حسین رفیعی: در آثاری که ساخته میشود ایرانی فکر کنیم
هدیه حدادی اصل، خبرنگار فرهنگی آنا- حسین رفیعی مجری و بازیگر برنامههای تلویزیون که در عرصه تولیدات کودک و نوجوان حضور فعالى داشته در خصوص اهمیت و ضرورت برگزاری جشنواره کودک و نوجوان گفت: به هیچ وجه امکان ندارد که جشنواره کودک و نوجوان مهم نباشد؛ امروزه تمام کشورهایی که رو به رشد هستند و از لحاظ فرهنگی در جایگاه خوبی قرار گرفته اند، به این دلیل است که به جشنواره کودک و نوجوان خود اهمیت میدهند. اگر ما بخواهیم جشنواره را نادیده بگیریم، مانند این است که به بچهها آموزش ندهیم، اما از آنها امتحان بگیریم. جشنواره در هر عرصهای، یک نوع کارگاه به حساب میآید و در هویت دادن به فرزندانمان نقش اساسی دارد، کودکان از همین سنین پایین یاد میگیرند که در جامعه جایگاه اجتماعی خود را به شکلی درست پیدا کنند.
وی در خصوص تاثیر میزان تولیدات عرصه کودک و نوجوان در کیفیت برگزاری جشنواره بیان کرد: آنچه مسلم است میزان فیلمهایی است که در این حوزه ساخته می شوند که در کیفیت هرچه بهتر جشنواره موثر هستند، همانطور که میگویند از کوزه همان برون تراود که در اوست، بنابراین هرچقدر تخصصیتر به این موضوع نگاه کنیم جشنواره پربارتری خواهیم داشت.
این مجرى و بازیگر ضمن اشاره به تأثیر بسزای سینما در روند تربیتی کودکان و نوجوانان خاطرنشان کرد: تا زمانی که کودکان خود را جدی نگیریم آیندهای بسیار ترسناک خواهیم داشت؛ آثار بسیاری که در گذشته شاهد آنها بودیم مانند «مدرسه موش ها»، «خونه مادربزرگه»، «نوید بابا» و... دارای تنوع و ریتم آهنگهایی مختص به خود بودند که حق انتخاب را به کودک میدادند، در نتیجه کودکان ارتباط زیادی را با آنها برقرار میکردند. حمایت ما از کودک فقط در زمینه تحصیل نیست، بلکه بخشیدن انگیزه و تعیین هدف (راه و آینده شغلی) از طریق کارهای ژانر کودک به آنها، از جمله عوامل مهمی محسوب میشوند که باید توجه ویژهای به آن داشت. یکی دیگر از راههای موجود زنده نگه داشتن بازیهای بومی و محلی در آثار ساخته شده است.
رفیعی با اشاره به اینکه تابستان فرصت بسیار خوبی برای برگزاری جشنواره و جذب مخاطبان است، عنوان کرد: اوقات فراغت زمان بسیار مناسبی برای برگزاری جشنوارهها و برنامههای مختلف آموزشی و تفریحی برای بچهها است، چه بهتر در آثاری که ساخته میشود ایرانی فکر کنیم و بازیهای بومی و محلی را نشان دهیم. به دلیل اینکه ما قومیتها و ملیتهای مختلفی در سطح کشور داریم و از این موهبت به راحتی میتوان بهره برد و همچنین میتوانیم دوباره بازیهای قدیمی را رواج دهیم و بچهها را با آنها آشنا کنیم، بنابراین باید با هدفگذاری، جشنوارهها را برگزار کنیم.
این مجری تلویزیونی در پایان صحبتهایش در خصوص پیشنهاد خود برای رونق گرفتن سینمای کودک و نوجوان اظهار داشت: آرزوی من این است که هر جشنوارهای که در این زمینه یا زمینههای دیگر برگزار میشود، کودکان و نوجوانان را در راس قرار دهد. از نگاه بزرگسالان به آن نگاه نکنیم و همواره یادمان باشد که کودکان و نوجوانان نیاز به همراهمی و حمایت همه جانبه دارند؛ همچنین امیدوارم فیلمهایی که برای این ژانر ساخته میشوند در راستای آشتی دادن بچهها با آموزش و علم باشند.
انتهای پیام/