دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
27 ارديبهشت 1394 - 12:15

وعده آخوندی برای بازبینی کل خطوط ریلی تهران

وزیر راه و شهرسازی با بیان این که میزان ترانزیت ریلی در دو ماهه نخست سال جاری نسبت به مدت مشابه سال گذشته صد درصد رشد داشته است گفت: برای توسعه حمل ونقل ریلی نیازمند اعمال سیستم یکپارچه هستیم.
کد خبر : 18304

به گزارش خبرنگار گروه اقتصادی خبرگزاری آنا، عباس آخوندی در مراسم آغاز به کار سومین نمایشگاه بین المللی حمل ونقل ریلی صنایع و خدمات وابسته که صبح امروز در محل دائمی نمایشگاه‌های بین المللی تهران گشایش یافت، گفت: شرایط فعلی شرایط رستاخیز و تحولی عظیم در صنعت ریلی کشور است، چرا که باید مبنای حرکت در جمهوری اسلامی ایران و نیز صنعت ریل در کشور شود.


وی افزود: برای تحقق این امر نیاز داریم که دانشگاه، صنعت، حرفه، سیاست و سرمایه با یکدیگر متصل و یکپارچه شوند، چرا که راه حل توسعه حمل ونقل ریلی کشور مساله یکپارچگی است.


وزیر راه و شهرسازی با بیان اینکه طبق برنامه توسعه اقتصادی باید تا سال ۱۴۰۰ حدود ۲۵ میلیارد دلار در بخش زیر ساخت، روساخت و تجهیزات حوزه حمل و نقل ریلی سرمایه گذاری شود، اظهار کرد: در صورت تحقق یکپارچگی در توسعه حمل و نقل ریلی، رقم یاد شده به هیچ وجه بلندپروازانه نیست.


وی ادامه داد: متاسفانه در حوزه حمل ونقل ریلی در کشور، دچار انقطاع‌های بسیار مهمی هستیم و زمانی که از یکپارچگی صحبت می‌کنیم به معنی آن است که زمینه جابه‌جایی مسافر و کالا از بندر تا مقصد در اقصی نقاط کشور توسط ریل و حمل و نقل ریلی باید فراهم شود.


آخوندی با بیان اینکه اکنون هیچ کالایی از بندر تا مقصد توسط حمل ونقل ریلی جابه‌جا نمی‌شود تصریح کرد: متاسفانه چنین انقطاع‌هایی در سیستم ریلی جابه‌جایی مسافر نیز چه در شهر‌ها و چه در خارج از شهر‌ها وجود دارد.








وزیر راه و شهرسازی از انعقاد قرارداد برای متصل کردن حمل ونقل درون شهری و برون شهری ریلی در سراسر کشور خبر داد و گفت: کل خطوط ریلی در تهران و حومه طبق این قرارداد از نو بازبینی و طراحی مجدد خواهد شد

وی افزود: در شهرهای بزرگی چون تهران ایستگاه‌های راه آهن و تجیهزات حمل و نقل ریلی متعلق به ۷۰ سال پیش است و این در حالی است که در طول این سال‌ها جمعیت و نیاز کشور چندین برابر شده است.


او با تاکید بر اینکه باید سیستم ایستگاهی درون شهری و برون‌شهری در ناوگان حمل و نقل ریلی به یکدیگر متصل شوند، گفت: در حال حاضر در پیرامون و حومه تهران ۴ میلیون نفر زندگی می‌کنند که به دلیل انقطاع‌های حمل ونقل ریلی در ایستگاه‌های درون‌شهری و برون‌شهری، عمده حمل و نقلشان توسط جاده انجام می‌شود.


آخوندی با اعلام اینکه زارت راه و شهرسازی سه بحث جابه‌جایی بار، مسافر و اتصال ایستگاه‌های حومه و درون شهری را همزمان با هم در دست مطالعه و انجام دارد، اظهار کرد: باید یک بازسازی ساختاری در کل صنعت ریلی کشور صورت گیرد که به موجب آن تمامی انقطاع‌های ناوگان ریلی کشور از بین برود.


وزیر راه و شهرسازی از انعقاد قرارداد برای متصل کردن حمل ونقل درون‌شهری و برون‌شهری ریلی در سراسر کشور خبر داد و گفت: کل خطوط ریلی در تهران و حومه طبق این قرارداد از نو بازبینی و طراحی خواهد شد.


وی گفت: متاسفانه در حال حاضر بسیاری از ایستگاه‌های ریلی برون شهری ۱۲ تا ۱۵ کیلومتر بیرون از شهر تعبیه و ساخته شده‌اند و مسافر باید پس از پیاده شدن از قطار دوباره برای تردد به شهر از وسیله نقلیه دیگری استفاده کند.


وزیر راه و شهرسازی با تاکید بر اینکه بحث یکپارچگی باید در تمامی حوزه‌های حمل و نقل از جمله حمل ونقل هوایی ریلی زمینی مورد توجه و سرلوحه برنامه‌ها قرار گیرد، گفت: فرودگاه امام خمینی در سال ۸۲ ساخته و راه اندازی شده‌ است، ولی هنوز کسی نمی‌تواند از طریق حمل ونقل ریلی به فرودگاه رفت و آمد کند که این نشان می‌دهد تا چه حد مساله یکپارچگی در حمل و نقل کشور ضرورتی اجتناب‌ناپذیر است.


وی در ادامه با بیان اینکه ایران به دنبال اتصال خطوط ریلی به کشورهای افغانستان، عراق، ترکیه و آسیای میانه است، اظهار کرد: البته در حال حاضر راه آهن ایران در حال وصل شدن به ناوگان ریلی عراق است و این به معنای آن است که ایران از عراق تا چین می‌تواند ناوگان ریلی داشته باشد.


او همچنین از وصل شدن راه آهن ایران به کشور سوریه در صورت برقراری امنیت در آن کشور خبرداد و گفت: توسعه حمل ونقل ریلی کشور در سطح داخلی و خارجی می‌تواند ایران را به چهار راه حمل ونقل مطمئن در منطقه تبدیل کند.


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب