دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری

رونمایی از گنجینه‌ی آثار هنرهای معاصر در موزه‌ی معاصر

روز گذشته مراسم رونمایی از کتاب «مروری بر آثار خارجی گنجینه موزه هنری معاصر تهران» با حضور جمعی از هنرمندان و پیشکسوتان هنرهای تجسمی برگزار شد.
کد خبر : 184013

به گزارش خبرنگار فرهنگی آنا: مراسم رونمایی از کتاب "مروری بر آثار خارجی گنجینه‌ی موزه‌ی هنری معاصر تهران" عصر روز گذشته 9 خردادماه در موزه معاصر تهران برگزار شد.


در ابتدای مراسم مجید مولانوروزی، مدیر کل مرکز هنرهای تجسمی ضمن تشکر از حاضران در جمع گفت: یکی از مطالبات اصلی حضور من در این موزه به مدت سه سال، وجود هنرمندان و جامعه‌ هنری است چون خواستار این بودند که تنها گنجینه‌ی آثار در این موزه به چاپ برسد و روی سایت قرار بگیرند که خواسته به حق و شایسته‌ای است.
وی ادامه داد: یکی از مطالبات اصلی جامعه هنری در طول این سه سالی که بنده در موزه بودم این بود که آثار گنجینه روی سایت موزه قرار بگیرد و کتابی جامع درباره آن منتشر شود. در حال حاضر با بهترین کیفیت از تمام آثار گنجینه عکاسی شده است و قرار است در ۵ جلد این آثار منتشر شود. کاری که از زمان آقای شالویی و آقای آقایی آغاز شده بود ارائه یک کار تحلیلی روی برخی از مهمترین آثار گنجینه به کوشش آقای حسینی بود که خوشبختانه امروز از این کتاب رونمایی می شود.



وی افزود: موزه‌های زنده دنیا موزه‌هایی هستند که در شناسنامه‌ کتاب‌ها و آثارهایشان رویدادهایی را که در آن اتفاق می‌افتد گردآوری می‌شوند و این که این آثار چند بار نمایشگاه، و سفرهایی رفته ،چه کسانی درباره آن اثر نوشته‌اند ،نمونه‌های این اثر در چه جاهایی وجود دارد و این که چقدر چاپ و فروش رفته است و این‌ موارد باعث می‌شود که موزه زنده باشد و ما بدانیم اثر جکسون پولاک که امروز در مورد آن حرف می‌زنیم چه بوده، آخرین تحلیل ها و نقدهایش و اینکه چه سفرهایی رفته‌ است. کاری که امروز آقای حسینی انجام داده اند برای اولین بار است رخ می دهد و می تواند برای دانشجوها و فرهیختگان بسیار مفید باشد.


مهدی حسینی نیز ضمن تشکر از حضار گفت: پیش از این چند مورد از گنجینه‌ی کتاب‌ها تاکنون چاپ شده است اما این کتاب‌ها صورت کاتالوگ دارند یعنی تصویر آثار این بزرگان است و در آن تکنیک سال اجرا و ابعادش آمده است و اطلاعات بیشتری وجود ندارد. در زمان مدیریت آثار شالویی در دفتر هنرهای تجسمی، با بنده تماس گرفتند و گفتند همواره در این سال‌ها نبود یک کتاب مرجع درباره آثار گنجینه موزه به عنوان یک نقص دیده شده است و ما خواهان داشتن اطلاعات اضافه‌ای درباره آثار هستیم و میخواهیم شرحی بر آثار نوشته شود از نظر جهان‌بینی و چیزی که منتج شد پدید آمدن این نمونهای است که در موزه داریم.




حسینی همچنین بیان کرد: من از سال ۵۶ با این گنجینه آشنا بودم که این آشنایی مصادف بود با سال ۶۰ میلادی در زمان تحصیل من در آمریکا و دوره‌ای که همزمان بود با حضور بسیاری از این هنرمندان که در قید حیات بودند و در برخی موارد در مراسم سخنرانی انها حضور داشتم، در آن زمان من تلاش و تحقیق و مطالعه کردم در آثار این هنرمندان و زمانی که از من درخواست شد تا این گنجینه را تشریح کنم مجددا مطالعه کردم و به نگارش این مجموعه پرداختم.


این پژوهشگر بیان کرد: به طور مثال آن زمان هنوز ویلِم دِکونینگ دچار آلزایمر نشده بود و ما توانستیم او را از نزدیک ملاقات کنیم. بنابراین با سابقه‌ای که در ذهنم داشتم شروع به مطالعه درباره این آثار و هنرمندان کردم. سال ۸۹ نیز کار را تحویل موزه دادم اما 6 سال طول کشید تا این کتاب چاپ شود.


حسینی اظهار داشت: به ما گفته شده بود این آثار باید به لحنی باشد که قابل دریافت و درک برای توده‌ی وسیع‌تری خارج از فرهیختگان، متخصصان و کارشناسان باشد و من تلاش داشتم شرحی که بر این کتاب داشتم ملموس و قابل درک برای همگان باشد چرا که این نمایشگاه از همه‌جای ایران و در همه طبقات مخاطب دارد در نتیجه ابتدا شرحی از میزان تحصیلات، دوره‌هایی که این هنرمندان دیدند، دوره‌ای که در آن زندگی می کردند و گروه‌هایی که به آن تعلق داشتند نوشتم سپس به شرح اثر پرداختم. در بخش های مختلف هم ابتدا تعریف خاص خودم را از آن عرصه ارائه دادم.


وی با بیان اینکه دیکته نانوشته نمره اش ۲۰ است، گفت: طبیعتا این کتاب هم کتاب کاملی نیست و ممکن است عده‌ای بگویند نگاهت در این کتاب معمولی است. من همه اینها را می‌پذیرم و امیدوارم هر نکته ای هر بزرگواری دارد به بنده یا ناشر یا موزه ارائه کند تا اگر کتاب به چاپ‌های بعدی رسید آن را مورد بازبینی قرار دهیم.


در ادامه مراسم سلطان کاشفی از مدرسان رشته پژوهش هنر در دانشگاه درباره این کتاب گفت: دکتر حسینی یکی از متخصصان و نقاشان خوب و سبک آفرین ما هستند بنابراین این مجموعه به دست بهترین کسی که می‌توانست آن را بنویسد سپرده شد و با دقتی که او در امر پژوهش دارد این مجموعه نفیس با کمترین کمبودی ارائه شده است. خوشبختانه این آثار حالا دیگر تنها آثاری پنهان در انبار موزه نیستند و دوستداران می‌توانند از طریق این کتاب با این آثار ارتباط برقرار کنند.


بهنام کامرانی نقاش و مدرس دانشگاه نیز در ادامه سخنانی درباره این کتاب بیان کرد: :سیاه چاله‌ی بزرگ هنرهای تجسمی کمبود آرشیو و اندیش ورزی است که امروز به کمک استاد و نویسنده بزرگ آقای حسینی این کمبود تا حدود زیادی رفع شده و من خوشحالم که مسئولیت نوشتن این کتاب ارزشمند به ایشان سپرده شده چرا که آقای دکتر قلم بسیار ساده و قابل فهمی دارند و ساده نویسی آسان نیست و چاپ این کتاب جای خوشحالی دارد و امیدوارم بعدها با مطالب تحلیلی، این کتاب کامل شود.




در ادامه با حضور هنرمندان کتاب «مروری بر آثار خارجی موزه هنرهای معاصر تهران» توسط حسین محجوبی رونمایی شد.



انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب