دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
31 ارديبهشت 1396 - 13:53
مسئول تیم رباتیک دانشگاه آزاد دماوند:

پرافتخارترین تیم رباتیک شرق تهران برای مسابقات ربوکاپ ۲۰۱۷ ژاپن آماده می‌شود

تیم رباتیک دانشگاه آزاد اسلامی واحد دماوند در دوازدهمین دوره مسابقات بین‌المللی ربوکاپ آزاد ایران موفق به کسب مقام سوم در لیگ ربات امدادگر واقعی و راهیابی به مسابقات ربوکاپ ۲۰۱۷ ژاپن شد.
کد خبر : 181121

دکتر پیام پرکار رضاییه عضو هیات علمی واحد دماوند، سرپرستی و هدایت این تیم را بر عهده داشت؛ او به مناسبت این موفقیت درباره نحوه کار و برنامه‌های آینده تیم رباتیک دانشگاه آزاد اسلامی واحد دماوند با خبرنگار خبرگزاری آنا گفت‌وگو کرد:


* از سابقه فعالیت تیم برای شرکت در مسابقات توضیح دهید.


- شکل گیری و قدمت تیم رباتیک در واحد دماوند سابقه طولانی دارد و مملو از مدال‌های رنگارنگ از مسابقات مختلف است و می‌توان گفت که تیم رباتیک دانشگاه آزاد اسلامی دماوند، پرافتخارترین تیم رباتیک در شرق استان تهران است.


هسته اولیه تیم رباتیک این واحد دانشگاهی در سال 1387 و با ساخت ربات مین یاب دستی کار خود را آغاز کرد و با همان ربات موفق به کسب چندین مقام ارزشمند شد. سپس کار ساخت ربات امدادگر را در دستور کار خود قرار داد و در این زمینه هم موفق عمل کرد و حتی توانست رتبه های بین المللی نیز کسب کند.


در کل تیم روند رو به رشدی را پیموده است. نخستین موفقیت تیم رباتیک واحد دماوند کسب مقام اول در مسابقات مقاومت اسلامی در سال 1388بود. پس از آن هم در مسابقات سما شیراز اول شدیم. در مسابقات جوان خوارزمی هم به مقام دوم دست پیدا کردیم؛ به ویترین موفقیت های این تیم باید کسب مقام‌های مختلف در چندین دوره از مسابقات بین المللی ایران اپن از جمله 2015و 2014 و 2012، کسب مقام جشنواره های مختلف جوان خوارزمی، کسب مقام در شاخه بهترین عملکرد بازوی ربات امدادگر در مسابقات بین المللی رباتیک مکزیک، مقام اول مسابقات کشوری خیام و کسب رتبه اول در مسابقات بین المللی امیرکبیر در سال 1395 نیز اضافه کرد.


واحد دماوند در زمینه ساخت ربات نیز فعال بوده و علاوه بر ربات‌های مین یاب و امدادگر، ربات های پرنده و زیردریایی هم ساخته و در اختیار دارد و جالب است بدانید که ربات زیردریایی ما در مسابقات کشوری که در چابهار برگزار شد و با اینکه دماوند شهری کوهستانی است و با دریا بیگانه است، موفق به شکست تیم های مطرح کشور و کسب مقام شد.


* اعضای تیم را بر چه اساسی انتخاب کرده ‏اید؟



- اعضای تیم بر اساس دانش فنی و اطلاعات و کارهایی که مورد نیاز برای ساخت این ربات ها بوده است و اینکه روحیه کار تیمی را داشته باشند، انتخاب می‌شوند. این تیم تغییرات زیادی را به خود دیده و تیم حال حاضر سومین گروهی هستند که در زمینه رباتیک با دانشگاه همکاری می کنند؛ البته تعدادی از آنان از سالیان گذشته با ما همکاری داشته و دارند و در واقع تیم جدید ما ترکیبی از نفرات باتجربه گذشته و نیروهای جدید و مستعد است.


* آیا کارهای دیگری نیز در زمینه رباتیک در دانشگاه آزاد دماوند انجام داده اید؟


- بله، دانشگاه آزاد اسلامی دماوند با نگاه باز و افکار مدبرانه مسئولان این دانشگاه و در راس آن دکتر محمود صفری رئیس واحد، موفق به میزبانی و برگزاری یک دوره مسابقات کشوری رباتیک در شهر دماوند نیز شده است و قصد داریم در آینده نزدیک دومین دوره این مسابقات را برگزار کنیم.


