دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
26 ارديبهشت 1394 - 12:48

قیمت تضمینی جایگزین خرید تضمینی می‌شود

مدیرعامل بورس کالای ایران اعلام کرد: با تصویب هیات دولت، اجرای سیاست قیمت تضمینی با دو کالای ذرت و جو در بورس کالای ایران عملیاتی می‌شود.
کد خبر : 18197

به گزارش گروه اقتصادی آنا و به نقل از روابط عمومی و امور بین الملل بورس کالای ایران، حسین پناهیان گفت: عملیاتی شدن سیاست قیمت تضمینی در بورس کالا، به واسطه اعتقاد دولت یازدهم و شخص وزیر جهاد کشاورزی به این بورس در حال تحقق است.


وی اظهار کرد: بورس کالا از زمان دولت قبل پیگیر موضوع سیاست قیمت تضمینی بود و تلاش‌های زیادی برای اجرای آن و کمک به بازرگانی کشاورزی کشور داشته است که در نهایت این مهم در دولت یازدهم و در سال 1394 محقق شد.


مدیرعامل بورس کالای ایران توضیح داد: طی جلسات مشترک بورس کالای ایران و مسئولان وزارت جهاد کشاورزی و سازمان‎های ذی‏ربط به ویژه سازمان مرکزی تعاون روستایی ایران، برای اجرای ماده 33 قانون افزایش بهره‌وری بخش کشاورزی در سال 1394، پنج محصول زراعی و دو محصول حوزه طیور به عنوان محصولات منتخب برای اجرای آزمایشی سیاست قیمت تضمینی در نظر گرفته شدند.


پناهیان افزود: در ادامه جلسات و بررسی‌های متعدد، این موضوع در کمیسیون اقتصادی دولت طرح شدکه در نهایت با تصمیم این کمیسیون، دو محصول جو در استان کرمانشاه و ذرت در استان‎ خوزستان برای اجرای سیاست قیمت تضمینی در سال 1394 انتخاب شدند که تصمیم کمیسیون اقتصادی نیز با طرح در هیات دولت تصویب شد.


مدیرعامل بورس کالای ایران با بیان اینکه امسال اولین سال اجرای سیاست قیمت تضمینی است، گفت : برای توسعه و موفقیت این سیاست نیازمند حمایت و پشتیبانی دولت و بخش کشاورزی کشور هستیم.


وی همچنین با اشاره به اینکه سیاست قیمت تضمینی در حقیقت جایگزین سیاست خرید تضمینی می‌شود، اظهار کرد: عملیاتی شدن و همه‌گیر شدن سیاست قیمت تضمینی در بخش‌های مختلف کشاورزی کشور بدون شک باعث کاهش بار مالی دولت می‌شود و در این حال کم‌توجهی به مطالبات مالی کشاورزان و فساد محصولات کشاورزی را به حداقل ممکن می رساند.


مدیرعامل بورس کالای ایران افزود: در همین حال این امکان فراهم می‌شود که کشاورزان از گواهی سپرده کالایی خود نزد انبارهای تاییدشده به عنوان اوراق بهادار برای اخذ منابع مالی از سیستم بانکی و نیز تامین مالی از طریق فروش آنها بهره‌مند شوند.


پناهیان تصریح کرد : نخستین و مهم‎ترین مرحله برای اجرای سیاست مذکور، تامین اعتبار مورد نیاز آن است و اصلی‌ترین بخش این فرآیند را تشکیل می‌دهد که مسئولیت پیشنهاد آن بر عهده وزارت جهاد کشاورزی است.


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب