دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
/ روی خط جشنواره موسیقی فجر/

کوارتت هلند در تالار وحدت می‌نوازد/ سراج، معتمدی و قمصری به شیراز می‌روند

نایب رییس کمیسیون فرهنگی در مجلس نهم کمبود بودجه را یکی از اصلی‌ترین مشکلات موسیقی امروز قلمداد کرد.
کد خبر : 1780

به گزارش گروه فرهنگی آنا به نقل از ستاد خبری سی‌امین جشنواره بین‌المللی موسیقی فجر، سید رمضان شجاعی کیاسری نایب رئیس کمسیون فرهنگی، جشنواره موسیقی فجر را معیاری برای مشخص شدن ضعف‌ها و عقب ماندگی‌ها می‌داند و معتقد است: «جشنواره موسیقی فجر می‌تواند یکی از مسیر‌های تعیین و کاهش عقب‌افتادگی در حوزه موسیقی باشد.این جشنواره می‌تواند معیار سنجش ضعف‌ها باشد و سپس با آموزش صحیح مسیر را اصلاح کند».


این نماینده مجلس نهم ضمن اشاره به ضعف‌های موجود در موسیقی کشور خاطر نشان کرد: «مشکل اصلی عقب افتادگی‌ها و کاستی‌های موجود کمبود بودجه است، لذا باید اعتبارات و فضای لازم برای رشد و توسعه انواع موسیقی سنتی و اصیل و فاخر فراهم شود تا استعدادها و خلاقیت‌ها ظهور و بروز خود را پیدا کنند.در بعد نیروی انسانی مشکلی نداریم معضل اصلی نبود بودجه کافی است لذا به نظرم باید به زیر ساخت‌ها و اصول توجه جدی شود».


کیاسری تصریح کرد: «تا زمانی که به زیر ساخت‌ها، ارکستر سمفونیک‌ها، موسیقی‌دان‌ها، شعرا، گروه‌های موسیقی توجه نشود و از تولید موسیقی‌های سنتی و اصیل پشتیبانی لازم صورت نگیرد فاصله‌ها با موسیقی سنتی و بومی ما بیشتر می‌شود.وقتی دو ارکستر بزرگ کشور حذف شود یعنی اینکه فاتحه موسیقی اصیل و سنتی کشورمان خوانده شده است و عملاً فضا و میدان و راه را برای ورود موسیقی‌های غربی با فرهنگ خاص آن بازکرده‌ایم».


او ضمن اشاره به موسیقی دهه اول انقلاب اسلامی اظهار داشت: «موسیقی ما در دهه اول انقلاب خوش درخشید. در دوران پیروزی انقلاب با موسیقی انقلابی و سپس در دوران دفاع مقدس با نوع موسیقی مختص دوران جنگ توانست آثار ماندگار وجاودان و بزرگی را تولید و ارایه کند.همان طور که می‌دانید موسیقی دوران دفاع مقدس با دوران انقلاب در فرم، ادبیات، استخدام کلمات و موسیقی تفاوت‌هایی دارند اما در دهه اخیر به دلیل عدم حمایت‌های لازم از موسیقی اصیل و سنتی شاهد الگوبرداری از موسیقی غربی هستیم و راه ورد این موسیقی عاریتی باز شده است».


اجرای بیست قطعه به وسیله گروه «هفت»


گروه هفت که در بخش پاپ سی‌امین جشنواره موسیقی فجر به صحنه می رود، 20 قطعه برای مخاطبان جشنواره در برج میلاد اجرا می‌کند. گروه «هفت» در سی‌امین جشنواره موسیقی فجر قطعات «پریا»، «ستاره»، «دروغگو»، «واست میمیرم» و... را اجرا می کند. گروه «هفت» روز 30 بهمن در دو نوبت در برج میلاد به صحنه می رود. اجرای اول این گروه ساعت 18:15 دقیقه و اجرای دوم ساعت 21 آغاز می شود.


نوازندگی به شیوه پیشکسوتان


کاوه شفیعی تک نوازی و بداهه نوازی سنتور در دستگاه سه گاه را در جشنواره به اجرا می‌گذارد.شفیعی که برای دومین بار در جشنواره فجر شرکت می‌کند درباره اجرایش در این جشنواره گفت: اولین بار کنسرت پژوهشی با حضور استاد احمد ابراهیمی را به صورت ساز و آواز در جشنواره موسیقی فجر اجرا کردم و امسال قرار است در سی‌امین جشنواره موسیقی فجر در دستگاه سه گاه اجرای بداهه داشته باشم.


این نوازنده اظهار کرد: «عاشق سبک رضا ورزنده هستم و به اعتقادم ایشان استاد مسلم سنتور است. من شاگردی مکتب ایشان را نزد استاد رحمت‌الله عنایتی کرده‌ام بنابراین اجرایی که در جشنواره ارائه می‌کنم با شیوه همیشگی من تفاوت چندانی ندارد.».


شفیعی بخش نسلی دیگر را بسیار اثر گذار دانست و در این باره گفت: «شرکت‌کنندگان و تماشاگران این بخش باید درباره اساتید موسیقی و داشته‌های موسیقایی اطلاعات داشته باشند تا نوآوری‌های این بخش را درک کنند و از آنها لذت ببرند.»


کاوه شفیعی روز بیست و ششم بهمن ساعت 20 در فرهنگسرای ارسباران به روی صحنه میرود.


اجرای کوارتت هلند در تالار وحدت


کوارتت «یوری هونینگ» از کشور هلند در بخش بین المللی سی امین جشنواره موسیقی فجر به اجرای برنامه می پردازند. در این اجرا کوارتت هلند با اعضای خود متشکل از ساکسفون تنور: یوری هونینگ، پیانو: ولفرت بردرود، باس: گولی گودموندسون و درامز: جوست لیجبارت قطعاتی چون آرزو ، رونسانس، دایسکی من، بگذار بمیرم، پروانه از ساخته های یوری هونینگ،‌ قاصد به آهنگسازی سیموز، آواز غمین ساخته کارلا بلی و راه بهشت به آهنگسازی ولفرت بردرود را اجرا خواهند کرد. کوارتت هلند به سرپرستی یوری هونینگ یکشنبه 26 بهمن ماه ساعت 21 و دوشنبه 27 بهمن ماه ساعت 18:15 در تالار وحدت به روی صحنه می رود.


آواز اصفهان به وسیله همنوازان شهریار


گروه همنوازان شهریار در بخش آواز جمعی جشنواره موسیقی حضور دارد که زیر مجموعه بخش رقابتی است. این گروه که اولین بار است در جشنواره موسیقی فجر شرکت می کند، سال 87 با گرد هم آمدن جوانان هنرستان موسیقی تشکیل شده و تابستان امسال با پیوستن تعدادی از دانشجویان دانشگاه هنر کرج و دانشگاه عالی موسیقی، کامل تر شده است..


محمد قاسم سرپرست این گروه درباره قطعاتی که در جشنواره موسیقی فجر اجرا می‌کنند گفت: «دو تصنیف، یک چهار مضراب و ساز و آوازهایی در آواز اصفهان اجرا می‌کنیم.. شرکت در جشنواره موسیقی فجر برای هنرمندان به ویژه هنرمندان جوان باعث افتخار است.شرکت در این جشنواره به عنوان جشنواره سراسری و بین‌المللی فرصتی است که باید آن را غنیمت شمرد.»


اجرای گروه همنوازان شهریار یکشنبه 26 بهمن ماه ساعت 18:15 در برج آزادی برگزار می‌شود.


شیراز میزبان سراج، قمصری، معتمدی و کیارس


سی‌امین جشنواره موسیقی فجر همزمان با تهران در شهر شیراز برگزار می‌شود که طی آن سراج با گروه بیدل و علی قمصری، محمد معتمدی و بردیا کیارس شیپور صلح را در شهر شیراز به اجرا می‌گذارند.این جشنواره روز جمعه 24 بهمن با اجرای گروه زنده به سرپرستی علی زند وکیلی در تالار حافظ آغاز می‌شود. این اجرا ساعت 20:30 به مخاطبان جشنواره ارائه می‌شود.


دومین روز جشنواره موسیقی فجر در شیراز به اجرای گروه بیدل به خوانندگی حسام‌الدین سراج اختصاص دارد. این کنسرت شنبه 25 بهمن ساعت 20:30 در تالار حافظ اجرا می‌شود. هم چنین روز بیست و ششم بهمن ماه نیز رضا یزدانی خواننده پاپ در دو نوبت ساعت‌های 18:15 و 21 در تالار حافظ به صحنه می رود.


در چهارمین روز جشنواره دو گروه در تالار حافظ شیراز برنامه اجرا می‌کنند. ساعت 18:15 دقیقه رسیتال پیانو آلمان و ساعت 21 ارکستر سازهای بادی تهران به سرپرستی سینا ذکایی به اجرای برنامه می‌پردازند.


روز 28 بهمن محمد علیزاده خواننده پاپ دو اجرا در تالار حافظ شیراز خواهد داشت. این خواننده و گروهش یک بار ساعت 18:15 و در نوبت بعدی ساعت 21 به صحنه می‌روند. ششمین روز جشنواره موسیقی فجر در شهر شیراز به اجرای ارکستر زهی استونی اختصاص دارد. این اجرا ساعت 20:30 در تالار حافظ به شرکت کنندگان جشنواره ارائه می شود.


هفتمین روز جشنواره به اجرای شیپور صلح با اجرای علی قمصری، محمد معتمدی و بردیا کیارس اختصاص دارد. این گروه پنجشنبه 30 بهمن ساعت 20:30: در تالار حافظ به صحنه می‌رود.


جمعه 1 اسفند، جشنواره موسیقی فجر در شهر شیراز میزبان جمعی از خوانندگان این شهر است. در این روز از ساعت 20:30 دقیقه سینا سبک روح، مهران موثقی، مازیار ظریف صنایعی، حامد فقیهی و حسین میری در تالار حافظ برنامه اجرا می‌کنند.


روز 2 اسفند نیز مراسم اختتامیه حشنواره موسیقی فجر به اجرای گروه‌های همنوازان ایران، همنوازان آبنوس، باران شیراز و گروه آوازی پاسارگاد و نیز تقدیر از گروه‌های راه‌یافته به بخش رقابتی جشنواره در شهر شیراز برگزار می شود.این مراسم از ساعت 19 در تالار حافظ برگزار می‌شود.


بازگشت به جشنواره موسیقی فجر پس از 20 سال


فرهنگ حکیمی‌نژاد نوازنده پیانو که سال‌ها قبل در سن 14 سالگی در جشنواه موسیقی فجر روی صحنه رفته بود، پس از 20 سال با رسیتال پیانو در سی‌امین جشنواره موسیقی فجر حضور دارد. این هنرمند درباره اجرایش در جشنواره گفت: «من قبلا یک بار در سن 14 سالگی در جشنواره روی صحنه رفته و اجرا داشتم اما حالا 20 سال از آن زمان می‌گذرد. طی سال های گذشته ایران نبوده ام و حالا که در کشورم حضور دارم دوباره روی صحنه خواهم رفت.»


رسیتال پیانو با نوازندگی فرهنگ حکیمی‌نژاد 26 بهمن ساعت 21:30 در سالن رودکی روی صحنه می‌رود.


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب