دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
06 خرداد 1396 - 10:20
مهدی شیخ موحد*

بهره‌وری از فرصت‌های ماه مبارک رمضان

کد خبر : 182596

ماه رمضان ماه میهمانی خداست و بنده او باید برای استفاده از این فرصت‌های طلایی در این ماه بالاترین بهره‌وری را داشته باشد، ماهی که لحظه به لحظه‌اش و حتی خواب و نفس کشیدنش برای انسان عبادت محسوب می‌شود.


نام رمضان با میهمانی آمیخته شده است و انسان بر خوان باکرامت پروردگار خود می‌نشیند اما نه از لحاط جسمی بلکه از لحاظ روحی و باید برای جمع کردن حسنات و رفع سیئات در این چند روز تلاش کند.


خدای متعال می خواهد بی‌بهانه بندگان خود را پاک به سمت خود بکشاند و هر فرصتی را برای بندگان خود، این اشرف مخلوقات قرار داده است. از ماه‌های خوب خدا تا اعمال‌ کوچکی که ثواب‌های آسمانی دارد و برای بنده اجر و ثوابی اخروی دارد، خدا بهانه بهشت و تقرب را برای بندگان خود قرار داده است و خور و خواب و خشم و شهوت انسان را از رسیدن به خدای مهربانی‌ها باز می دارد.


اگر در آیات قرآن بنگریم آن طوری که خداوند زیبایی بهشت را برای ما ترسیم کرده است کمتر ترس و وحشت جهنم برای بندگان خود بیان کرده است خدایی که در عین حال نذیر است، بیشتر مبشر است و رحیم و رحمانیت خداوند بر دیگر صفات او برتری دارد. خدایی که نمی خواهد بندگانش از او دور شوند بهانه‌هایی را برای آنان (کوچک و درشت) درست می کند تا با بهترین شکل به سمت خدا بروند.


یکی از برترین ماه‌های خداوند منان ماه مبارک رمضان است، ماهی که در آن درهای آسمان باز می شود و از روزه دار تا گناهکار در این ایام حالات دیگری دارند. در این ماه انسان روزه دار و مومن سعی می کند تا خود را به خدا نزدیک تر کند و انسان های گناهکار از ترس غضب الهی و شرم از بندگان خوب خدا کمتر گناه می کنند. ماه رمضان در واقع ترمزی است برای انسان چه متقین و چه گناهکاران.


طبق آمار و ارقام در ماه‌هایی نام و یاد خدا و اهل بیت (ع) بیشتر در آن مشهود است، جرم کمتر اتفاق می افتد و این با فطرت انسان ارتباط دارد و یکی از مقوله های مهم آن خداترسی است و در این راه، انسان برای رسیدن به خدا و پاک شدن سعی می کند بنده خوبی برای خدا باشد.


حال انسانی که برای میهمانی به جایی دعوت می شود باید شرایط میهمانی را داشته باشد و این شرایط را برای بهتر بودن در نزد میزبان تا آخرین ساعات حضورش نگاه دارد حال که این ماه؛ ماه خداست و میزبان هم مخلوق او. باید در این ماه طبق دستورات میزبان عمل کرد تا در روز آخر از این آزمون سربلند بیرون آمد و خشنودی و رضایت میزبان را با عملکرد خوب خود به دست آورد. ماهی که با چشم برهم زدنی تمام می‌شود؛ باید دید پایان این ماه ما جزء کدامین دسته هستیم، میهمانان خوشحال یا میهمانان مغموم.»


*رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد سپیدان


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب