دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس

فرصت اقتصادی چند بار در نمی‌زند

عضو هیات رئیسه کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی گفت: انتقاد از نحوه اجرایی شدن نظام تولیدی از این منظر دارای اهمیت است که حتی تولید داخلی برای صادرات به کشورهای همسایه نیز به دلیل کیفیت و قیمت، برای آنها مقرون به صرفه نیست.
کد خبر : 181682

محمدرضا پورابراهیمی، رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی با اشاره به چگونگی رونق تولید محصولات صادراتگرا به خبرنگار اقتصادی آنا گفت: مهمترین ضعف نظام تولیدی، چگونگی اجرای فرآیند،‌ قوانین و استفاده از ظرفیت‌های داخلی در تولید است؛ چراکه طی سال‌های گذشته فرصت‌های تجاری در اقتصاد را به صدا درآورده ولی نتوانستیم که از این فرصت‌ها استقبال کنیم.


وی به رقابت‌پذیر نبودن قیمت‌وکیفیت کالاهای ایرانی اشاره کرد و ادامه داد: انتقاد از نحوه اجرایی شدن عملیات تولیدی از این منظر دارای اهمیت است که حتی تولید محصولات کشاورزی داخلی برای صادرات به کشورهای همسایه مقرون به صرفه نیست ضمن آنکه هیچکدام از محصولات کشاورزی و حتی گلخانه‌ای قابلیت صادرات انبوه را ندارد.


نماینده مردم در خانه ملت با اشاره به اینکه تولید نیازمند ارائه تسهیلات رقابتی است، تاکید کرد: ارائه تسهیلات برای نوسازی بنگاه‌های تولیدی در شرایطی که بسیاری از تجهیزات آنها فرسوده و هزینه‌بردار شده یکی از لازمه‌های اساسی بهبود بهره‌وری و رقابت‌پذیری است؛ اما باید در مقابل ارائه تسهیلات، برنامه‌های استراتژیک و توسعه‌ای آن بنگاه نیز مورد مطالعه قرار بگیرد.


عضو هیات رئیسه کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه بنگاه های کشاورزی نیز از توسعه نباید غافل شوند،‌ خاطرنشان کرد: کشورهای شمالی ایران به‌خاطر شرایط اقلیمی خود در آب‌وهوای سرد به سر می برند یا حتی کشور روسیه به‌دلایل تحریمی از سوی اتحادیه اروپا یا تحریم ترکیه توسط دولت روسیه نیازمند تامین بازار محصولات کشاورزی بود، آیا از لحاظ مدیریتی توانستیم شرایط تامین بازار روسیه و البته تولید، ارزآوری، اشتغال را برای کشور فراهم کنیم.


پورابراهیمی تاکید کرد: رابطه سیاسی بین ایران و روسیه بر هیچ کس پوشیده نیست، اما مجموع صادرات ایران به روسیه در سال گذشته تنها 300 میلیارد دلار و یک‌پنجم میزان واردات روسیه به ایران بود.


رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس در پایان خاطرنشان کرد: حمایت‌ از تولید محصولات صادراتی، مهمترین راه رشد اقتصادی،‌ ایجاد شغل پایدار، تولید پایدار و افزایش معیشت است تا تکیه بر صادرات نفتی و فرآورده‌های آن کم شود.


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب