«آفتابی در میان سایهای» جان گرفت
به گزارش گروه فرهنگی آنا از روابط عمومی این نمایشگاه، حسین مفیدی مسئول برگزاری نمایشگاه در همین زمینه گفت: ما با برگزاری این نمایشگاه، دو رویکرد اساسی را دنبال کردهایم، نخست ایجاد فرصت مساوی با دیگر افراد و هنرمندان، برای حضور در عرصه اجتماع و معرفی هنر و توانمندیهای خود در زمینه هنر نقاشی و دوم الگوسازی برای تدوین شیوههای ارائه فاخر و در خور شأن آنان مانند دیگر افراد جامعه.
وی در ادامه افزود: این نمایشگاه تجربه متفاوتی از رویکردهای کاربردی هنر درمانی در حوزه هنرهای تجسمی را برای بازدید کنندگان فراهم خواهد آورد . 121 تابلوی به نمایش در آمده در این نمایشگاه، آثاری هستند که دیدن آنها ، شاید بتواند نگاه ما به دنیای این طیف از افراد جامعه را اصلاح کند.
در مراسم افتتاحیه که با حضور علاقهمندان، خانوادهها و خالقان کوچک و صادق این آثار برگزارشد رضا غلامی، معاون دفتر توانبخشی روزانه و توانپزشکی سازمان بهزیستی کشور طی سخنان کوتاهی، فعالیت های انجام شده توسط سازمان بهزیستی در زمینه ارائه خدمات برای طیف اتیسم را تشریح و از مسئولان برگزاری نمایشگاه تقدیر کرد. در ادامه شیوا اکبری معاونت توانبخشی استان البرز با اشاره به نقش و جایگاه هنر و هنر درمانی در توانبخشی، از فعالیت های انجام شده توسط موسسه روان پژوهان مفید در این زمینه قدر دانی گرد.
محمدرضا اسدی معاون توانبخشی بهزیستی استان تهران و دکتر فاطمه فخری مسئول امور هنری معلولان سازمان بهزیستی، از دیگر مسئولانی بودند که با حضور خود در این نمایشگاه ضمن بازدید از نمایشگاه برگزاری چنین رویدادهایی را ارزشمند شمرده وبر تداوم چنین فعالیتهایی تاکید ورزیدند.
برگزاری کارگاه عملی آموزش نقاشی در آیین افتتاح نمایشگاه
در طول برگزاری نمایشگاه و در گوشهای زیبا از گالری شماره یک فرهنگسرای نیاوران، بچه ها مشغول نقاشی روی بوم های بزرگ هستند جذابیت کار، طراحیهای روان و راحت، تاشهای رنگی آزاد و بی پروا و ... همه بازدیدکنندگان را به سوی خود جلب نموده است.
به گفته مسئول برگزاری نمایشگاه به طور طبیعی کسانی که تابلوها و نقاشیهای این بچهها را میبینند، با نوعی از عدم باور نسبت به این توانمندیها روبهرو هستند. آنچه که از ظاهر این کودکان میبینند، با آنچه که بر روی دیوارهای نمایشگاه نصب شده، به نظرشان انطباق ندارد! هدف ما آشنا نمودن با شیوه های اجرائی و عملی به کار گرفته شده در طرح های آموزشی و نشان دادن توانمندی های بچهها است.
حسین مفیدی افزود: همین تصور که، افراد از دیدن تابلوهای نقاشی نصب شده بر دیوارهای نمایشگاه شگفتزده می شوند و گاه ، باور نمیکنند که این کار کودکی باشد که با حواس نامتمرکز در سالن نمایشگاه و کنارشان به این سو و آنسو میدود، تاکید و تائیدی بر زیبا شناسی آثار ارائه شده در این نمایشگاه است.
ما در کارگاههایی که در طول برگزاری نمایشگاه داریم ؛ تلاش ما بر این بوده که کمی این نگاه را باورپذیرتر کنیم. ازسویی دیگر حضور بچه ها در جمع و اجرای کار عملی در حضور این جمعیت کثیر ، اثرات مثبتی بر روند درمانی و افزایش اعتماد به نفس و عزت نفس آنان دارد . تشویق و توجه تماشاگران باعث خود باوری بیشتر در آنان میشود.
با هدف آشنا سازی با کاربردهای آزمون طرح هما و روشهای اجرایی طرح چند کودک عادی بازدید کننده نیز مورد آزمون قرار گرفته و با روشهای کوتاه مدت آموزشی آثار بسیار زیبائی را در حضور جمع خلق کردند.
این نمایشگاه تا 24 اردیبهشت ما در گالری شماره یک فرهنگسرای نیاوران میزبان بازدید کنندگان خواهد بود.
انتهای پیام/