* برنامه تان برای آینده چیست؟


- با توجه به اینکه تیم موفق به کسب مجوز حضور در مسابقات جهانی ژاپن شد، قصد داریم با حمایت حوزه معاونت پژوهش و فناوری واحد دماوند و در آینده ای نزدیک تیم را برای حضور در این رقابت جهانی آماده کرده پس از آن در سایر مسابقات ملی و بین المللی شرکت کنیم. البته برگزاری کلاس های آموزشی برای کودکان و نوجوانان دماوندی نیز برای فصل تابستان برنامه ریزی شده و در حال انجام است.


* آیا برای دانش آموزان و دانشجویان شهر دماوند و کسانی که به این گونه فعالیت‌ها علاقه‌مندند، برنامه ای دارید؟



- بله. خوشبختانه با توجه به کسب تجربه های مفید در مسابقات مختلف کشوری و جهانی، دانشگاه آزاد دماوند به عنوان یکی از معتبرترین مراکز آموزشی کشور در رشته رباتیک شناخته شده است و با در اختیار داشتن استادان بسیار توانمند و نظم و انضباطی مثال زدنی در برنامه ریزی و آموزش گروه های مختلف سنی توانسته گام های بلندی را در زمینه توسعه دانش رباتیک بردارد.


علاوه بر این با توجه به وجود کارگاه ها و آزمایشگاه های مجهز فنی دارای برتری برنامه ریزی و امکانات نسبت به سایر واحدهای دانشگاهی و آموزشگاهی منطقه است. اکنون نیز با مشاوره هایی که با مسئولان دانشگاه انجام شده، قصد داریم از بهترین آزمایشگاه ها و فضای لازم برای یادگیری که در شهر موجود است برای آموزش به متقاضیان، استفاده کنیم و در آینده نزدیک اطلاع رسانی لازم در این خصوص انجام می شود و به اطلاع مردم دماوند خواهد رسید تا بتوانند برای فرزندان خود برنامه ریزی کنند.


* درباره کسب مقام سوم در دوازدهمین دوره مسابقات بین‌المللی ربوکاپ آزاد ایران توضیحاتی بیان کنید.


- بنده دارای مدرک دکتری کامپیوتر و عضو هیات علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد دماوند و سرپرست تیم رباتیک DML این واحد دانشگاهی هستم.


در دوازدهمین دوره مسابقات بین المللی ربوکاپ آزاد ایران که از 15 فروردین در محل دائمی نمایشگاه های بین المللی تهران و با حضور تیم هایی از کشورهای آمریکا، آلمان، هند، ژاپن، چین و سنگاپور برگزار شد، در لیگ ربات امدادگر واقعی، موفق به کسب مقام سوم شدیم.


مسابقات در سطح بسیار وسیع و با حضور کشورهای مختلف دنیا و در لیگ های ربات های فوتبالیست، امدادگر مجازی و واقعی، ربات های خانگی، مین یاب دستی و خودکار، ربات پرنده و فوتبالیست انسان نما وچند لیگ دیگر برگزار شد و حضور در این مسابقات و کسب مقام در آن موفقیتی بود که با تلاش مسئولان دانشگاه و همه اعضای تیم محقق شد.


دوازدهمین دوره مسابقات بین‌المللی ربوکاپ آزاد ایران ۲۰۱۷ از روز ۱۵ فروردین‌ 1396 با حضور تیم‌های دانشجویی آغاز به کارکرد و با حضور تیم‌های دانشجویی داخلی و خارجی به کار خود ادامه داد.


تیم‌هایی از کشورهای ایران، آمریکا، آلمان، هند، ژاپن، چین و سنگاپور در مسابقات امسال حضور داشتند که بر اساس رأی داوران در لیگ ربات امدادگر واقعی تیم‌های MRL از دانشگاه آزاد اسلامی قزوین، YRA از دانشگاه آزاد اسلامی یزد و DML از دانشگاه آزاد اسلامی دماوند، بیشترین امتیازها را به دست آوردند و در نهایت تیم رباتیک دانشگاه آزاد اسلامی واحد دماوند موفق به کسب مقام سوم و راهیابی به مسابقات ربوکاپ ۲۰۱۷ ژاپن شد.


مسئول هماهنگی تیم واحد دماوند سمیع بهنام و سایر اعضای تیم احمد رضا دادفر، سید جواد حسینی، پاشا پرکار، سید سعید مشهدی، پوریا میرمحمدی، محمد امین زاور، محمدحسن میرمحمدی و امیرحسین رسولی بودند و همه دست به دست هم دادند تا این تیم در مسابقات موفق باشد و نسبت به گذشته از رشد قابل قبولی برخوردار شود.


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب