دو خبر از فیلم «حیوان» منتخب جشنواره کن
به گزارش گروه رسانههای دیگر آنا از مهر روز گذشته ۵ خرداد ماه جایزه دوم بخش سینه فونداسیون هفتادمین جشنواره فیلم «کن» به «حیوان» ساخته بهرام و بهمن ارک از مدرسه ملی سینمای ایران اهدا شد که حجت الله ایوبی رییس سابق سازمان سینمایی روز گذشته در پیامی این موفقیت را تبریک گفت.
متن پیام او به شرح زیر است: «مدرسه ملی سینمای ایران پس از یک سال تاسیس از بین ۶۲۶ مدرسه جهان مقام دوم را در جشنواره کن بدست آورد. آفرین به برادران ارک و همه کسانی که در راه اندازی مدرسه ای به نام سینمای ایران کوشیدند. بدان امید که این دستاورد دولت تدبیر و امید چون گروه «هنر و تجربه» که خود مدرسه ای دیگر است برای سینمای اندیشه، از گزند حوادث روزگار در امان باشد. برادران ارک و خَیل عظیم جوانان خوش ذوق ایران شاد باشند که روزگازشان تازه آغاز شده و این هنوز از نتایج سحر است...»
در پی این موضوع برادران ارک هم امروز ۶ خرداد ماه از رییس سابق سازمان سینمایی تشکر کردند.
متن پیام آنها به شرح زیر است: «جناب آقای حجت الله ایوبی همراهی و حضور دلگرم کننده شما طعمی داشته و دارد که فیلمسازان جوان کشورمان تاکنون به ندرت تجربهاش کردهاند. به خود میبالیم که توانستهایم با حمایتهای مدرسه ملی سینمای ایران که حاصل آینده نگری و درایت شما است بار دیگر نام ایران را به گوش جهانیان برسانیم. امیدواریم که گرمای حضورتان بر سر فیلمسازان جوان، انجمن سینمای جوانان ایران و خانواده فیلم کوتاه که تمام قد منادی فرهنگ ایران عزیزمان هستند پایدار باشد و کم لطفی مدیران دیگر هر روز کمتر و کمتر شود. امیدواریم که نهالهای جوان شما، مدرسه ملی سینمای ایران و گروه «هنر و تجربه» روزی به درختانی بزرگ و شاداب بدل شوند که زیر سایهشان نه یک یا ۲ جوان که نسلهای آینده کشور تربیت شوند و به خود ببالند.»
همچنین سیدصادق موسوی مدیرعامل انجمن سینمای جوانان ایران به مناسبت دریافت جایزه دوم بخش سینه فونداسیون جشنواره فیلم کن توسط بهرام و بهمن ارک یادداشتی را منتشر کرد.
در این یادداشت آمده است: «درخشش سینمای ایران در عرصه بینالمللی و برافراشته شدن پرچم کشور عزیزمان در تمام محافل سینمایی اگر چه از فرط تکرار دیگر خبر تازه و نوظهوری نیست اما هر بار که سینمای جهان به وجود رقیب سرسختی چون سینمای ایران اذعان میکند مایه فخر ایران و ایرانی میشود. تعدد جوایز سینمای ایران در چند سال اخیر شگفتانگیز و غرورآفرین است. در این بین سینمای کوتاه سهم به سزایی از این دستآورد دارد. به جرات می توان گفت روزهای کمی در طول سال است که فیلم کوتاهی از ایران در جشنوارهای در گوشهای از جهان به نمایش در نیاید. بخش قابل توجهی از لیست بلند بالای جوایز سینمای ایران متعلق به فیلم کوتاه است که تازهترین و مهمترین آن در این روزها جایزه ارزشمندی است که بهرام و بهمن ارک از جشنواره فیلم کن به دست آوردند. ضمن تبریک به این دو برادر هنرمند و خانواده فیلم کوتاه آرزو می کنم فیلم کوتاه ایران همچنان در محافل سینمایی معتبر جهان افتخارآفرین باشد و بازتاب موفقیتهایش بیش از پیش در رسانههای داخل انعکاس داشته باشد.»
واکنش داودنژاد به جایزهی اخیر «کن»
همچنین علیرضا داودنژاد در خصوص این فیلم گفت: فیلم «حیوان» که در جشنواره «کن» موفق به دریافته جایزه شده، اولین مشق سینمایی «برادران ارک» در مدرسه ملی سینما است.
در هفتادمین دوره جشنواره فیلم کن که در حال برگزاری است، فیلم کوتاه «حیوان» ساخته بهرام و بهمن ارک موفق به کسب جایزه دوم بخش سینه فونداسیون شد؛ این جایزه جدا از ارزش خاص خود از این جهت مورد توجه قرار گرفته است که به نوعی محصول مدرسه ملی سینمای ایران محسوب میشود؛ مدرسهای که بیش از یک سال از عمر آن و شروع به کار جدیاش میگذرد ولی به نظر میرسد با توجه به ادامه پیدا نکردن برخی برنامههای این مدرسه باید تغییراتی اساسی در آن اتفاق بیفتد تا اهدافی که تعیین شده بودند محقق شوند.
با این حال علیرضا داودنژاد ـ مدیر پیشین آموزش این مدرسه ـ درباره این جایزه سینمایی و اینکه آیا فیلم «حیوان» در همان زمان مدیریت وی ساخته شده است؟ بیان کرد: بله، زمستان سال ۹۴ بود که وارد مدرسه شدم و تا زمستان ۹۵ هم در آنجا بودم که در این مدت چند کار اساسی انجام شد. اولین اقدام تشکیل 6 دپارتمان فیلمنامهنویسی، کارگردانی، فیلمبرداری، صدابرداری، تدوین و تهیه و تولید بود. اقدام بعدی جلب همکاری اساتید حرفهای سینما و مدرسان نخبه دانشگاهی بود، سپس برگزاری آزمون و مصاحبه و انتخاب ۲۰ هنرجو از سراسر کشور اقدام بعدی این مدرسه بود.
او دو کار اساسی دیگر این مدرسه را طراحی و اجرای دوره آموزشی مقدماتی و تأسیس کارگاههای فیلمبرداری، صدا، مونتاژ و CGI عنوان کرد و افزود: فیلم «حیوان» اولین مشق سینمایی برداران ارک در دوره مقدماتی مدرسه ملی است و البته هنرجویان دیگر نیز در این دوره مشقهای سینمایی خوبی کردند که بسیار امیدوارکننده است.
داودنژاد درباره اینکه لفظ «مشق» را برای کار این هنرجویان عنوان میکند، توضیح داد: قرار بود در مدرسه، کار آموزش به صورت کارگاهی صورت گیرد. در این روش هر فیلمی که هنرجو با کمک دپارتمان میسازد به منزله مشقی است که نشان میدهد او کجای کار است و بیشتر به چه آموزشی و چه اساتیدی نیاز دارد.
این فیلمساز در پاسخ به اینکه آیا روش آموزش کارگاهی همچنان در مدرسه ادامه دارد؟ گفت: تاجایی که اطلاع دارم خیر و این کارگاهها عملا تعطیل شده است. هنرجویان هم مانند سایر نهادهای آموزشی سینما وقتشان را در کلاس و پای تخته سیاه میگذرانند و مشق سینمایی دیگری هم انجام ندادهاند.
انتهای پیام/