دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
نایب رئیس کمیسیون پول و سرمایه اتاق تهران

برای افزایش بهره‌وری چاره ای جز ادغام بانک‌ها وجود ندارد

برای افزایش بهره‌وری در صنایع، کارخانه و واحدهای صنعتی ادغام واحدهای کوچکتر به عنوان یک راهکار عنوان می شود اما بانک‌ها از این قضیه مستثنی نیستند و آنها هم برای افزایش بهره‌وری خود باید با یکدیگر ادغام شوند.
کد خبر : 183376

به گزارش گروه اقتصادی آنا از روابط عمومی اتاق بازرگانی تهران، از چند روز پیش که ولی‌الله سیف رئیس کل بانک مرکزی پشینهاد ادغام بانک‌های خصوصی و دولتی را مطرح کرد موجی از همراهی ها و مخالفت ها با این طرح به راه افتاد؛ طرحی که به گفته حسین سلیمی نایب رئیس کمیسیون پول و سرمایه اتاق تهران و از کارشناسان بانکی بسیار مفید خواهد بود و اجرای آن بهره وری در نظام بانکی کشور را افزایش می دهد.


وی ادامه داد: از نظر اصولی و دردنیا شاهد ادغام بانک ها هستیم و این کار برای اصلاح نظام بانکی کشورمان بسیار خوب است؛ اتفاقی که در کشورهای اطراف ما مثل ترکیه هم از 10 سال پیش شروع شده است؛ کاری که بهره وری را افزایش می دهد.


سلیمی افزود: ما دائم اعلام می کنیم که باید بهره وری را در کشورمان در صنایع، کارخانه ها واحدهای دولتی و... باید افزایش دهیم و بانک هم استثنا نیست؛ الان بهره وری بانک ها بسیار پایین است؛ چرا؟ چون تعداد شعبات و کارمندان بانک های ما بسیار زیاد است، آن هم در شرایطی که سیستم های بانکی در تمام جهان از جمله کشور ما رو به پیشرفت است و دیگر کمتر نیاز رجوع افراد به بانک هستیم؛ بنابراین باید روی تعداد شعبات و پرسنل بانک ها تجدید نظر صورت گیرد که این با ادغانم شدنی است.


این کارشناس امور بانکی اظهار کرد: شما الان در خیابان های شهرهای ما به خصوص تهران با تعداد بسیار زیادی شعبه بانک رو به رو هستید که پشت سر هم جای گرفته اند در صورتی که این موضوع را در هیچ کجای دنیا نمی بینید، ما شاهدیم بسیاری از بانک های معتبر جهانی در سال های گذشته 60، 70 درصد شعباتشان را کاهش داده اند و این باعث شده هم هزینه هایشان به شدت کاهش پیدا کند و هم بهره وریشان افزایش یابد.


او در ادامه درباره اینکه درصورت ادغام بانک ها تکلیف بخشی از کارمندان چه خواهد شد، تصریح کرد: چاره ای جز این وجود ندارد که در کشور شغل و کارآفرینی صورت گیرد و این افراد که تخصص های مالی و مدیریت دارند نیز جذب شوند ولی به خاطر اینکه تعدادی از افراد بیکار می شوند نباید جلوی رشد بهره وری را گرفت، چالشی که الان در صنایع دولتی مانند ذوب آهن و ... هم شاهد هستیم. در واقع آن چه در حال حاضر اتفاق می افتد هزینه های بسیاری است که به مجموعه ها تحمیل می شود و بهره وری به شدت افت می کند و قیمت تمام شده تولید و خدمات هم افزایش می یابد و غیر رقابتی می شود. ما به جای اینکه بهره وری مجموعه ها را پایین نگهداریم تا اشتغال آسیب نبیند باید با جذب سرمایه گذاری و حمایت از سرمایه گذاران اشتغال جدید و پویا در کشور ایجاد کنیم و این گونه به رشد 8 درصدی خواهیم رسید.


این عضو هیات نمایندگان در پاسخ به اینکه آیا ادغام بانک ها نیاز به قانون جدید دارد و اصلا قانونی است؟ تاکید کرد: تنها جایی که در قانون اجازه ادغام وجود دارد و براساس اساسنامه بانک هاست در یانک است؛ در قانون بانکداری هم این موضوع دیده شده آن هم در شرایطی که حتی در قانون تجارت این موضوع دیده نشده است؛ بنابراین از نظر قانونی هیچ مشکل و مانعی برای ادغام بانک ها وجود ندارد و تنها با رضایت سهام داران این مهم شدنی است.


سلیمی اضافه کرد: به اعتقاد من در مرحله اول 10 بانک امکان ادغام دارند یعنی از 30 بانک خصوصی و دولتی که در حال حاضر فعالیت می کنند، در مرحله اول 10 بانک می توانند ادغام شوند و تعدادشان به 20 برسد و درمرحله بعدی هم تعدادشان در صورت نیاز به 15 بانک و حتی کمتر می تواند برسد و این هیچ مشکلی به وجود نخواهد آورد.


این کارشناس امور بانکی بیان کرد: فکر می کنم روند ادغام بانک ها به گونه ای است که در آینده نه چندان دور ما شاهد ادغام بانک ها خواهیم بود و از همین حالا هم مذاکراتی بین بانک ها برای ادغام شروع شده است که البته تا به نتیجه نرسیدن امکان اعلام اسامی وجود ندارد.


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب