دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری

فراخوان مقاله هم‌اندیشی «نقش و نقش‌بند» منتشر شد

معاونت پژوهشی فرهنگستان هنر با انتشار فراخوان مقاله، هم‌اندیشی «نقش و نقش‌بند» را با موضوع «غیاث‌الدین علی نقشبند یزدی» طراح و بافنده چیره دست ایرانی، آذر ماه امسال برگزار می‌کند.
کد خبر : 183939

به گزارش گروه فرهنگی آنا از روابط عمومی فرهنگستان هنر، این هم‌اندیشی به منظور پاسداشت و صیانت از هنرمندان و هنرهای سنتی با موضوع شرح احوال و آثار «غیاث‌الدین علی نقشبند یزدی» برگزار می‌شود.


«معرفی ابعاد شخصیتی و زندگی غیاث‌الدین»، «شیوه طراحی و فنون بافت در آثار او»، «تنوع نقوش، ترکیب‌بندی و رنگ در آثار او»، «بررسی ابداعات هنری غیاث‌الدین»، «غیاث‌الدین و پرورش شاگردان و فرزندان»، «نقش غیاث‌الدین در تولید بافته‌های درباری و صدور آن به دیگر کشورها»، «شناسایی و معرفی آثار غیاث‌الدین در موزه‌های ایران و جهان»، «بررسی تأثیر ادبیات و نقاشی بر هنر غیاث‌الدین» از جمله محورهای این هم‌اندیشی به شمار می‌روند.


«غیاث‌الدین علی نقشبند یزدی»، یکی از برجسته‌ترین و مشهورترین استادان فن ظریف هنر نساجی در عصر صفوی است. وی افزون بر آنکه شاعری خوش قریحه بود، نقاش و نقشبندی توانا و بافنده‌ای چیره‌دست و صاحب سبک نیز به شمار می‌رود که نه تنها باعث اعتلای هنر پارچه بافی ایران بلکه دربلند آوازه ساختن منسوجات ایرانی در دنیا سهمی مهم داشت. چنانکه در منابع تاریخی ذکر شده آثار ارزندۀ وی به عنوان پیشکش و خدمت به بزرگان مملکت و پادشان دیگر کشورها اهدا و یا توسط سفیران خارجی خریداری می‌شد. آثاری که امروزه زینت بخش بسیاری از موزه‌های دنیاست. خواجه غیاث‌الدین که مسئولیت اداره کارگاه‌های بافندگی سلطنتی عصر شاه عباس را بر عهده داشت، خانواده‌ای هنرمند نیز پرورش داد که سالیان طولانی خدمتگزار جامعۀ ایرانی بودند. شهر یزد در آن دوره با وجود خواجه غیاث الدین نقشبند و فرزندان و نوادگان هنرمند او، مرکز مهم نساجی ایران شد و با حضور آن‌ها هنر نساجی اعتلا یافت و رونق و شهرت منسوجات ایرانی عالم‌گیر شد.


دبیرخانه این هم‌اندیشی، آخرین مهلت ارسال چکیده مقالات اول مهر ماه 1396، مهلت ارسال اصل مقالات را20 آبان ماه 1396 و زمان برگزاری آن را آذر ماه 1396 اعلام کرد.


از علاقه‌مندان دعوت می‌شود، مقالات خود را به دبیرخانه این هم‌اندیشی به نشانی خیابان ولی‌عصر(عج)، پایین‌تر از چهارراه طالقانی، شماره 1552 ارسال یا برای دریافت اطلاعات بیشتر با شماره تلفن 5-66954200 داخلی 2231 تماس بگیرند.


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب