زنگ خطر استاندارد نبودن آسانسورهای ساختمانهای عمومی را کسی جدی نمی گیرد
به گزارش گروه اقتصادی آنا از روابط عمومی اتاق بازرگانی تهران، محمد رضا زهره وندی رئیس هیات مدیره سندیکای آسانسور کشور از بی توجهی به استاندارد نبودن آسانسورهای مورد استفاده در مراکز عمومی ابراز نگرانی می کند و می گوید با وجود به صدا در آمدن زنگ خطراها در این باره همچنان شاهد اقدام جدی و سراسری در کشور نیستیم.
وی ادامه داد: معمولا در کشور در مورد تمام حوادثی که اتفاق می افتد مثل ریزش معدن، تخریب ساختمان پلاسکو و... شاهد به وجود آمدن یک جو هستیم و در این فضا یک سری تصمیماتی گرفته می شود که بخشی از آن ها اجرایی می شود و اکثر آن هم به فراموشی سپرده می شود؛ درباره آسانسور هم موضوع کاملا به همین شکل است؛ بعد از اتفاق تلخی که در دانشگاه شریف برای یکی از آسانسورها رخ داد ما به عنوان سندیکای آسانسور کشور زنگ خطر را برای ایمنی آسانسورهایی که استاندارد ندارند و آن هایی که نیازمند گرفتن استانداردهای ادواری هستند به صدا درآوردیم و بارها نسبت به این موضوع هشدار دادیم ولی حالا با گذشت چندین ماه از آن حادثه همچنان شاهد بی توجهی ها هستیم.
او با اشاره به اینکه بعد از هشدارها برخی از دستگاه های عمومی به فکر استاندارد کردن آسانسورهای خود افتادهاند گفت: از 98 درصد آسانسورهای که در ساختمان های دولتی، بیمارستان ها، دانشگاه ها و مراکز عمومی قرار داشتند و ایمنی و استانداردهای لازم را نداشتند بعد از هشدار ما و حادثه ای که اتفاق افتاد درصد کمی به فکر استانداردسازی و بررسی های کارشناسی افتادند تا جلوی حوادث احتمالی را بگیرند و حالا می توانم به ضرس قاطع بگویم که همچنان بیش از 85 درصد آسانسورهای مورد استفاده در ساختمان های دولتی، دانشگاه ها، بیمارستان ها و... استانداردهای لازم را ندارند.
او با اشاره به اینکه باید برای آسانسورها استانداردهای ادواری گرفته شود؛ گفت: برای بسیاری از آسانسورهای قدیمی که در مراکز عمومی کشور مورد استفاده قرار می گیرند آخرین بار در سال 1380 استاندارد ادواری گرفته شده است و حالا نیاز هست که این استانداردها دوباره مثل ماشین با بررسی های کارشناسی تجدید شود و سال به سال نیز تمدید صورت بگیرد. توجه داشته باشید که ساختمان های عمومی مانند بیمارستان ها، دانشگاه و... به دلیل استفاده عمومی بسیار بالا و جمعیت زیاد از حساسیت بسیار بالایی برخوردار هستند و متاسفانه ما در همین بخش هم خطرات و ضعف های بسیار را شاهد هستیم.
او در بخش دیگری از صحبت های خود به نبود ساز و کاری برای استانداردهای اداواری در بخش آسانسور اشاره می کند و تصریح کرد: به صورت کلی در بخش خصوصی، بخش دولتی، نیمه دولتی و عمومی و... برای آسانسورهایی که یک بار استاندارد گرفته اند، سازوکاری وجود ندارد که آن ها را مجبور کند دوباره و بعد از هر دوره زمانی استانداردهای لازم را اخذ کنند؛ باید یک گلوگاهی وجود داشته باشد که این کنترل صورت بگیرد، قبلا شهرداری ها این کار را انجام می دادند ولی آنقدر مشکلات در نقل و انتقالات زیاد بود که این موضوع مهم را کنار گذاشتند.
رئیس هیات مدیره سندیکای آسانسور کشور تاکید کرد: ما نیاز به اجرای درست قانون و لازم الاجرا بودن آن داریم؛ الان قانون وجود دارد و می گوید که استاندارد تنها یک سال اعتبار دارد و به صورت ادواری باید تمدید شود ولی نکته مهم این است که چگونه باید این را کنترل کرد؛ برای اینکه راننده ها تخلف نکنند پلیس وجود دارد و دوربین ها هست ولی در استفاده از آسانسورها این نظارت و جلوگیری از تخلف را شاهد نیستیم.
او در ادامه به از آمادگی سندیکای آسانسور برای بازدید رایگان از آسانسورهای خصوصی و عمومی و سنجش ایمنی آن ها خبر داده و افزود: خواهش ما این است که تمام مدیران ساختمان ها، مسئولان و مدیران سازمان ها و نهادهای عمومی و خصوصی درخواست بازدید از آسانسورهای مجموعه های خود را به سندیکا بدهند تا ما نیز کارشناسانی برای بررسی بفرستیم و خیال آن ها را نسبت به ایمنی آسانسور خود راحت کنیم؛ توجه داشته باشید که این کار کاملا رایگان است و اگر هم تعمیراتی لازم باشد کارشناسان ما بعد از بررسی به مسئول درخواست کننده گزارشی خواهند داد و هزینه ها را اعلام می کنند و در صورت تمایل تعمیرات انجام خواهد شد.
انتهای پیام/