دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
08 خرداد 1396 - 14:26

حناچی: حاتم بخشی املاک نجومی با فروش ذخایر آینده شهر تهران

معاون وزیر راه و شهرسازی نحوه رفتار مدیریت شهری را طی سال‌های اخیر نگران‌کننده دانست و گفت: سازمان و تشکیلات مدیریت‌شهری به پشتوانه آرای‌مردم به وجود آمد که ضمانت حقوق و کیفیت زندگی مردم را در این شهر تضمین کند، اما حالا به نظر می‌رسد باید پلیسی ایجاد کنیم که مراقب این ارگان باشد.
کد خبر : 183416

به گزارش گروه اقتصادی آنا از پایگاه خبری وزارت راه و شهرسازی، پیروز حناچی اعلام کرد: طی ماه‌های گذشته مجموعه انتقادات و مباحث جنجالی درخصوص شهرداری تهران ایجاد شد که از جمله آنها می‌توان به بحث املاک نجومی، رابطه بابک زنجانی با این ارگان، شهرفروشی و حادثه پلاسکو اشاره کرد که معاون وزیر راه و شهرسازی درباره آنها مطالبی را تشریح کرد.


وی اظهار کرد: املاک نجومی به لحاظ قانونی به ما ربطی ندارد. اما واقعیت این است که عدول از برنامه چه در بافت‌های‌فرسوده، ‌چه در منطقه ۲۲ ظرفیتی را به وجود آورده است.


به گفته حناچی، در بحث املاک نجومی شهرداری به واسطه این‌که به منابع آتی ذخایر تهران به صورت بی‌حد و حصر دسترسی پیدا کرده و برنامه را رعایت نکرده بود، ظرفیتی برایش به وجود آمده که حاتم‌بخشی کرده است. اصل قضیه را هم کسی نفی نمی‌کند و فقط روی میزانش بحث می‌کنند. بابک زنجانی ظاهرا به جهت تامین فاینانس و تجهیزات خارجی برای پروژه‌های شهری نقش ایفا می‌کرده و در جاهای دیگر با شهرداری مراوداتی داشته است. سندی که آقای حکیمی‌پور منتشر کرده نشان می‌دهد بابک زنجانی با شهرداری تهاتر می‌کرده، یعنی در جایی خدمات می‌داده و در جای دیگر امکانات می‌گرفته است.


وی تاکید کرد: درخصوص عدم انطباق طرح‌های‌تفصیلی با طرح‌جامع از این عبارت فارسی استفاده می‌کنم که در دیزی باز و گربه هم بسیار بی‌حیا بوده است. در دیزی باز بوده به این معنا که دولت به وظایف حاکمیتی‌اش عمل نمی‌کرده، گربه هم بی‌حیا بوده به این معنی که شهرداری تهران از حداکثر این فرصت به نفع تامین منابع مالی کوتاه‌مدت استفاده کرده است.


باید پلیسی ایجاد کنیم که مراقب مدیریت‌شهری باشد


معاون معماری و شهرسازی وزیر راه و شهرسازی، نحوه رفتار مدیریت شهری را نگران‌کننده دانست و گفت: ما سازمان و تشکیلات مدیریت شهری را به پشتوانه آرای مردم به وجود آوردیم که ضمانت حقوق و کیفیت زندگی مردم را در این شهر تضمین کند. حالا به نظر می رسد باید یک پلیسی ایجاد کنیم که مراقب این ارگان باشد.


وی بیام کرد: شما دیگر به هیچ وجه نمی‌توانید منطقه ۲۲ را به حالت قبل برگردانید. منطقه ۲۲ در افق طرح‌جامع تهران باید تا سال ۱۴۰۴ جمعیتی بالغ بر ۲۱۰ هزار نفر را در خود جای می داد. اما در حال حاضر پروانه برای جمعیتی معادل ۸۰۰ هزار نفر صادر شده و کل اتفاقاتی که در این منطقه افتاده خلاف است. علت اینکه تک تک هم وارد منطقه ۲۲ نشدیم این بود که اعتقاد داریم کل بلند مرتبه‌ سازی و اجرام سنگینی که در این منطقه کار شده اساسا خلاف است و شهرداری اجازه چنین اجحافی را نسبت به مردم تهران نداشته است.


حناچی افزود: بعد از حادثه پلاسکو اطلاعات بلندمرتبه‌سازی را به زور بازرسی از شهرداری گرفتیم، این اطلاعات در شهرداری وجود دارد اما بیرون نمی‌آید. یکی از کارهای خوبی که شهرداری در دوره آقای قالیباف انجام داد که از قبل آغاز شده بود و ایشان هم خیلی سرمایه‌گذاری کرد توسعه رصدخانه تهران است. یعنی اطلاعات تهران با دقیق‌ترین جزییات که بتواند شما را برای تصمیم‌سازی و تصمیم‌گیری هدایت کند وجود دارد.


وی تصریح کرد: این اطلاعات حتی برای اعضای شورای شهر هم محدودیت دارد. در حالی این اطلاعات زمانی ارزش دارد که امکان پالایش، ارزیابی و بررسی را فراهم کند. می‌تواند در اختیار شهروندان یا حداقل در اختیار متخصصان قرار گیرد تا امکان ارزیابی داشته باشد.


طی ۱۰ سال تعداد خانه‌های خالی چهار برابر شد


معاون وزیر راه و شهرسازی درخصوص ۴۹۰ هزار واحد مسکونی خالی در شهر تهران گفت: اخیرا مرکز آمار اولین خروجی‌ها را بیرون داد که نشان می‌دهد ۲ میلیون و ۶۰۰ هزار واحد مسکونی خالی در کل کشور و ۴۹۰ هزار واحد خالی در تهران وجود دارد. یعنی بین دو سرشماری از سال ۱۳۸۵ تا ۱۳۹۵ تعداد واحدهای مسکونی خالی چهار برابر شده است. شما اگر این آمار و اطلاعات را داشته باشید می‌توانید شهر را درست هدایت کنید. یا این اطلاعات را دارید و مسیر خود را تغییر نمی‌دهید یا متخصص تحلیلش را ندارید، یا نمی‌خواهید این اطلاعات بیرون بیاید؛ چون در آن صورت باید جوابگو باشید.


حناچی عنوان کرد: مطالعات اولیه ما که از خود شهرداری هم گرفته شده نشان می‌دهد تعداد مجوزهای صادر شده برای برج‌ها در دوره آقای قالیباف از لحاظ تعداد و حجم با بقیه شهرداران طی سال‌های بعد از انقلاب برابری می‌کند. یعنی خود را حامی ۹۶ درصد می‌دانند اما برجها را برای ۴ درصد می‌سازند.


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب