هنوز سیاست‌های برنامه ششم توسعه کشور از سوی مقام معظم رهبری ابلاغ نشدهاست بنابراین این شورا فعلا هر 3 هفته یک بار تشکیل جلسه خواهد داد تا پس از رویت ارقام کیفی با ابلاغ برنامه ششم توسعه، جلسات برای بررسی موضوع هر 2 هفته یکبار برگزار شوند.


طباطبایی یزدی با بیان اینکه بسیاری از مردم از موضوع بهره‌وری اطلاع ندارند تا به فکر ارتقای آن باشند، تصریح کرد: سازمان ملی بهره‌وری نیز به این باور رسیده است که برای ارتقای بهره‌وری باید برخی صنایع مستعد این امر شناسایی و به عنوان راهنمای سایر بخش‌ها قرار گیرند.


وی درباره برنامه جامع بهره‌وری نیز خاطر نشان کرد: در ماده 27 بودجه سال جاری از برنامه جامع بهره‌وری نام برده شده است و اقدامات لازم برای آن در کمیسیون اقتصادی مجلس انجام شده و طی نامه‌ای برای طرح در هیات دولت در اختیار رئیس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی قرار گرفته است.


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب