دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری

بلاتکلیفی نامزدها و بازار داغ شایعات در انتخابات شورای شهر/محمود میرلوحی: رد صلاحیت داوطلبان تأیید شده خلاف قانون است

چهار عضو فعلی شورای شهر تهران که در نخستین نتیجه اعلام اسامی تأیید صلاحیت‌شدگان، رد صلاحیت شده بودند، سرانجام تأیید شدند. این افراد که البته از طیف اصولگرایان شورا محسوب می‌شدند، در همان دقایق اولیه رد صلاحیتشان، رایزنی‌ها را برای تغییر نتیجه آغاز کردند.
کد خبر : 178493

به گزارش گروه رسانه های دیگر آنا از ایران، مهدی چمران رئیس شورای شهر تهران و همچنین تعدادی دیگر از اعضای اصولگرا هم در این زمینه بی‌تأثیر نبودند و با اعتراض‌های پی در پی، در تغییر این نتیجه نقش داشتند. البته علت اعتراض این افراد بیشتر به مستنداتی خارج از استعلام مراجع چهارگانه بود. یکی از این افراد معتقد بود که اگرچه نتیجه استعلامش از 4 مرجع رسمی، مثبت بوده، اما در نهایت رد صلاحیت و از این بابت شوکه شده است. درآن زمان البته اعتراض‌هایی هم در گروه مقابل شکل گرفت و برخی از اعضای اصولگرا اعلام کردند که در طیف اصلاح‌طلبان، برخی اعضا با وجود استعلام منفی، تأیید صلاحیت شده‌اند. بازار این شکوائیه‌ها تا جایی ادامه یافت که اصل اعتراض‌ها به چاشنی شایعات و اخبار غیررسمی هم پیوند خورد و در زمانی که تأیید تعدادی از رد صلاحیت شدگان اصولگرا، قطعی شد، خبر آمد برخی تأیید صلاحیت شدگان جبهه اصلاحات هم در بررسی‌ها رد صلاحیت شده اند! این خبر البته بازار شایعات را به حدی داغ کرد که خود افراد نیز درصدد خبرگیری برآمدند. اما هیچ منبع رسمی، این حاشیه‌ها را تأیید نکرد.


یکی از کاندیداهای اصلاح‌طلب شورای شهر در همین زمینه با اعلام اینکه هنوز هیچ خبر رسمی و ستادی از رد صلاحیت خودش دریافت نکرده، می‌گوید: من هم ازطریق همین شبکه‌های مجازی از رد صلاحیت خودم آگاه شدم. البته هیچ مرجع رسمی تاکنون با من تماس نگرفته و هیچ خبری هم مبنی بر رد صلاحیتم دریافت نکرده‌ام. اما تا جایی که می‌دانم در هر سه مرحله یعنی در هیأت اجرایی شهرستان و هیأت نظارت شهر و استان، تأیید صلاحیت شده‌ام و البته این را هم می‌دانم که وقتی در دو مرحله اول تأیید شوی، هیأت نظارت استان و همین طور هیأت مرکزی نمی‌تواند صلاحیتت را رد کند. مگر اینکه حکمی خارج از این صادر شود!! این داوطلب انتخابات شوراها با بیان اینکه طبق قانون، فقط می‌توانند به شکایت و اعتراض فرد رد صلاحیت شده، رسیدگی کنند، ادامه می‌دهد: تاکنون هیچ اعلامی مبنی بر رد صلاحیتم دریافت نکرده‌ام و فکر می‌کنم زمان رسیدگی هم تمام شده باشد.
اگرچه هیچ کدام از داوطلبانی که در فضای مجازی به عنوان «تأیید شدگان رد صلاحیت شده»، معرفی می‌شوند، صحت این ادعاها را ثابت نکرده‌اند، اما شنیده‌ها و نطق برخی نمایندگان مجلس، علت این فضاسازی‌ها را به نامه‌هایی ارتباط می‌دهند که از سوی یک نهاد و دادگستری برای فشار آوردن به هیأت نظارت ارسال شده است. گفته می‌شود در این نامه‌ها اسم برخی فعالان و چهره‌های اصلاح‌طلب قید شده تا از سوی هیأت نظارت رد صلاحیت شوند! در همین زمینه، علی مطهری، نایب رئیس مجلس شورای اسلامی ارائه لیست دادگستری به هیأت نظارت بر انتخابات شوراها برای رد صلاحیت برخی کاندیداها را خلاف قانون می‌داند. او در نطق میان دستور خود در جلسه علنی دیروز، با اشاره به ارسال لیست از طرف دادگستری استان تهران به هیأت مرکزی نظارت بر انتخابات شوراها تأکید می‌کند که ارسال این لیست برای رد صلاحیت برخی کاندیداها خلاف قانون است و این هیأت نباید زیر بار این موضوع برود.
طیبه سیاووشی، نماینده مجلس و عضو هیأت نظارت بر انتخابات شوراهای شهر و روستا هم درباره رد صلاحیت برخی افراد تأیید شده این طور توضیح می‌دهد: اخباری که به گوش می‌رسد اخبار رسمی نیست، چرا که هنوز اسامی نهایی اعلام نشده و امروز صبح (چهارشنبه) مشخص می‌شود که چه کسانی تأیید یا رد شده‌اند.
وی با بیان اینکه براساس قانون، هیأت مرکزی نمی‌تواند افرادی را که تأیید صلاحیت شده و از سه مرحله عبور کرده‌اند رد کند، ادامه می‌دهد: افراد پس از اینکه از فیلترهیأت اجرایی شهر تهران و سپس هیأت نظارت شهر و استان تهران عبور کرده و تأیید صلاحیت شدند، نمی‌توانند از سوی هیأت مرکزی رد صلاحیت شوند. یعنی براساس قانون هیأت مرکزی امکان ورود ندارد. داوطلبان تنها درصورتی که از مرحله هیأت اجرایی گذشته باشند، در هیأت نظارت می‌توانند رد صلاحیت بشوند. یعنی در مراحل اولیه! البته داوطلبان هم اکنون از این سه مرحله گذشته‌اند.
وی ادامه می‌دهد: براین اساس داوطلبان تا زمان ابلاغ رسمی نمی‌توانند اعلام رد صلاحیت بکنند. اگرچه ما نیز به هیچ داوطلبی اعلام رد صلاحیت نکرده‌ایم. بنابراین باید منتظر اخبار رسمی و تأیید شده ماند.
محمود میرلوحی؛ عضو شورای عالی اصلاح‌طلبان نیز با اشاره به ماده 42 قانون شوراها، رد صلاحیت داوطلبان تأیید شده را در هیأت مرکزی خلاف می‌داند و می‌گوید: این قانون اجازه نمی‌دهد زمانی که استعلام داوطلبی به تأیید هیأت اجرایی و نظارت شهر و استان رسیده، از سوی هیأت مرکزی رد شود. او ادامه می‌دهد: هیأت مرکزی وظیفه رسیدگی به اعتراض و شکایت رد صلاحیت شدگان را دارد، نه اینکه صلاحیت داوطلبی را رد کند. این بدعتی است که برای نخستین بار گذاشته شده و باید نسبت به آن حساسیت نشان داد. در مجلس هم همین طور برای نخستین بار تبصره 3 ماده 3 نظارت استصوابی رویه را تغییر داد. میرلوحی با بیان اینکه هیأت‌های اجرایی و نظارت در 3 مرحله می‌توانند حق کسی را که ضایع شده برگردانند، می‌گوید: اما اینکه کسی از سه مرحله گذشته و رد صلاحیت شود، جالب توجه است!


امکان رد صلاحیت تأییدشدگان انتخابات شوراها وجود ندارد
در عین حال، رئیس کمیته بازرسی انتخابات شوراهای استان تهران هم با اعلام اینکه افرادی که تأییدصلاحیت شده بودند، دوباره ردصلاحیت نشده‌اند، به ایلنا می‌گوید: همه اعتراض‌های نامزدهای انتخابات شوراهای شهر و روستا که به هیأت نظارت ارسال شده بود، به دقت مورد بررسی قرار گرفت و نتایج نهایی به فرمانداری اعلام شد.
فاطمه سعیدی در پاسخ به سؤالی مبنی بر اینکه بنابر برخی خبرها و اعلام نایب رئیس مجلس و بعضی دیگر از نمایندگان، فشارهایی برای انصراف تعدادی از کاندیداهای تأییدشده صورت گرفته، تأکید می‌کند: به هیچ عنوان این مسأله را تأیید نمی‌کنم و باید بگویم که در جریان این مسائل نیستم چراکه خط قرمز هیأت‌های مرکزی قانون است و هیأت نظارت تهران نیز صرفاً به همین خط قرمز یعنی رعایت مر قانون پایبند است.
وی در واکنش به نگرانی فعالان سیاسی مبنی بر تکرار ماجرای منتخب سوم اصفهان که پس از تأییدصلاحیت و کسب آرای مردم، ازسوی شورای نگهبان ردصلاحیت شد و اینکه چنین اتفاقی در انتخابات شوراها تکرار شود، می‌گوید: لیست بر اساس افرادی که تأیید شدند، بسته خواهد شد و این درحالی است که ساز و کار نظارت بر انتخابات مجلس با شوراهای شهر متفاوت است.در انتخابات شورای شهر چنین اتفاقی که نامزدی تأیید شود و بعد دوباره بگویند ردصلاحیت شده، وجود ندارد.


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب