وجود حکمت در معماری لازم است/ معماری سبک زندگی انسان را رقم میزند
به گزارش خبرنگار خبرگزاری آنا، جعفر حیدری در پنجمین جشنواره «بزرگداشت شیخ بهایی و روز معمار» دانشگاه آزاد اسلامی واحد بروجرد با بزرگداشت روز معمار به بیان نقش عناصر تأثیرگذار در معماری پرداخت و گفت: «روابط بین پدیده ها در عالم تعریف شده است، انسان چشمانش ابتدا خطوط را میبیند، این خطوط حجم می آفرینند. از اتصال این خطوط اگر خدا، انسان و طبیعت مد نظر قرار گیرد، اثری ماندگار خلق خواهد شد.»
مهندس حامد مرادی الشتر سخنران ویژه این مراسم هم با موضوع «معماری از نظر تا عمل» درباره «معیارهای معماری مدرن» صحبت کرد و با بیان اینکه در سالیان گذشته سنت های زیستی ما شاهد تغییرات زیادی بوده است، گفت: «میتوان آداب زندگی ایرانی را در معماری مدرن وارد کرد و به آن هویت ایرانی بخشید.»
این مهندس معمار درباره تأثیر فضاهای داخلی ساختمان در نمای ساختمان و نیز تأثیر نور در پروژه های مختلف مطالبی بیان کرد و با نمایش تصاویر چند ساختمان توضیحات مفصلی درباره شیوه و نحوه طراحی درون و نمای بیرون آنان به دانشجویان ارائه داد.
مدیرگروه معماری واحد بروجرد نیز به بیان نقش و تأثیر کارفرما در فرایند معماری پرداخت و گفت: «ما در این همایش نقش کارفرما در معماری را مورد بررسی قرار خواهیم داد تا ببینیم کارفرمایان در کجای فرایند طراحی قرار دارند.»
محمد جلیلی افزود: «معماری در کارگاه و آتلیه با دفتر طراحی بسیار متفاوت است. چون در دفتر طراحی، کارفرما نیز اعمال نظر می کند و آنچه معماری را از دیگر هنرها مانند نقاشی، مجسمه سازی و... متمایز میکند، نقش کارفرما و اعمال سلیقه وی است.»
در این همایش که جمعی از دانشجویان و استادان رشته معماری حضور داشتند مسابقه ای نیز با عنوانِ «آجر چینی» در روز قبل از همایش در محوطه دانشگاه برگزار شد.
در ادامه از دانشجویان برتر رشته معماری با اهدای لوح، تجلیل به عمل آمد. در این مراسم برنامه های متنوعی از جمله پخش کلیپ، تئاتر، طنز و شعر اجرا شد.
انتهای پیام/