تولید 150 هزار بشکه نفت از میدان آزادگان جنوبی تا پایان سال 96
به گزارش خبرنگار گروه اقتصادی آنا، نورالدین شهنازی زاده، مدیرعامل شرکت مهندسی و توسعه نفت (متن) گفت: دولت یازدهم در یکی از مهمترین سیاستهای خود، برداشت از میدانهای راهبردی و مشترک را در اولویت قرار داد و توسعه میدانهای غرب کارون نتیجه تدبیر این دولت به شمار میرود.
وی اظهار کرد: بدون تردید در ماههای پایانی دولتها می توان کارنامه اقدام و عمل آنها را مشاهده کرد، درباره دولت یازدهم هم اگرچه موارد بزرگی همچون پایان و راه اندازی 11 فاز پارس جنوبی، مجتمعهای پتروشیمی و یا فاز نخست پالایشگاه ستاره خلیج فارس وجود دارد اما جهش در توسعه میدانهای غرب کارون یکی از بزرگترین دستاوردهای ناشی از تدبیر و سیاست اصولی این دولت است.
شهنازیزاده گفت: واقعیت این است که اصلی ترین عامل توسعه پرشتاب میادین غرب کارون ، ظهور «اراده و عقلانیت» در تئوری های توسعه میدانهای نفت و گاز بود که سبب شد پروژههای تعریف شده با سرعت مناسب به اهداف خود دست یابند.
مدیرعامل شرکت متن افزود: البته تدابیر و سیاستهای توسعه گرایانه دولت یازدهم در صنعت نفت تنها به موضوع تولید منتهی نمی شود و بهویژه در روش رویارویی با مباحث توسعه میدانها هم وارد مراحل جدیدی شدهایم که استفاده از دستگاههای فرآورش سیار نفت یکی از مهمترین آنهاست.
شهنازی زاده در توضیح بیشتر گفت: بهطور معمول در پروژههای توسعه میدانها مرسوم بود که عملیات برداشت پایدار نفت را به تاسیس و آماده بودن واحدهای بزرگ فراورش نفت همان میدان مرتبط میکردند و چه بسا در گذشته، برخی میدانهای نفتی ایران به دلیل تاخیر در ساخت و تکمیل واحدهای فراورش نفت با تاخیر به مرحله تولید رسیدند اما در دولت یازدهم از آنجا که بحث تولید از میادین مشترک به یک "اولویت" و ضرورت کلیدی تبدیل شد، روشهای گوناگونی برای مدیریت روند تولید در نظر گرفته شد.
مدیر عامل شرکت مهندسی و توسعه نفت ادامه داد: در برخی موارد در توسعه میدانهای غرب کارون و سایر میادینی که شرکت متن مسئولیت توسعه آنها را بر عهده داشت، از ظرفیت خالی برخی واحدهای فرآورشی مجاور استفاده شد و یا در جدیدترین رویکرد استفاده از دستگاه های فرآورش سیار نفت در دستور کار قرار گرفته است.وی با تاکید بر اینکه سیاست اولویت دهی به تولید از میادین مشترک مصداق بارز اقتصاد مقاومتی و تامین کننده منافع ملی ایران است، خاطر نشان کرد: با توجه به مشترک بودن میدان آزادگان جنوبی با کشور عراق ، وزارت نفت و شرکت متن به عنوان مجری توسعه این میدان ، توقف توسعه را به هیچ بهانه ای نمی پذیرند و به همین دلیل فقدان ظرفیت نمک زدایی و فرآورش نفت تولیدی این میدان، باعث نشد حتی یک ساعت در روند توسعه آن وقفه ایجاد شود.
شهنازی زاده یادآور شد: یونیتهای فرآورش سیار نفت که امروزه در بسیاری از کشورهای جهان از جمله عربستان، الجزایر، تونس و امارات در حال استفاده است به عنوان یک شیوه جدید در کمک به سرعت یافتن توسعه میادین مطرح است.
وی افزود: این واحدهای سیار در ظرفیت های 10 هزار بشکه ای و همگام با افزایش تولید میدان آزادگان جنوبی به تدریج افزوده می شوند و این روند تا زمان تکمیل واحد فرآورش بزرگ نفت این میدان ادامه خواهد یافت.
مدیرعامل متن ظرفیت تولید نهایی میدان آزادگان جنوبی را در فاز دوم روزانه 600 هزار بشکه اعلام کرد و گفت: استفاده از یونیتهای فرآورش سیار نفت باعث می شود در روند توسعه این میدان اختلالی به دلیل مهیا نبودن ظرفیت فراورش ایجاد نشود.
وی همچنین گفت: دستگاه های یادشده به دلیل کاربری موقت و تا زمان مهیا شدن واحد دائمی معمولا به صورت اجاره ای مورد استفاده شرکتهای نفتی جهان قرار میگیرند و همین موضوع باعث می شود هزینه سرباری هم به طرح توسعه میدان آزادگان تحمیل نشود.
مدیر عامل شرکت مهندسی و توسعه نفت تصریح کرد: در میدانهای در حال توسعه منطقه غرب کارون 67 میلیارد بشکه نفت درجا پیش بینی شده است که یک درصد افزایش ضریب بازیافت از این میدانها به معنای اضافه شدن 670 میلیون بشکه نفت به دارایی ملی ایران خواهد بود و با در نظرگرفتن نرخ های کنونی قیمت جهانی نفت، ارزشی در حدود 33 میلیارد و 500 میلیون دلار خواهد داشت.
وی ادامه داد: اگر به وسیله مشارکت های فنی و علمی و اعمال روش ها و کاربست فناوری های نوین موفق شویم ضریب بازیافت این میادین را تا حدود 20 درصد افزایش دهیم 670 میلیارد دلار به دارایی و درآمد ملی ایران افزوده خواهد شد.
شهنازی زاده گفت : بی تردید همه دولتمردان علاقمند به توسعه و پیشرفت ایران اسلامی هستند اما واقعیت اینجاست که توسعه صنعت نفت به عنوان موتور محرک اقتصاد ملی ایران نیازمند سه گزینه مهم شامل ثبات در تصمیم گیریها و رویکردها، امنیت سرمایه گذاری و سیاست گذاری عقلایی است.
مدیرعامل شرکت متن یادآور شد: الگوی جدید قراردادهای نفتی ایران که می تواند زمینه ساز عصر تازهای از توسعه اقتصاد ایران باشد در خود حاوی هر سه گزینه یاد شده است و امیدواریم با تداوم حرکت دولت خدمتگزار، در نهایت شاهد پیشرفت و اعتلای ایران باشیم.
شهنازی زاده بیان کرد: توقع ملت بزرگ ایران و رهبری معظم انقلاب از صنعت نفت، مهیا کردن زیرساخت های لازم برای ساختن ایران آباد، آزاد و توسعه یافته است که رهبری به صراحت در سند چشم انداز ذکر کرده اند، در همه اسناد بالادستی از جمله ابلاغیه اقتصاد مقاومتی هم نقش و مسئولیت بزرگی بر دوش صنعت نفت است و به همین دلیل ادامه مسیر پیشرفت این صنعت یکی از الزامات تحقق مطالبه ملت و رهبری عزیز است.
انتهای پیام/