دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
دبیر بیست و چهارمین جشنواره بین‌المللی تئاتر کودک و نوجوان

فراخوان به زودی و با شعار «کودکی ، همسفر قصه ها» منتشر می‌شود

مریم کاظمی دبیر بیست و چهارمین جشنواره بین‌المللی تئاتر کودک و نوجوان فراخوان این دوره جشنواره را دارای رویکرد متناسب با شعار امسال جشنواره و کدگذاری اهداف آینده تئاتر کودک در دراز مدت عنوان کرد.
کد خبر : 184411

به گزارش گروه فرهنگی آنا از روابط عمومی بیست و چهارمین جشنواره بین‌المللی تئاتر کودک و نوجوان، مریم کاظمی درباره تغییرات این دوره جشنواره در فراخوان گفت: فراخوان بیست و چهارم تغییری بنیادین در شکل و ساختار کلی جشنواره آنطور که تاکنون وجود داشته نداده است. ولی سعی شده با رویکرد دیگری به بخش‌های مختلف نگاه شود که برگرفته از شعارمان و کدگذاری اهداف آینده تئاتر کودک در دراز مدت باشد.


وی ادامه داد: اگر بخشی در جشنواره وجود دارد پس مهم است و تاکید خاصی روی بخش خاصی وجود ندارد . تاکید روی دقت در بود و نبود این اگرها و چراها است. اینکه از خود بپرسیم هربخش جشنواره برای چه ایجاد و در فراخوان گنجانده شده و چه مسئولیتی متوجه فعالان و دوستداران تئاترکودک و مدیران این حوزه خواهد شد.


کاظمی شعار جشنواره امسال را «کودکی، همسفر قصه ها» معرفی کرده و گفت: ماهم از جشنواره‌های گذشته یاد کردیم و ضمن تاکید بر همه شعارهایی که تاکنون به اهداف جشنواره کمک کرده است و دنباله‌رو آنها، شعار جدیدی برای جشنواره امسال انتخاب کرده‌ایم که برگرفته از شرایط فعلی تئاتر کودک و تشخیص بعضی کمبودها است و اینکه لازم است به این نکته هم در کنار دیگر اهداف، توجه شود. شعار امسال «کودکی، همسفر قصه ها» با هدف اهمیت به قصه و قصه‌گویی و نوع روایت در مسیر نزدیک شدن به مخاطبان است.


دبیر بیست و چهارمین جشنواره بین‌المللی تئاتر کودک و نوجوان ویژگی فراخوان امسال را سادگی، حفظ انسجام گروه ها و نزدیک شدن به آرمان هنری دانسته و توضیح داد: ویژگی فراخوان امسال به سادگی، حفظ انسجام گروه‌هایی که در زمینه نمایش‌های کودک و نوجوان کارمی کنند، دوری از بی‌تفاوتی و نزدیک شدن به آرمان هنری است.


وی در پاسخ به این سوال که چقدر به میراث شهرام کرمی برای این جشنواره متکی هستید؟ گفت: آنچه شهرام کرمی در سالها فعالیت در حوزه‌های مختلف مرتبط با تئاتر کودک و نوجوان بویژه دبیری همین جشنواره انجام داده‌اند، چیزی نیست که بتوان نادیده گرفت و بی‌توجه به آن راه خود را رفت و مثلا نوآوری کرد. بیشترین نوآوری که جشنواره بیست و چهارم در نظر دارد انجام دهد برگزاری خوب و درست همان هنجاری است که شهرام کرمی بنیاد گذاشت، مدل‌سازی کرد و جهت داد.


کاظمی ادامه داد: کار من و هردبیری باید ادامه کار قبلی باشد نه رد آن. متاسفانه همه مشکلات مدیریت ما از سلیقه‌های فردی جدا از هم ناشی می شود که فکر می‌کنیم می‌توانیم همه چیز را یکباره تغییر دهیم و هیچ دیدگاهی برای آینده جز خودمان نداریم. بدون داشتن چشم‌انداز چندساله هیچکس نمی‌تواند قدمی روبه جلو بردارد و چشم‌انداز پویا روی کوشش سال‌های قبل استوار است. بنابراین بدون جضور و رهنمودهای شهرام کرمی در شورای سیاستگذاری الکن خواهیم ماند.


دبیر دوره بیست و چهارم درباره اولین جلسه‌ای که با ستاد برگزاری جشنواره در همدان داشته نیز توضیح داد: جلسه‌ای با مسئولان برگزاری جشنواره در همدان داشتیم و با تاکید بر خواست دوطرف برای برگزاری درست جشنواره به عنوان یک جشن ملی بر مسئولیت‌هایی که هرکدام باید به عهده بگیریم، زمان‌بندی و راهکار اجرایی بهتربه نتایجی رسیدیم که در قالب یک تفاهم‌نامه جمع خواهد شد.


وی تاکید کرد: هدف اصلی جشنواره اجرای نمایش و جذب مخاطبان و علاقه‌مندان بیشتر برای نمایش ها و ایجاد تفکر سالم در خانواده‌ها است که روزی برسد که هرخانواده رفتن برای دیدن نمایش را مثل مدرسه رفتن بدیهی بداند. مخاطب بیشتر یعنی سالن‌های بیشتر و مسئولیت بیشتر.


کاظمی در پایان گفت: فعلا سالن جدیدی تاسیس نشده و ستاد جشنواره در کنار این مسئله باید از همکاری سایر ارگان‌ها در همدان بهره‌مند باشد تا بتواند مسئولیت‌هایش را سامان دهد. لذا سوار کالسکه موجود می‌شویم و در منزل بعدی کالسکه مسیر بعدی آماده خواهد بود ... یا نخواهدبود..؟ بگذارید ببینیم.


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب