نخستین گروه هواپیماهای ATR امروز بر باند فرودگاه مهرآباد
به گزارش خبرنگار گروه اقتصادی آنا، پس از توافق برجام و مذاکرات ایران برای خرید هواپیما از بوئینگ و ایرباس و عقد قرارداد با این دو کمپانی بزرگ، مذاکرات برای خرید هواپیماهای شرکت ایتالیایی – فرانسوی ATR در فروردینماه امسال آغاز شد و در نهایت قرارداد خرید 20 فروند از این هواپیماها روز 24 فروردین ماه به ارزش 400 میلیون دلار بین ایران ایر و شرکت هواپیما سازی ATR به امضا رسید.
روز گذشته نیز مراسم تحویل ۴ فروندATR ۷۲ که لوگوی ایران ایر بر روی آنها رنگ آمیزی شده است، با حضور فرهاد پرورش مدیر عامل شرکت هواپیمایی جمهوری اسلامی ایران (هما) در تولوز فرانسه برگزار شد. بر این اساس این هواپیماها ساعت 5 صبح به وقت محلی فرودگاه تولوز را ترک و قرار است بعدازظهر امروز در آیینی وارد تهران شوند.
بر اساس لیست فروش شرکت سازنده قیمت هر فروند از این هواپیماها حدود ۲۶.۸ میلیون دلار است که به گفته اصغر فخریه کاشان قائم مقام وزیر راه و شهرسازی در امور بین المل ایران توانسته است با قیمتی بسیار پایین تر از این مبلغ صاحب این هواپیماها شود.
ATR بزرگترین کمپانی تولید هواپیماهای منطقه ای تا سقف ۹۰ صندلی بوده و این کمپانی در سال ۱۹۸۱ به واسطه همکاری دو غول هوایی ایرباس و Leonardo تاسیس شده است.
مشخصات فنی هواپیمایی ATR
هواپیمای ای. تی. آر 600-72 که در 200 شرکت هوایی در جهان پرواز می کند، اولین بار در سال 1385 با نام تجاری ای.تی. آر 212A-72 به بازار معرفی شد و تولیدکنندگان آن تاریخ عرضه آن را سال 1388 اعلام کردند و اولین نمونه این مدل که مدل توسعه یافتهای. تی. آر 500-72 بود و ای. تی. آر 600-72 با چندین ویژگی بهبود یافت.
این مدل مجهز به موتور کانادایی PW127M است که با 5 درصد افزایش توان به برخاست راحتتر کمک میکند. تولیدکنندگان با اضافه کردن چندین صفحه نمایش کامپیوتر در کابین پرواز به امنیت پرواز اضافه کردند و با تغییر مدل صندلیها و سبک تر کردن وزن آنها ظرفیت مسافران را به 74 تا 78 افزاشی یافت.
هواپیمایی مدرن مناسب فرودگاههای شهرهای کوچک ایران 72-600 که برای خرید توسط ایران انتخاب شده توانایی طی کردن مسافت بین 1500 تا 1600 کیلومتر را دارد میتواند در پروازهای داخلی میان فرودگاههای کوچک ایران مورد استفاده قرار گیرد.
از جمله مشخصات عملکردی سری ATR 600 می توان به سرعت کروز (پیمایش طولانی) 509 کیلومتر در ساعت، بُرد پروازی 1500 کیلومتر و نیاز به مسافت 1333 متری برای پرواز (طول مسیر تیکآف) اشاره کرد که استفاده از این هواپیما را در مسیرهای درون شهری و فرودگاه های نسبتا کوچک شهرهای کشور امکان پذیر می کند.
پس از توافق برجام ایرانایر به عنوان شرکت هواپیمایی جمهوری اسلامی ایران برای خرید 200 فروند هواپیما قرارداد منعقد کرده است که 100 فروند آن را هواپیماهای ایرباس، 80 فروند بوئینگ و 20 فروند را هم ATR شامل میشود.
ATR سومین کمپانی هواپیماسازی است که ایران برای نوسازی ناوگان فرسوده خود با آن قرارداد منعقد کرده است.
انتهای پیام/