دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
21 ارديبهشت 1396 - 12:50
دبیر کانون همیار اجتماعی واحد تهران شرق:

معضلات فرهنگی و اجتماعی دغدغه همیشه دانشجویان بوده است

دبیر کانون همیار اجتماعی دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران شرق اظهار کرد: «معضلات فرهنگی و اجتماعی همیشه دغدغه دانشجویان بویژه دانشجویان حوزه علوم اجتماعی و ارتباطات است و علاقه‌مند بوده‌اند با بررسی این معضلات و چراهای موجود، در صدد رفع این سوالات و در نهایت بهبود شرایط اجتماعی و فرهنگی کشور برآیند.»
کد خبر : 178805

به گزارش خبرنگار خبرگزاری آنا، امیررضا شفاعی در نشست نقد و نمایش فیلم سینمایی لانتوری که به همت کانون همیار اجتماعی این واحد و انجمن علمی ارتباطات دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران شرق و همکاری مرکز بهداشت شهرستان ری و با حضور کارشناسان مسائل و معضلات مطرح شده در فیلم مورد بررسی و تحلیل قرار گرفت، با بیان اینکه هدف از اکران فیلم لانتوری، نقد هنری این فیلم نبوده، گفت: «این فیلم به تنهایی پتانسیل کار در حوزه‌های مختلف از جمله جرم شناسی را هم داراست و خوشحالیم که با کار و تحلیل حوزه های روان شناختی و اجتماعی و فرهنگی قدمی هرچند کوتاه در حوزه دانشگاه در اعتلای فرهنگ مانای ایرانی، انسانی و اسلامی خویش برمی‌داریم.»


کارشناس ارشد روانشناسی بالینی نیز با توجه به وجود اختلالات روانی در شخصیت‌های این فیلم گفت: «اختلال شخصیتی ضداجتماعی در این فیلم کاملا به چشم می آید. داستان افرادی که قانون گریزی از نقاط بارز و نهادینه شخصیت آنان شده است. این اختلال در آقایان بیشتر از خانم ها به چشم می خورد. ظهور و بروز خشونت از سوی این افراد وابستگی به عوامل مختلفی و ریشه در دوران کودکی و نوجوانی دارد. وجود اختلالات سازگاری در دوران کودکی و نوجوانی یکی از عوامل بروز اینگونه خشونتها در بزرگسالی است.»


فرجیان افزود: «اختلال شخصیت مرزی در خانمها بیشتر است که از مشخصات اصلی آن بی ثباتی در افکار، اخلاق و رفتار و هویت آنان است. شروع یک وابستگی بسیار سریع و فوری و متاسفانه گسست آن هم سریع است. ترس از تنهایی و تلاش برای برقراری ارتباط نیز از خصوصیات اینگونه اختلالات است که در شخصیت پاشا در این فیلم دیده شد. خودشیفتگی نیز از صفات شخصیت دیگر فیلم یعنی مریم بوده است.»


عضو هیات علمی گروه ارتباطات و علوم اجتماعی واحد تهران شرق هم گفت: «این فیلم با توجه به نقاط ضعف و قوتی که به لحاظ سینمایی داشته است اما با ترکیب بندی تراژدیک و مستندمآب توانسته خشونت و پرخاشگری بصورت خیلی عریان به تصویر بکشد هر چند برای مخاطب دردناک بود، اما تاثیرگذار بوده است. خشونت و بزهکاری و جرم و پرخاشگری که به عنوان معضلات جامعه شناختی دیده می شود در همه جوامع وجود دارد.»


دکتر سروناز تربتی افزود: «ظهور و بروز چنین خشونت‌هایی در مسائلی مانند اسیدپاشی یک معضل بزرگ است که براساس تحقیقات انجام شده بیشتر اسیدپاشی در کشورهای خاورمیانه صورت گرفته است و بیشتر قربانیان آن هم زنان بودند و علت بیشتر آن هم به خاطر ناکامی‌های عشقی و یک انتقام عشقی است. مسئله انتقام و این سبک از انتقام یعنی اسیدپاشی باید مورد بررسی دقیق قرار بگیرد و اینکه چرا اسیدپاشی مختص این خشم عاشقانه است که باید آسیب شناسی لازم صورت بگیرد.»


وی ادامه داد:‌ «انتقام ناشی از خشمی است که از سالها وجود داشته و در وجود نهادینه شده است. نقطه مقابل آن بخشش که مقدس و اخلاقی است. اینکه از اسید استفاده می شود ناشی از میل از ریخت انداختن و از صورت در آوردن است که در شخصیت اصلی فیلم بروز پیدا کرده و دست به چنین اقدامی زده است.»


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب